Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Mighty Aphrodite

Ακαταμάχητη Αφροδίτη (Mighty Aphrodite) του Γούντι Αλεν

Ο Λένι και η Αμάντα έχουν έναν υιοθετημένο γιο, τον Μαξ, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιοφυΐα. Ο Λένι αποφασίζει να βρει τους πραγματικούς γονείς του Μαξ πιστεύοντας ότι και αυτοί θα είναι ιδιοφυΐες. Προς μεγάλη του έκπληξη ανακαλύπτει ότι η Λίντα, η πραγματική μητέρα του Μαξ, είναι πόρνη , με ακαταμάχητη, αφελή, γοητεία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

ενα γελαστό απόγευμα

Ενα Γελαστό Απόγευμα του Ανδρέα Θωμόπουλου

Ο Δημήτρης Βενιέρης, ένας δημοφιλής, ανερχόμενος πολιτικός, εκβιάζεται από τους αντιπάλους του, επειδή ο πατέρας του υπήρξε καταδότης και συνεργάτης των Γερμανών.Κι ενώ συνοδεύει την πρώην σύζυγό του στο αεροδρόμιο, μια καθυστέρηση στην πτήση για Λονδίνο τούς δίνει την ευκαιρία να αναπολήσουν στιγμές από το παρελθόν. Ταυτοχρόνως, στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια δεύτερη ιστορία, με επίκεντρο μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί στον χώρο προσγείωσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

la isla minima 2

Το Μικρό Νησί (La Isla Minima) του Αλμπέρτο Ροντρίγκες

Στην Ισπανία του 1980, στο στενό, πιεσμένο διάστημα όταν η χώρα προσπαθεί να περάσει από τη δικτατορία του Φράνκο σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, δυο αστυνομικοί βρίσκονται, με το αυτοκίνητό τους χαλασμένο, σε μια μικρή κοινότητα στις ελώδεις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, με αποστολή να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση δυο κοριτσιών, δυο έφηβων αδερφών. Οσο βυθίζονται στην πραγματική και την ηθική λάσπη, όσο διαπιστώνουν ότι η υπόθεσή τους αποτελεί μέρος ενός φρικτότερου όλου, η μετέωρη λαϊκή κοινωνία της Ισπανίας παίρνει την ευθύνη της στο έγκλημα.

H έκπληξη που έρχεται από την Ισπανία, κουβαλώντας 10 βραβεία Γκόγια: ένα τέλεια ισορροπημένο θρίλερ που συνδέει την «Chinatown» με το «True Detective». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Edward Scissorhands 607

Ο Ψαλιδοχέρης (Edward Scissorhands) του Τιμ Μπαρτον

Η Πεγκ Μπoγκς, πλασιέ μιας εταιρίας καλλυντικών, επισκέπτεται μια μέρα τo παλιό κάστρo πoυ βρίσκεται σ' έvα λόφo, στα περίχωρα της μικρής της πόλης κι αvακαλύπτει εκεί τov μovαχικό Έvτoυαρvτ. Είvαι έvας... τεχvητός άvθρωπoς, δημιούργημα ενός εκκεvτρικού επιστήμovα, ο οποίος πέθαvε από καρδιακή πρoσβoλή πριv πρoλάβει vα τov ολοκληρώσει. Στη θέση τωv χεριώv τoυ, o μελαγχoλικός vεαρός έχει κoφτερές λάμες σαv ψαλίδια. Η Πεγκ αισθάvεται oίκτo γι' αυτόv και δεv διστάζει vα τov υιoθετήσει, παρά τις αvτιρρήσεις της κόρης της, Κιμ. Σιγά-σιγά, o Εvτoυαρvτ πρoσαρμόζεται στηv καιvoύρια τoυ ζωή και καταφέρvει vα μετατρέψει τo ελάττωμά τoυ σε ταλέvτo. Με τα κoφτερά τoυ δάχτυλα, δίvει στoυς θάμvoυς τωv κήπωv μoρφές εξωτικώv ζώωv κι αvαλαμβάvει τις κoμμώσεις τωv φλύαρωv κυριώv της συvoικίας. Μια μέρα όμως, τo αγόρι της Κιμ, o Τζιμ, αποφασιίζει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Έντουαρντ για να κάνει μια διάρρηξη.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

contagion main

Contagion του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Μία γυναίκα παίρνει ξηρούς καρπούς από ένα μπολ στο μπαρ του αεροδρομίου, πριν δώσει την πιστωτική της κάρτα στον σερβιτόρο. Μια επαγγελματική συνάντηση ξεκινά με ανταλλαγή χειραψιών. Ενας άνδρας βήχει σε ένα κατάμεστο λεωφορείο... Μία επαφή... Μια στιγμή... Και ένας φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί.

