TV & STREAMING

Αύγουστος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Αυγουστός στην COSMOTE TV είναι... διακοπές για πάντα.

Flix Team
Αύγουστος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

Μεγάλες πρεμιέρες, αφιερώματα που κάνουν το καλοκαίρι να διαρκεί λίγο περισσότερο, σειρές που υπόσχονται αγωνία... Να μερικοί λόγοι για να συντονιστείτε με το αυγουστιάτικο πρόγραμμα της COSMOTE TV.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.

Jason Bourne

Αφιέρωμα στον Τζέισον Μπορν - Κάθε Τρίτη του Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Μετράμε ήδη πέντε ταινίες βασισμένες στα best seller βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, έναν εκτελεστή της CIA o οποίος υποφέρει από ακραία απώλεια μνήμης και αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε ένα κόσμο κινδύνου, τρομοκρατίας, απειλής και θανάτου. Με τις συνολικές εισπράξεις της σειράς να αγγίζουν από το 2002 μέχρι και σήμερα το 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια, οι περιπέτειες του Τζέισον Μπορν χάρισαν στον Ματ Ντέιμον τον ήρωα δράσης που χρειαζόταν ενώ επανέφεραν τα παραδοσιακά κυνηγητά και τις όχι βασισμένες σε ειδικά εφέ σκηνές καταδίωξης κερδίζοντας εκτός από το θαυμασμό των θεατών και την αποδοχή των κριτικών. Ολα ξεκίνησαν το 2002 με το «The Bourne Identity» του Νταγκ Λάιμαν και ακολούθησαν τα «The Bourne Supremacy» (2004) και «The Bourne Ultimatum» (2007) και τα δύο σε σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας, το «The Bourne Legacy» του Τονι Γκιλρόι (το μόνο στο οποίο δεν πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον και ο κεντρικός ήρωας δεν είναι ο Τζέισον Μπορν) και το «Jason Bourne» του 2016 με σκηνοθέτη ξανά τον Πολ Γκρίνγκρας.

Fences 607

Fences του Ντένζελ Γουάσινγκτον - 6 Aυγούστου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD

To 2010 o Ντένζελ Γουάσινγκτον και η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισαν από ένα Τόνι Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα για τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ έργου του Ογκαστ Γουίλσον «Fences», σε σκηνοθεσία του Κένι Λεόν, που βραβεύθηκε επίσης με την καλύτερη αναβίωση έργου, αφού είχε να ανέβει από το 1988 και το επίσης πολυβραβευμένο ανεβασμά του από τον Λόιντ Ρίτσαρντς. To «Fences» αφηγείται την ιστορία ενός πρώην παίχτη του μπέιζμπολ, του Τρόι Μάξσον, που τώρα δουλεύει ως οδοκαθαριστής προσπαθώντας να δει τι ακριβώς πήγε στραβά στη ζωή του, αλλά και να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις με την οικογένειά του και κυρίως με τη συζυγό του, Ρόουζ. Στην κινηματογραφική μεταφορά του «Fences», ο Ντένζελ Γουάσινγκτον δεν υποδύεται μόνο τον Τρόι, αλλά σκηνοθετεί κιόλας τον εαυτό του και τη Βαϊόλα Ντέιβις στο ρόλο που της χάρισε το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία ήταν υποψήφια ακόμη για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Αυτή είναι η πρώτη της προβολή στην Ελλάδα, αφού η ταινία δεν βγήκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Fences».

American Pastoral 607

Αμερικανικό Ειδύλλιο (American Pastoral) του Γιούαν ΜαγΓκρέγκορ - 13 Αυγούστου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD

Στην μεταπολεμική Αμερική, ο Σίμουρ Λεβόβ (ο «Σουηδός», όπως ήταν το ψευδώνυμο λατρείας του στα γήπεδα) τα έχει όλα: περήφανος βετεράνος, δοξασμένος πρώην αθλητής, ερωτευμένος σύζυγος της «Μις Νιου Τζέρσεϊ», υποδειγματικός επιχειρηματίας της βιοτεχνίας γυναικείων γαντιών που κληρονομεί από τον Εβραίο πατέρα του, αγαπημένο αφεντικό της αφροαμερικανικής εργατικής τάξης. Και πάνω από όλα, αφοσιωμένος πατέρας της Μέρι - της μοναχοκόρης τους, που αγαπούν και μεγαλώνουν ελεύθερα κι αντισυμβατικά στο μεγάλο εξοχικό τους σπίτι στα προάστια του Νιου Τζέρσεϊ. Οι Λεβόβ δεν ζουν το αμερικανικό όνειρο. Είναι το αμερικανικό όνειρο. Μέχρι που καταφθάνει η ηλεκτρισμένη πολιτικά και κοινωνικά δεκαετία του 60 και η έφηβη Μέρι επαναστατεί - συντάσσεται με το μέρος της Μαύρης Δύναμης και των εξεγέρσεων εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Το αριστούργημα του Φίλιπ Ροθ διασκευάζεται για το σινεμά από τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στο πλευρό του την Τζένιφερ Κόνελι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αμερικανικό Ειδύλλιο».

