Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


uranya

Uranya του Κώστα Καπάκα

Καλοκαίρι 1969, δικτατορία. Σε μια μικρή κωμόπολη, η παρέα του έφηβου Αχιλλέα μεγαλώνει με όνειρα και πάθη∙ «οικογενειακά» και πολιτικά. Τα πέντε αγόρια παρακολουθούν την Ουρανία (μια πόρνη εγκατεστημένη έξω από το χωριό) και ονειρεύονται να μαζέψουν χρήματα για να την επισκεφτούν. Όμως, ο ονειροπόλος Αχιλλέας, που θέλει να γίνει αστροναύτης, μεταφέρεται στην Αθήνα με σπασμένο πόδι. Εκεί, βλέπει για πρώτη φορά μια τηλεόραση μάρκας URANYA, η οποία μπορεί να μεταδώσει την εκτόξευση του «Apollo» στο φεγγάρι. Παθιασμένοι με αυτήν την ιδέα, ο ίδιος και οι φίλοι του, αντιμετωπίζουν ένα επιτακτικό δίλημμα: Θα αγοράσουν τηλεόραση (URANYA) ή θα «επισκεφτούν» την Ουρανία για να μυηθούν στα μυστικά του έρωτα;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 1

Peanut Butter Falcon 6

Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου (The Peanut Butter Falcon) των Τάιλερ Νίλσον, Μάικλ Σουόρτζ

O Τάιλερ έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον χαμό του αδελφού του και έχει καταλήξει να κλέβει την ψαριά άλλων για να επιβιώσει. O Ζακ, ένας νεαρός με σύνδρομο Down, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δύο ψαράδες καταδιώκουν τον Τάιλερ, ενώ ο Ζακ δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται για να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματος του. Συναντιούνται τυχαία και χωρίς χρήματα και χάρτη μοιράζονται έναν κόσμο που δεν είχαν φανταστεί. Μαζί με την Ελεονορ, μία εθελόντρια από το ίδρυμα που εμφανίζεται για να μαζέψει τον Ζακ, βάζουν πανιά για ένα ταξίδι ζωής με φόντο πρωτόγνωρα και εκπληκτικά τοπία.

Ενα τρυφερό κινηματογραφικό παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τον μυθικό αμερικάνικο Νότο, μία ονειρική περιπέτεια που εμπνέεται από τον Μαρκ Τουέιν και αναδεικνύει την ερμηνευτική δεινότητα του Σάια ΛαΜπεφ αλλά κυρίως της αποκάλυψης που ακούει στο όνομα Ζακ Γκοτσέιγκεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

interview with the vampire

Συνέντευξη Με Εναν Βρικόλακα (Interview With The Vampire) του Νιλ Τζόρνταν

Ο Λούις, ιδιοκτήτης φυτείας στη Νέα Ορλεάνη, έχει χάσει την όρεξή του για τη ζωή από τότε που πέθανε η σύζυγός του. Η γνωριμία του με τον Λεστάτ θα καθορίσει τη μοίρα του. Διότι ο Λεστάτ, που είναι βρικόλακας, του προσφέρει την ευκαιρία να γίνει ένα πλάσμα της νύχτας, να γίνει και ο ίδιος βρικόλακας, δηλαδή αθάνατος νεκρός ανάμεσα στους ζωντανούς, με υπερφυσικές ικανότητες και... ακόρεστη δίψα για αίμα! Ο Λούις δέχεται, όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιεί πως τελικά δεν είναι ικανοποιημένος από τον καινούριο τρόπο ζωής του, αρνούμενος να πίνει ανθρώπινο αίμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Alpha

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

may december

May December του Τοντ Χέινς

Στον αμερικανικό Νότο, στη Σαβάνα του μόνιμου καλοκαιριού και των καλά κρυμμένων μυστικών, η 60χρονη Γκρέισι ετοιμάζεται για ένα μπάρμπεκιου στον κήπο, με τακτικά, μικρά ξεσπάσματα υστερίας προς τον Τζο, τον πολύ νεότερο άντρα της και τα μικρά παιδιά τους. Η πίεση είναι αυξημένη: η Γκρέισι περιμένει μια διάσημη ηθοποιό της τηλεόρασης, την 35χρονη Ελίζαμπεθ, που θα έρθει να τη γνωρίσει για λίγες μέρες. Η σχέση της Γκρέισι και του Τζο είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον κίτρινο και μη Τύπο και τώρα θα γίνει ταινία, με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ. Αυτή η έρευνα για το ρόλο προμηνύεται συναισθηματικά εξαντλητική κι η Γκρέισι δεν είναι πρόθυμη ν' αφεθεί. Ειδικά σε μια γυναίκα νέα, όμορφη και τόσο διάσημη όσο κι η ίδια.