Μια γεμάτη διάσημους πρωταγωνιστές ταινία επιδημίας για τον σκεπτόμενο θεατή. Που όμως το σκέφτεται περισσότερο και σε τρομάζει (ή σε ενδιαφέρει) λιγότερο απ όσο θα έπρεπε... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Star

king otto 607

Βασιλιάς Οττο (King Otto) του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Ο «Βασιλιάς Όττο» -με τίτλο που επανασυστήνει το όνομα κλείνοντας το μάτι στην βασιλεία του φιλέλληνα Όθωνα- είναι ένα διαφωτιστικό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ - φόρος τιμής στον Όττο Ρεχάγκελ, τον θρυλικό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004. Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος. Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Ενα δονούμενο μέσα στην κατασκευαστική του γραμμικότητα ντοκιμαντέρ-υπενθύμιση της μεγαλύτερης διεθνούς ποδοσφαιρικής κατάκτησης του Έλληνα μέσα από την προσωπογραφία του Γερμανού που τη σχεδίασε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Alpha

Grindhouse: Planet Terror

Grindhouse: Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο ΣΚΑΪ

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

ready or not

Είσαι Ετοιμος; (Ready Or Not) των των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν, Τάιλερ Ζιλέτ

H πολύμηνη σχέση της Γκρέις με τον Aλεξ ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Aλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Aλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα.

Ποιος είπε ότι η πρώτη νύχτα γάμου είναι πάντα η καλύτερη; Μια - επιτέλους - πετυχημένη μαύρη κωμωδία τρόμου δίνει τις απαντήσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Star

Face to Face 607

Πρόσωπο με Πρόσωπο (Face to Face) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στην πρώτη σκηνή της ταινίας, η Τζένι βρίσκεται μέσα σε ένα άδειο σπίτι. Γρήγορα μαθαίνουμε ότι είναι το σπίτι της από το οποίο φεύγει για πάντα. Σύντομα θα μετακομίσει σε νέο σπίτι μαζί με το σύζυγό της που λείπει στην Αμερική και την κόρη της που λείπει σε μια κατασκήνωση και προσωρινά θα επιστρέψει στο παιδικό της δωμάτιο στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού για να περάσει το καλοκαίρι μαζί τους. Σε λιγότερο από μια ώρα μέσα στην ταινία, η Τζένι θα επιστρέψει στο άδειο (της) σπίτι για να γίνει μάρτυρας και θύμα μιας αποτρόπαιας σκηνής, μόνο που ήδη πλέον ό,τι βλέπουμε στο «Πρόσωπο με Πρόσωπο» δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι πραγματικότητα ή φαντασία, όνειρο ή όραμα, προβολή ή απόκρυφη επιθυμία.

Η Λιβ Ούλμαν κυριαρχεί σε μια από τις λιγότερο καλά διατηρημένες στο χρόνο ταινίες του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας και δύο υποψηφιότητές για Οσκαρ (Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

godzilla minus one

Godzilla Minus One του Τακάσι Γιαμαζάκι

Οπως προδίδει ίσως και ο τίτλος της, η ταινία μας πάει πίσω, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο ατιμασμένος καμικάζι πιλότος Κοϊτσί Σικισίμα επιστρέφει σπίτι του και προσπαθεί να φτιάξει μια καινούργια οικογένεια με την Νορίκο και την ορφανή Ακικο. Tαυτόχρονα oi καταστροφικές επιθέσεις του Γκοτζίλα φέρνουν στα όριά της μια χώρα η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την ήττα του πολέμου.

Το σωστό το ιαπωνικό το bigger than life Godzilla με δίκαιο Οσκαρ Οπτικών Εφέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix