Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Ευλαμπία Ρέβη πιστεύει ακόμα στη μαγεία

στα 10

Merry FLIXmas! Μουσικοί, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, συγγραφείς, designers εξομολογούνται στο Flix την ταινία που αγαπούν να βλέπουν στις γιορτές.

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Ευλαμπία Ρέβη πιστεύει ακόμα στη μαγεία

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

Harry Potter

H Eυλαμπία Ρέβη επιλέγει «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (2004) του Αλφόνσο Κουαρόν

Τα Χριστούγεννα λένε ότι είναι -και δικαίως- η πιο... μαγική εποχή του χρόνου. Ανυπομονούμε να κάνουμε μία νέα αρχή, να ορίσουμε τους στόχους μας για το νέο έτος και να ξορκίσουμε το κακό που παίρνει μαζί του ο... παλιός ο χρόνος με την ελπίδα όλα να είναι πιο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα για εμάς και τους αγαπημένους μας. Τα λαμπιόνια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η μυρωδιά από τα μελομακάρονα που ψήνονται στον φούρνο και η ζεστασιά που πλημμυρίζει το σπίτι από τις φωνές των μελών της οικογένειάς μας είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να κάνουμε μία επανεκκίνηση εφ' όλης της ύλης. Και τι καλύτερο αφού σμίξαμε πάλι όλοι μαζί από το να δούμε μία αγαπημένη ταινία για μικρούς και μεγάλους;

Στο δικό μου σπίτι τέτοιες ημέρες το ενδιαφέρον μονοπωλεί ο Χάρι Πότερ, γιατί σαν τα Χριστούγεννα βγαλμένα από το Χόγκουαρτς δεν έχει! Κάθε Χριστούγεννα για ένα Σαββατοκύριακο ξεχνώ το κινητό μου, φτιάχνω ζεστά ποπ κορν και με μία κουβέρτα φλις αγκαλιά βλέπω από την αρχή και τις οκτώ ταινίες με τον μικρό μάγο που μπήκε στις καρδιές εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο. Βυθίζομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου και καθώς ο Χάρι μυείται στον κόσμο των μάγων αδειάζω το μυαλό από τα πάντα και αισθάνομαι όπως το 2001, που βγήκε στον κινηματογράφο η πρώτη ταινία με τις περιπέτειες της φιλοσοφικής λίθου και εγώ ήμουν ακόμα παιδί.

Harry potter

Τα Χριστούγεννα για το «αγόρι που επέζησε» σε συνδυασμό με την φοίτησή του στο Χόγκουαρτς το 1991 είναι κομβικής σημασίας για τον Χάρι Πότερ και η Τζόαν Ρόουλινγκ έχει φροντίσει μέσα από την πλοκή της ιστορίας να το εμπεδώσουμε. Μέχρι τότε ζούσε με τους θείους του και την οικογένεια Ντάρσλεϊ (έχουν βγει μέχρι και θεωρίες ότι ήταν τόσο κακοί διότι βρίσκονταν υπό την επίδραση πεμπτουσιωτή, αλλά δεν τις πιστεύω).

Μαζί τους ο «εκλεκτός» δεν ένιωθε στο ελάχιστο την μοναδικότητα της χριστουγεννιάτικης χρυσόσκονης και οι ημέρες αυτές ήταν γεμάτες φρίκη, όπως όλες οι άλλες, μέχρι που βρήκε την πραγματική του οικογένεια, έκανε φίλους ζωής και έλαβε τα πρώτα του δώρα (έκτοτε πάντα ανάμεσά τους και ένα πουλόβερ από την Μόλυ Ουέσλι).

Οπως είπε κι ο Αλμπους Ντάμπλντορ: "Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, μόνο αν κάποιος θυμάται να ανάβει το φως"...»

Harry Potter

Οσο για την αγαπημένη μου ανάμεσα στις οκτώ; Δύσκολη η επιλογή, αλλά δεν θα μπορούσα να πω άλλη από την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν».

Ο 13χρονος πλέον Χάρι έρχεται ξανά στο Χόγκουαρτς, το οποίο φυλάσσουν οι τρομακτικοί Παράφρονες, αναζητώντας το δραπέτη Σείριο Μπλακ, που όπως αποκαλύφθηκε είναι ο ο νονός του. Ο μικρός και αγαπημένος μας μάγος θα περάσει μέσα από πολλές δοκιμασίες, θα τον δούμε έφηβο πια να τον απασχολούν ένα σωρό ζητήματα, αλλά για ακόμη μία φορά θα μάθει να μην παραλύει απέναντι στο άγνωστο και γιατί όχι, εφόσον μπορεί, θα γυρίσει τον χρόνο πίσω τόσο για να διδαχτεί όσο και για να προλάβει μία αδικία. Οπως, άλλωστε, το είπε ο Αλμπους Ντάμπλντορ: «Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, μόνο αν κάποιος θυμάται να ανάβει το φως».

Lumos maxima, λοιπόν! Καλές γιορτές σε όλους!

Η Ευλαμπία Ρέβη είναι δημοσιογράφος. Διορθώνουμε: η Ευλαμπία Ρέβη είναι η Δημοσιογράφος που, καλύπτοντας τις φωτιές στην Εύβοια, μάς συγκίνησε όλους (και μάς εκπροσώπησε όλους) όταν λύγισε μπροστά στον ηλικιωμένο που έχανε το σπίτι του. Στο Open TV εκτελεί χρέη παρουσιάστριας του σταθμού (παρουσιάζει, μαζί με τον Ακη Παυλόπουλο, την «Ωρα Ελλάδος»).

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

Harry potter poster