Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: O Γιάννης Φουντούλης εύχεται κανείς να μην είναι μόνος στις γιορτές

στα 10

Merry FLIXmas! Σήμερα, ο αργυρός Ολυμπιονίκης κι αρχηγός της εθνικής μας στο πόλο εξομολογείται στο Flix την ταινία που αγαπά να βλέπει στις γιορτές.

Flix Team
FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: O Γιάννης Φουντούλης εύχεται κανείς να μην είναι μόνος στις γιορτές

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

Home Alone 2

O Γιάννης Φουντούλης επιλέγει «Μόνος στο Σπίτι 2» (Home Alone 2: Lost in New York, 1992) του Κρις Κολόμπους

Μια ταινία που έχω συνδέσει με τα Χριστούγεννα και παράλληλα αποτελεί και μια all time classic ταινία των Χριστουγέννων είναι το «Μόνος στο Σπίτι 2».

Η οικογένεια αυτή τη φορά αποφασίζει να ταξιδέψει στην Φλόριντα, ο μικρός Κέβιν επιβιβάζεται σε λάθος αεροπλάνο καταλήγοντας στην Νέα Υόρκη, όπου προσπαθεί να τα βγάλει πέρα χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του πατέρα του. Ενώ αρχικά απολαμβάνει τις ανέσεις του του πολυτελούς ξενοδοχείου, στη συνέχεια έρχεται αντιμέτωπος με τους δυο γνωστούς διαρρήκτες οι οποίοι δραπέτευσαν από την φυλακή και εκεί είναι που αρχίζουν και πάλι οι περιπέτειες του.

Οσο θελκτικό όμως και αν ακούγεται αρχικά να περάσεις τα Χριστούγεννα σε μια πόλη σαν και αυτήν, στο τέλος συνειδητοποιείς ότι το πιο σημαντικό τις ημέρες αυτές είναι να βρίσκεσαι παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα…»

Home Alone 2

Home Alone 2

Ποιο παιδί άλλωστε δεν έχει ταυτιστεί με τον Κέβιν ΜακΚάλιστερ, που απολαμβάνει την ανεξαρτησία του, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στην στολισμένη Νέα Υόρκη;

Θα βάλω να δω την ταινία ξανά, γιατί αν κάτι σου θυμίζουν αυτές οι γιορτές είναι ότι «μόνος, ούτε στον Παράδεισο». Οσο θελκτικό όμως και αν ακούγεται αρχικά να περάσεις τα Χριστούγεννα χωρίς τους γονείς σου σε μια πόλη σαν και αυτήν, στο τέλος συνειδητοποιείς ότι το πιο σημαντικό τις ημέρες αυτές είναι να βρίσκεσαι παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα…

Ο Γιάννης Φουντούλης είναι διεθνής Ελληνας αθλητής υδατοσφαίρισης, κι αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος που φέτος μάς συγκίνησαν, όχι μόνο γιατί κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά για το ήθος τους, καθώς η μεγάλη νίκη συνέπεσε με τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. «Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που εκδηλώνουμε, αλλά καταλαβαίνετε πως αγωνιζόμαστε για αυτό το πράγμα σε όλη μας τη ζωή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε. Ολοι έχουμε επηρεαστεί από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τις φωτιές και τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Δεν μπορώ να αφιερώσω την εμφάνιση, δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες που χάνονται. Ελπίζω να περιοριστούν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να μην κινδυνεύσει άνθρωπος, ζώο ή η φύση περισσότερο. Εχω χάσει τα λόγια μου...»

Φουντούλης

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

Home Alone 2 poster