Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Oι Think Pig θα δουν ό,τι θέλουν #astadiala

στα 10

Merry FLIXmas everybody! Μουσικοί, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, συγγραφείς, designers εξομολογούνται στο Flix την ταινία που αγαπούν να βλέπουν στις γιορτές και γιατί...

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Oι Think Pig θα δουν ό,τι θέλουν #astadiala

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

Grand Budapest Hotel

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (The Grand Budapest Hotel, 2014) του Γουές Αντερσον

Είμαστε η Αθηνά και η Μαριλένα και ο κόσμος μας φωνάζει πλέον "οι think pig" ! Φτιάχνουμε πράγματα για το σπίτι και για δώρα και για προσωπική χρήση λίγο αστεία και περνάμε τον πιο πολύ χρόνο της μέρας σε ένα φωτεινό υπόγειο της Ηλιούπολης που βρίσκονται τα κεντρικά του eshop και το κατάστημά μας και έχουμε για παρέα την γειτονιά των τρελών!

Οταν αποφασίσαμε να γράψουμε για την αγαπημένη μας ταινία των γιορτών συνέβη το εξής: πλάκωσε τρελή δουλειά και ξεχάσαμε να γράψουμε για την αγαπημένη μας ταινία των γιορτών. Όταν στο παρατσακ το ξαναθυμηθήκαμε και ρωτήσαμε η μία την άλλη για ποιά θα γράψει είπαμε και οι δυο το THE GRAND BUDAPEST HOTEL του Γουές Αντερσον και... μείναμε να κοιταζόμαστε έκπληκτες.

Grand Budapest Hotel

Αθηνά: Οι γιορτές των Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια, λόγω δουλειάς, είναι εκείνο το διάστημα του χρόνου που έχει τρομερή φασαρία, αναποδιές, πολύ κόσμο, αναποδιές, τηλέφωνα που χτυπάνε συνέχεια, αναποδιές, μηνύματα που χτυπάνε συνέχεια, emails, αναποδιές, το εργαστήριο είναι μόνιμα σαν να έχει πέσει βόμβα, το σπίτι μου το ιδιο και γενικά χάος και τις δύο μόνο μέρες που δεν πρέπει να πάω στο εργαστήριο ,τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δηλαδή, συνήθως τρέχω από το ένα τραπέζι στο άλλο, να δω φίλους, να δω τους δικούς μου, και γενικά ο κανόνας λέει ότι συνήθως 2/1 έχω πέσει ξερή, ενίοτε και με πυρετό!

Και όλοι αυτοί οι παραπάνω λόγοι είναι που συμβάλλουν και όταν τελειώσει ο χαμός κι εγώ ειμαι πια ξερή στον καναπέ θα βάλω να δω το «Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον. Η απόλυτη συμμετρία της ταινίας στην εικόνα με ηρεμεί επιτέλους, όλα μοιάζουν να έχουν μπει μαγικά στη θέση τους και το χάος δεν έχει καμία θέση στον κόσμο. Η ιστορία είναι γεμάτη αστείες στιγμές και ανατροπές με τρομερό ρυθμό, που όμως δεν σε κουράζει, και είναι το πιο όμορφο παραμύθι που μπορεί κανείς να ακούσει πριν πέσει για ύπνο. Εκτός από τους πρωταγωνιστές που είναι ένας κι ένας και είναι όλοι αγαπημένοι μου, με κορυφαίο πάντα για μένα τον Μπιλ Μάρεϊ, αυτή η ταινία κρύβει μέσα στα γεγονότα μαζί με το χιούμορ και μια αδιόρατη μελαγχολία, μια νοσταλγία για το παρελθόν και την παιδιάστικη σχεδόν επιμονή των χαρακτήρων να συνεχίζουν να ζουν την ζωή μέσα στον δικό τους κόσμο, όπως αυτοί τον έχουν καταλάβει από νωρίς μέσα στο δικό τους κεφάλι. Είναι δηλαδή η απόλυτη προσομοίωση της ζωής και, εδώ που τα λέμε, και των γιορτών των Χριστουγέννων!

Μαζί με το χιούμορ, η ταινία κρύβει και μια αδιόρατη μελαγχολία, μια νοσταλγία για το παρελθόν και την παιδιάστικη σχεδόν επιμονή των χαρακτήρων να συνεχίζουν να ζουν την ζωή μέσα στον δικό τους κόσμο..»

Grand Budapest Hotel

Μαριλένα: Μετά από το εορταστικό γεύμα θα έβαζα να δω το «Grand Budapest Hotel» του Αντερσον, μαζί με φίλους που θα ξαπλώναμε στον καναπέ του σπιτιού μου με ποπ κορν ή / και κρασί. Είναι μία ταινία γεμάτη χιούμορ, πανέξυπνη και με υπέροχες εικόνες. Δε σε προβληματίζει, δε σε κοιμίζει, είναι γρήγορη, και σου φτιάχνει τη διάθεση. Τα Χριστούγεννα με πιάνει μία τρελή όρεξη για γκλάμουρ, πολλά φώτα, ξενοδοχεία, πολυτέλεια, χορούς και πάρτιζ. Το Ξενοδοχείο του Αντερσον, ως θέρετρο της καλής κοινωνίας, τα έχει όλα αυτά, μαζί με στοιχεία θρίλερ και παλαβό σενάριο. 

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη είναι οι designers «Think Pig». Φτιάχνουν πράγματα για το σπίτι μας και για το δικό τους. Κάποια είναι χρήσιμα, κάποια δεν είναι, άλλα έχουν πλάκα, κάποια και είναι χρήσιμα και έχουν πλάκα. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-20.00, μπορείτε να τις βρείτε στο εργαστήριό τους στην Ηλιούπολη, Λεωφ. Ειρήνης 28. Αλλά και πάντα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας κι από το e-shop του επίσημου site τους. Και να τις ακολουθείτε στο facebook και το instagram.

Εκτάκτως αυτές τις μέρες (μέχρι και την Τρίτη 14/12) θα βρίσκονται στο The Meet Market - 10 Days of Christmas @ Παλιό Αμαξοστάσιο // 10-19/12

he sees you

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

Grand Budapest poster