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί ένα πικρό μελόδραμα για το ριάλιτι της αληθινής ζωής. Δεν είναι η «Persona», ούτε ο «Αμπιγιέρ», ούτε το «Ολα για την Εύα»: είναι η συνάντηση δυο σταρ (εντός κι εκτός οθόνης) σε μια ταινία πανέμορφη αλλά χαμένη στις αναφορές της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.40 στο Cosmote Cinema 2

peppermint

Peppermint του Κώστας Καπάκας

Οι αναμνήσεις ζωντανεύουν με αφορμή τη γιορτή ενός παλιού συμμαθητή. Ο Στέφανος, ένας 45χρονος μηχανικός αεροσκαφών, θυμάται την παιδική του ηλικία, το σκίρτημα για τα αεροπλάνα, αλλά και την πρώτη του αγάπη, με την οποία χάθηκε στην εφηβεία. Ο θάνατος της μητέρας του γίνεται αφορμή για να ξανασυναντήσει την παιδική του φίλη και να διαπιστώσει πόσα πολλά έχουν να πουν...

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

agatha all along

Agatha All Along

Στη νέα πρωτότυπη σειρά του Disney+, «Agatha All Along», από τη Marvel Television, η διαβόητη Άγκαθα Χάρκνες δεν είναι στα καλύτερά της. Ένα διαστρευλωμένο ξόρκι της στέρησε όλη της τη δύναμη. Ένας μυστηριώδης γκοθ έφηβος τη βοηθάει να απελευθερωθεί απ' αυτό και της κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν της ζητά να τον οδηγήσει στον θρυλικό Δρόμο των Μαγισσών, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά από μαγικές δοκιμασίες. Όποια μάγισσα καταφέρει να επιβιώσει, ανταμείβεται με αυτό που της λείπει. Η Άγκαθα και ο μυστηριώδης έφηβος συγκεντρώνουν μια ετερόκλητη ομάδα μαγισσών και ξεκινούν την περιπλάνησή τους στον Δρόμο...

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο κάθε Πέμπτη

the lord of the rings the rings of power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

Ο Σάουρον έχει επιστρέψει και πρόκειται να προκαλέσει τον όλεθρο καθώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δημιουργήσει τα Δαχτυλίδια της Δύναμης.

Η δεύτερη σεζόν προβάλλεται στο Amazon Prime

domani

Πάντα Υπάρχει το Αύριο (C' e ancora domani) της Πάολα Κορτελέζι

Ο τόπος είναι η Ρώμη, ο χρόνος είναι το 1946, σε μια φασιστική Ιταλία ηττημένη στον πόλεμο, όπου οι σπιούνοι κι μαυραγορίτες αρχίζουν, δειλά, να παραμερίζονται και νέες ελευθερίες να ξεμυτούν. Ηρωίδα (την υποδύεται με μάτια βγαλμένα από το βωβό σινεμά η ίδια η Κορτελέζι) είναι η Ντέλια, νοικοκυρά, σύζυγος, μητέρα, σκλάβα. Δουλεύει όλη την ημέρα, ως νοσοκόμα και καθαρίστρια, για να μαζεύει χρήματα για την οικογένειά της (και λίγα για την ίδια, απ' αυτά που κρυφά χώνει στο μπούστο της), φτιάχνει το σπίτι, μαγειρεύει, μαλώνει τα παιδιά, περιποιείται τον κλινήρη αυταρχικό πεθερό της και φροντίζει τον αχαΐρευτο, μπερμπάντη, πότη, δυνάστη άντρα της. Ο οποίος, σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα, τη σπάει στο ξύλο, «γιατί το χρειάζεται ο οργανισμός της». Μικρές αντιστάσεις τής Ντέλια μια γνωριμία με έναν μαύρο στρατιώτη του απελευθερωτικού στρατού, μια συνάντηση μ' έναν παλιό έρωτα. Μεγάλη αντίσταση, κρυφή κι ενδόμυχη, μια επιστολή που λαμβάνει, που ίσως φέρει τη δύναμη ν' αλλάξει τη ζωή της.

Και κομεντί και ιταλικός νεορεαλισμός και τραγούδι γυναικείας χειραφέτησης το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Πάολα Κορτελέζι, τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία στην Ιταλία, μια χαϊδευτική ταινία για τα μεγαλύτερα τραύματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama