Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Ο Νίκος Πολιάς θα καλωσορίσει το 2022 με έναν ύμνο στον άνθρωπο

στα 10

Σήμερα, ο πολυνίκης μαραθωνοδρόμος κι ένας από τους εμβληματικότερους αθλητές στίβου στη χώρα μας, εξομολογείται στο Flix με ποια ταινία θα κάνει τον απολογισμό του 2021.

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Ο Νίκος Πολιάς θα καλωσορίσει το 2022 με έναν ύμνο στον άνθρωπο

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

beautiful mind

O Nίκος Πολιάς επιλέγει το «Ενας Υπέροχος Ανθρωπος» (A Beautiful Mind, 2001) του Ρον Χάουαρντ

Ενα από τα πράγματα που με ενθουσίαζαν πάντα ήταν η διάνοια των ανθρώπων. Η ικανότητά τους να ξεπερνούν το επίπεδο της εποχής τους, να δημιουργούν νέα δεδομένα και δυνατότητες εξέλιξης σε διάφορους τομείς.

Τι γίνεται όμως όταν ένα τέτοιο μυαλό βρίσκεται αντιμέτωπο με μία σοβαρή διαταραχή όπως η σχιζοφρένεια; Πώς μπορεί να κρατηθεί και να αξιοποιήσει τις απίστευτες δυνατότητες του, έχοντας απέναντι του… αόρατους εχθρούς;

Η ταινία «Ενας Υπέροχος άνθρωπος» με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ράσελ Κρόου, περιγράφει ακριβώς μια τέτοια περίπτωση, βασισμένη στην πραγματική ιστορία ενός από τους κορυφαίους μαθηματικούς όλων των εποχών, βραβευμένο με βραβείο Νόμπελ, τον Τζον Φορμπς Νας. Το μαθηματικό του μοντέλο, «η θεωρία παιγνίων», βρήκε αμέτρητες εφαρμογές στην πραγματική οικονομία.

Μία ταινία που αποτελεί ύμνο στην ανθρώπινη φύση και στις απεριόριστες δυνατότητες που έχουμε, αλλά και έναν ύμνο στην αγάπη, στην ενσυναίσθηση και την συντροφικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας...»

beautiful mind

Η συστηματική δουλειά, η προσήλωση στον στόχο και η αγάπη για τα μαθηματικά κράτησαν τον Τζον Νας, «όρθιο» σε αυτή την προσπάθεια. Και βέβαια η χωρίς όρια αγάπη της γυναίκας του, που στάθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος, παρά τις αντικειμενικά ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Αυτές τις μέρες, κάθε ένας από εμάς κάνει τον απολογισμό του και αναζητά πηγές έμπνευσης για τη νέα χρονιά. «Ο Υπέροχος Ανθρωπος», αποτελεί έναν ύμνο στην ανθρώπινη φύση και στις απεριόριστες δυνατότητες που έχουμε, αλλά και έναν ύμνο στην αγάπη, στην ενσυναίσθηση και την συντροφικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Ο Νίκος Πολιάς, είναι πολυνικής στον Μαραθώνιο με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Παρά τις σπουδές του στο ΕΜΠ, ως μηχανολόγος μηχανικός στον τομέα της αεροναυπηγικής, αποφάσισε να ασχοληθεί με το τρέξιμο καθώς η αγάπη του για αυτό και η πίστη του ότι το τρέξιμο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, τον οδήγησαν στην έκδοση του πρώτου ελληνικού περιοδικού για το τρέξιμο Runner Magazine και τη δημιουργία της ιστοσελίδας runnermagazine.gr. Παράλληλα διοργανώνει αγώνες δρόμου, ενώ παρέχει προπονητικές υπηρεσίες σε δρομείς και εταιρικές ομάδες.

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

beautiful mind poster