Buzz

Το νέο τρέιλερ του «Pet Sematary» αποκαλύπτει μια σημαντική αλλαγή από το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ

στα 10

Μερικές φορές καλύτερα να είσαι νεκρός.

Το νέο τρέιλερ του «Pet Sematary» αποκαλύπτει μια σημαντική αλλαγή από το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ

Υπάρχει κάτι το ανατριχιαστικό βλέποντας το δεύτερο τρέιλερ του «Pet Sematary». Κάτι πραγματικά άβολο και αρκετά ανησυχητικό το οποίο κρύβεται πίσω από τις αλλαγές τις οποίες οι σκηνοθέτες Κέβιν Κούλτς και Ντένις Γουίντμαϊερ αποφάσισαν να κάνουν σε σχέση με το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ για να γίνει η νέα αυτή κινηματογραφική του μεταφορά ακόμα πιο τρομαχτική.

Προσοχή ακολουθούν spoilers για την ταινία, τα οποία παρουσιάζονται και στο νέο τρέιλερ της.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο τρέιλερ του «Pet Sematary» μας υπενθυμίζει πως καλύτερα κάποια πράγματα να παραμένουν νεκρά...

pet sematary 607

pet sematary 607

Ολοι όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του Κινγκ γνωρίζουν την οικογένεια Κριντ η οποία μετακομίζει σε ένα σπίτι στην εξοχή, όπου πίσω από αυτό υπάρχει ένα νεκροταφείο ζώων όπου έχει την δύναμη να ανασταίνει ότι θάβεται εκεί. Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε την γάτα της οικογένειας Γουίνστον Τσέρτσιλ, γνωστό κι ως Τσερτς, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε σκοτωθεί από ένα φορτηγό, να περπατάει αμέριμνος στον δρόμο όταν αναγνωρίζεται από την μικρή Ελι Κριντ, η οποία τρέχει να τον αγκαλιάσει αλλά ακόμα ένα φορτηγό περνάει και σκοτώνει και την ίδια. Στο βιβλίο, αλλά και στην πρώτη κινηματογραφική του μεταφορά το 1989, ο δίχρονος Κέιτζ Κριντ σκοτώνεται και αναγκάζει τον πατέρα του Λούις να τον θάψει στην νεκροταφείο και να τον αναστήσει.

Μπορεί όλο αυτό να μην ακούγεται σε κάποιους ως μια μεγάλη διαφορά στην ιστορία, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που οι σκηνοθέτες αποφάσισαν να κάνουν αυτή την αλλαγή. Μιλώντας στο Entertainment Weekly οι σκηνοθέτες ανέφεραν πως δεν υπάρχει κάποιος καλός τρόπος για να επαναφέρεις στη ζωή ένα μωρό παιδί και να το κάνεις να δείχνει τρομαχτικό. «Αυτό που έκαναν στη πρώτη ταινία ήταν να χρησιμοποιήσουν κούκλα. Ηταν ανατριχιαστικό και αποτελεσματικό. Αλλά τώρα έχουμε δει και τη “Κούκλα του Σατανά” και έχουμε δει ένα μικρό παιδί να προσπαθεί να σκοτώσει, και είναι αποτελεσματικό όταν γίνεται σωστά, αλλά…»

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες από το remake του «Pet Sematary» του Στίβεν Κινγκ

pet sematary 607

pet sematary 607

Ισως είναι μια σωστή κίνηση έτσι ώστε να αποφύγουν τα φθηνά CGI και τις κούκλες και να χρησιμοποιήσουν ένα πιο μεγάλο σε ηλικία παιδί να δείχνει τρομαχτικό με την σωστή χρήση μακιγιάζ και προσθετικών και έτοιμο να σκοτώσει τους πάντες. Το αποτέλεσμα, ίσως, τους δικαιώσει και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι η ταινία βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Απριλίου.

Στο «Pet Sematary» πρωταγωνιστούν οι Τζον Λίθγκοου, Τζέισον Κλαρκ και Εϊμι Σέιμετζ.


pet sematary poster 607