Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: H Tzef Montana επιλέγει μία ταινία για την οικογένεια (όπως κι αν αυτή καθορίζεται)

στα 10

Μουσικοί, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, συγγραφείς, designers εξομολογούνται στο Flix την ταινία που αγαπούν να βλέπουν στις γιορτές.

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: H Tzef Montana επιλέγει μία ταινία για την οικογένεια (όπως κι αν αυτή καθορίζεται)
Photo by joSea | special thanks to Athene

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

Στρέλλα

Η Τzef Montana επιλέγει τη «Στρέλλα» (2009) του Πάνου Κούτρα

Η «Στρέλλα» δεν είναι απλώς η αγαπημένη ταινία που βλέπω τα Χριστούγεννα, αλλά κι η αγαπημένη μου ταινία ever.

Πρώτα από όλα, γιατί ήταν κι η πρώτη μου επαφή με τον κινηματογράφο, καθώς βρέθηκα ως κομπάρσος σε κινηματογραφικό σετ.

Τη θεωρώ μια ταινία χριστουγεννιάτικη, γιατί ολοκληρώνεται (καθόλου τυχαία) μέσα στις γιορτές.

Για μένα όλες οι ταινίες του Κούτρα είναι οικογενειακές, αλλά η «Στρέλλα» είναι η πιο cozy, αφού ως τρανς Ελληνίδα η οικογένεια της επιλογής μου με συγκινεί.»

Στρέλλα

Η «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» ήταν η αφορμή να παίξω στην «Στρέλλα» κι αφορμή να γνωρίσω τον Πάνο Κούτρα. Μεάκουσε να επαναλαμβάνω μια ατάκα από την ταινία, όταν ήμουν σε ένα fashion show στα 17 μου και μου είπε «που το ξέρεις εσύ αυτό;».Του είπα ότι είναι από μία ταινία που αγαπώ. Δεν ήξερα πως εκείνος την είχε σκηνοθετήσει, αλλά ήξερα κάθε ατάκα και τις χρησιμοποιούσα συνεχώς.

Μόλις μετακόμισα στο Λος Αντζελες και έκανα χριστουγεννιάτικα τραπέζια για τους φίλους μου τους έδειχνα το «Ξενία» για να τους περηφανευτώ πως ο ελληνικός κινηματογράφος καλά κρατεί και πως ο πάντοτε αγαπημένος μου σκηνοθέτης το 'χει! 

Η Tzef Montana είναι non binary μοντέλο, ηθοποιός, κι δυνατή ακτιβιστική φωνή για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ετοιμάζει την αυτοβιογραφία της και περιμένουμε να τη δούμε να πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Πάνου Κούτρα «Dodo».

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

Στρέλλα ποστερ