Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Nalyssa Green ψιθυρίζει «What's this? What's this?»

στα 10

Merry FLIXmas everybody! Μουσικοί, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, συγγραφείς, designers εξομολογούνται στο Flix την ταινία που αγαπούν να βλέπουν στις γιορτές και γιατί...

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Nalyssa Green ψιθυρίζει «What's this? What's this?»
photo credit: Ειρήνη Παπαβασιλείου

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

Nightmare Before Christmas

H Nalyssa Green επιλέγει τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» (The Nightmare Before Christmas, 1993) του Τιμ Μπάρτον

Ενώ τα αγαπώ πολύ τα Χριστούγεννα και τα φωτάκια, και τα μελομακάρονα, και τα κόκκινα φορέματα, και τα ανάλογα κραγιόν, και το στόλισμα του δέντρου, και τις γούνες, και τα προσέκο, και τις πέρλες στο λαιμό, και τα χοιρινά με δαμάσκηνα και μέλι, και την αργή τζαζ των 50s και όλα αυτά, δεν έχω συγκεκριμένη ταινία που τελετουργικά θα δω κάθε φορά που χριστουγεννιάζει. Σκεφτόμενη λοιπόν όλες αυτές τις ταινίες με χριστουγεννιάτικο πρόσημο θυμήθηκα τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του Τιμ Μπάρτον.

Το τρομοχιουμοριστικό σύμπαν του Μπάρτον έχει κάτι μαγικό και συγκινητικό που μου κάνει πολύ...»

Nightmare Before Christmas

Κατ’ αρχάς είμαι λάτρης του animation. Δώσε μου ταινίες εμψύχωσης και πάρε μου την ψυχή. Κατά δεύτερον απολαμβάνω πολύ την αισθητική και την ατμόσφαιρα του Μπάρτον. Αυτό το τρομοχιουμοριστικό σύμπαν που δημιουργεί έχει κάτι μαγικό και συγκινητικό που μου κάνει πολύ.

Και για τέλος δύο λέξεις:
Ντάνι
Ελφμαν

Η μουσική. Αχ η μουσική του Ντάνι του Ελφμαν. Μυσταγωγική, και pop σε σημεία. intellectual, αλλά τέρμα απολαυστική. Πολύπλοκη και ψαγμένη με στοιχεία παιδιάστικα ή/και χαζά. Οι μελωδίες. Αναπάντεχες και εντελώς οικείες. Σαν να υπήρχαν ανέκαθεν. Το τραγούδι της Σάλι («Sally’s song») είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα να ακούω και να τραγουδάω.

Ευχαριστώ Flix για την υπενθύμιση. Θα το βάλω να το δω.


Η Nalyssa Green είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός. Εκτός από τους δίσκους της, συνθέτει μουσική και για θεατρικές παραστάσεις. Tην Κυριακή 12/12, η Nalyssa συναντιέται με τον Jef Maarawi στη σκηνή του six d.o.g.s σε ένα ατμοσφαιρικό και αισθαντικό live performance

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

Nightmare Before Christmas poster