Snowden 607

Snowden του Ολιβερ Στόουν - 20 Αυγούστου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD

Το «Snowden» έχει μια συναρπαστική ιστορία. Ενας έξυπνος νέος λαχταρά να υπηρετήσει την πατρίδα του. Oταν αδυνατεί να το κάνει ως στρατιώτης στα χαρακώματα, το κάνει ως μάχιμος tech executive στις μυστικές υπηρεσίες, στη CIA και στο NSA: η τεχνολογία είναι το νέο πεδίο της μάχης. Η δουλειά του θα τον ταξιδέψει σ’ όλων των ειδών τα κοσμοπολίτικα ντεκόρ – μαζί του κι ο έρωτάς του, η Λίντσεϊ που είναι όμορφη, ανθρωπίστρια, αντισυστημική και δυναμική. Όταν ο νέος συνειδητοποιήσει ότι εκείνοι για τους οποίους δουλεύει, η υψηλότερη κορυφή της αμερικανικής κυβέρνησης, προδίδουν τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου και τις αρχές της παγκόσμιας συνύπαρξης, θα τα βροντήξει όλα, θα καταδώσει το έγκλημα και θα καταδικάσει τον εαυτό του σε μια ζωή ως καταζητούμενος. Ακούγεται εκπληκτικό για κάθε κινηματογραφική ιστορία, πόσω μάλλον όταν πρόκειται και για την πραγματική ιστορία του Εντουαρντ Σνόουντεν, όπως ο ίδιος την παρέδωσε στα media κι όπως καταγράφηκε στο βιβλίο του δημοσιογράφου της Guardian, Λουκ Χάρντινγκ. Οχι μια ακόμη (ηρωική) βιογραφία, ούτε μια ακόμα αφορμή για τον σκηνοθέτη να στραφεί ενάντια στη μεγάλη παγκόσμια συνομωσία. Το «Snowden» είναι ένα γρήγορο, έξυπνο θρίλερ που, όπως τα ωραιότερα του είδους, αφήνει τον θεατή με την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να πιστέψει τίποτα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Snowden» του Ολιβερ Στόουν.

Heath Ledger 607

I Am Heath Ledger των Εϊντριαν Μπουιτενχούις και Ντέρικ Μάρεϊ - 25 Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Εχουν περάσει εννέα χρόνια απ' όταν πέθανε, στα 28 του, ο Χιθ Λέτζερ κι η παρουσία του είναι ακόμα σχεδόν αισθητή στα κινηματογραφικά πράγματα, όταν κανένας Τζόκερ δεν είναι τόσο σύνθετος όσο ο δικός του στο «Dark Knight», κανένας κρυφός έρωτας τόσο αληθινός όσο ο δικός του στο «Brokeback Mountain», καμία λαμπερή καριέρα και τεράστια ζωή τόσο άδοξα γκρεμισμένη όσο η δική του. Το ντοκιμαντέρ που υπογράφουν οι Ντέρικ Μάρεϊ και Εϊντριαν Μπουιτενχούις εστιάζει στη ζωή του νεαρού ταλαντούχου ηθοποιού, στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και μέσα από συνεντεύξεις συενργατών και φίλων του, αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό αποδεικνύει πως ο Χιθ Λέτζερ δεν ήταν ακόμη ένας καταραμένος σταρ που επιθυμούσε να πεθάνει, αλλά ένας νέος γεμάτος ζωή που έφυγε νωρίς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «I Am Heath Ledger».

Rings 607

Rings: Σήμα Κινδύνου 3 (Rings) του Χαβιέ Γκουτιέρεζ - 27 Αυγούστου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD

Μια νεαρή κοπέλα ανησυχεί για το αγόρι της που εξερευνά μια σκοτεινή υποκουλτούρα η οποία έχει να κάνει με μια μυστηριώδη βιντεοκασέτα που λέγεται πως σκοτώνει, επτά ημέρες μετά, όποιον την παρακολουθεί. Θυσιάζεται για να σώσει το αγόρι της κι ανακαλύπτει κάτι τρομακτικό: υπάρχει «μια ταινία μέσα στην ταινία» που δεν την έχει δει ποτέ κανείς. Μια δεκαετία και παραπάνω από το δεύτερο χολιγουντιανό Ring που είχε σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης της αυθεντικής θρυλικής ιαπωνικής ταινίας Χιντέο Νακάτα, το Χόλιγουντ επιστρέφει στη μυθολογία της Σαμάρα και της φονικής βιντεοκασέτας αποδεικνύοντας πως υπάρχει ακόμη λόγος να τρομάζεις. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη μυθολογία του «Ringu».

Toni Erdmann 607

Τόνι Ερντμαν (Toni Erdmann) της Μάρεν Αντε - 31 Αυγούστου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD

Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη εκείνη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Γουίνφριντ- ο Τόνι Ερντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Οσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται. Μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς, ο απόλυτος πολυβραβευμένος θρίαμβος της Γερμανίδας Μάρεν Αντε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τόνι Ερντμαν».

The Sinner 607

The Sinner - Πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 23:00 στο COSMOTE 4HD και κάθε Πέμπτη

Μια φαινομενικά συνηθισμένη σύζυγος και μητέρα διαπράττει ένα άγριο φόνο μια μέρα στην παραλία. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, πόσο μάλλον η ίδια. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού ντετέκτιβ θα προσπαθήσει να βυθιστεί μέσα στο υποσυνείδητό της για να ανακαλύψει τρομακτικά μυστικά από το παρελθόν. Η επιστροφή της Τζέσικα Μπίελ στην τηλεόραση με μια μίνι σειρά σκοτεινών και γεμάτων με εκπλήξεις οκτώ επεισοδίων, βασισμένων στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πέταρ Χάμεσφαρ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Sinner».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.