Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 26 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 26 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Tenet 607

«Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν

Τρομοκρατική επίθεση; Κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος; Κάτι πολύ χειρότερο. Αρμαγεδδώνας; Κάτι ακόμα πιο αμετάκλητο. Από τι ακριβώς πρέπει να σώσει «Ο Πρωταγωνιστής», μυστικός πράκτορας μιας υπόγειας κυβερνητικής οργάνωσης, τον κόσμο; Από κάτι που έρχεται... από το μέλλον. Από τα σχέδια του Αντρεϊ Σέιτορ – ενός ισχυρού Ρώσου μαφιόζου, που βλέποντας τη ζωή του να τελειώνει, πατάει το Τhe Εnd και στον πλανήτη. Εχοντας ανακαλύψει την τεχνολογία που του επιτρέπει να κινείται μπρος-πίσω στο χρόνο, ο Σέιτορ μπορεί να επιστρέφει όσες φορές χρειάζεται πίσω, να διορθώνει τα λάθη, να αλλάζει το παρελθόν, να εξοντώνει τους εχθρούς - ώστε να φέρει σε πέρας ανενόχλητος το μεταποκαλυπτικό του σχέδιο. Θα καταφέρει ο Πρωταγωνιστής να τον ακολουθήσει στο χωροχρόνο και να τον σταματήσει; Μπορεί να βασιστεί στον Νιλ, τον Βρετανό ομόλογό του πράκτορα που παρουσιάζεται ως μυστηριώδης σύμμαχος; Θα εμπιστευτεί την Κατ, την κακοποιημένη σύζυγο του Σέιτορ, που θέλει να βάλει τέλος στον βίαιο γάμο της, σώζοντας την ανθρωπότητα από το σίγουρο δικό της; «Tenet», όμως, σημαίνει «αρχή». Κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και κανονικά. Την ίδια στιγμή.

Οσο οι τίτλοι τέλους πέφτουν και το μυαλό προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με όσα εντυπωσίασαν το βλέμμα, η καρδιά πάει στο «Tenet» – στην αρχή. Και ζητά απάντηση. Είναι οι μεγάλες ιδέες, αυτομάτως, μεγάλο σινεμά; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Nova Cinema 1.

The Selfish Giant 607

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» («The Selfish Giant») της Κλίο Μπάρναρντ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Ενα αριστούργημα. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online από τη StraDa, στην iPlatforma και στη viva.gr.

ο θησαυρός της βαγίας 607

«Ο Θησαυρός της Βαγίας» του Δημήτρη Δημογεροντάκη

Η τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρή που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984. Εξι μικροί ήρωες μπλέκονται σε ένα κυνήγι αναζήτησης ενός θησαυρού, που είχε κλέψει από μια ντόπια οικογένεια ένας Γερμανός, ο Χανς Σουλτς, στη διάρκεια της Κατοχής. Μια περιπέτεια με άξονα τη φιλία, τη συνεργασία, την έρευνα, τη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Η σειρά προβάλλεται στο ΕΡΤflix, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Διαβάστηκε», με ταινίες και σειρές που αποτελούν λογοτεχνικές διασκευές. Διαβάστε περισσότερα.

tdf 23 poster thessaloniki 607

23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εχει ξεκινήσει ήδη η... καλοκαιρινή βερσιόν του #tdf23. Προβολές δια ζώσης στα θερινά της Θεσσαλονίκης, αλλά και online για όσους δεν βρίσκονται στην πόλη. Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, καθώς επίσης και οδηγίες για το πώς θα δείτε ταινίες από το σπίτι!.

lisey's story 607

«Lisey’s Story» του Πάμπλο Λαραΐν

Η σειρά του Apple TV+ είναι μία μίξη τραγικού ρομάντζου και ψυχολογικού θρίλερ. Συναντάμε τη Λίζι, δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Σκοτ. Μία σειρά από περίεργα γεγονότα την αναγκάζουν να επιστρέψει στο παρελθόν, και να ξανασκαλίσει μνήμες που την αναστατώνουν και θέλει να θάψει ξανά μέσα της. Δολοφονικές τάσεις, κατάθλιψη, κατατονία και μία γερή δόση μεταφυσικών δεδομένων πλήττουν την ηρωίδα. Ποιο είναι το μυστικό της; Ποια η πραγματική ιστορία της;

Ο Στίβεν Κίνγκ γράφει το βασισμένο στο βιβλίο του σενάριο, ο Πάμπλο Λαραΐν σκηνοθετεί, ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς είναι στην παραγωγή, οι Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Οουεν, Τζένιφερ Τζέισον Λι Τζόαν Αλεν, Ντέιν ΝτεΧάαν πρωταγωνιστούν. Και πάλι κάτι λείπει… Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+, με νέο επεισόδιο να προστίθεται κάθε Παρασκευή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.