Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 5 Μαρτίου

στα 10

Σημειώστε από σήμερα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 5 Μαρτίου
Illustration:  Γιώργος Γούσης

Από το Ιράν ως το Ισραήλ κι από τον κόσμο των ξωτικών μέχρι την «εξωτική» ελληνική επαρχία, οι ταινίες της εβδομάδας διανύουν τις πιο μακρινές αποστάσεις και προτείνουν ένα κινηματογραφικό μενού, πλούσιο και χορταστικό. Που δεν φοβάται τον Κορονοϊό!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη


Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Ολγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.Ο Γιάννης Οικονομίδης («To Μικρό Ψάρι», «Μαχαιροβγάλτης», «Σπιρτόκουτο») επιστρέφει με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», μια ταινία που ο ίδιος περιγράφει ως μια «μαύρη κωμωδία με στοιχεία γκανγκστερικά, δράση, ερωτική – έρωτας, ιδρώτας, πόθος, σπέρμα – είναι όλα μέσα. Και αρκετό μαύρο χιούμορ.»

O Αόρατος Ανθρωπος (The Invisible Man) του Λι Γουανέλ


Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Όταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει.
Μια νέα εκδοχή της κλασικής ιστορίας του Χ. Τζ. Γουέλς από τον Λι Γουανέλ σεναριογράφο της σειράς ταινιών «Saw» και «Insidious».

Φύγαμε (Onward) του Νταν Σκάνλον


Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε, συναντάμε ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και πολλά άλλα μυθικά, αξέχαστα πλάσματα.
Η Pixar ανακαλύπτει πως η μαγεία υπάρχει ακόμη εκεί έξω σε μια περιπέτεια με πρωταγωνιστές δυο ξωτικά. Η μαγεία όντως υπάρχει και συχνά την δημιουργεί η Pixar!

Σκοτεινά Νερά (Dark Waters) του Τοντ Χέινς


Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό, με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια, συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.
Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τον Μαρκ Ράφαλο σε μια ταινία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Ο Φύλακας (The warden) του Νιμά Τζαβιντί


Δεκαετία του 1960, Ιράν επί τελευταίου Σάχη. Στη μέση του πουθενά, σε μια φυλακή που εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί, ο ταγματάρχης Γιαχέντ κορδώνεται για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο παράδοξο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος. Ένα αγωνιώδες θρίλερ με φόντο τον καφκικό λαβύρινθο μιας άδειας φυλακής, όπου η παντοδυναμία της εξουσίας απομυθοποιείται και, όσο περνούν οι ώρες, καταρρέει.
Μια κλειστοφοβική ιστορία αγωνίας κι ανατροπών από τον σκηνοθέτη της Μελβούρνης» Νιμά Τζαβιντί.

O Δρόμος της Επιστροφής (The Way Back) του Γκάβιν Ο'Κόνορ


Ο Τζακ Κάνινγχαμ είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί - φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του - που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;
O Γκάβιν Ο'Κόνορ «Ο Λογιστής», «Warrior») σκηνοθετεί τον Μπεν Αφλεκ σε μια ταινία για την συγχώρεση και τις δεύτερες ευκαιρίες.

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ


Η ιστορία του βιβλίου και του φιλμ είναι τοποθετημένη στην κατεχόμενη από τους γερμανούς Ευρώπη. Οι γονείς ενός εξάχρονου αγοριού το στέλνουν να ζήσει με την θεία του στην επαρχία προκειμένου να κρυφτεί και επιβιώσει του ολοκαυτώματος. Οταν όμως η ηλικιωμένη γυναίκα που το φροντίζει θα πεθάνει ο ανιψιός της θα πρέπει να επιβιώσει ολομάναχος σε μια αδυσώπητη εποχή.
Tρίτη μεγάλου μήκους του πολωνού Βάκλαβ Μαρχούλ, βασισμένη στο στο ομότιτλο βιβλίο του Βάκλαβ Κοζίνσκι. Επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Βενετίας.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.