Buzz

Μετά το «Captain Phillips», ο Πολ Γκρίνγκρας περνά στο ανατολικό Βερολίνο του ‘80

στα 10

Σηκώνοντας την κούπα του πιο επίμονου σκηνοθέτη πολιτικών θρίλερ, ο Βρετανός Πολ Γκρίνγκρας «επιστρέφει» στην Ευρώπη και στο Βερολίνο πριν την πτώση του τείχους.

Μετά το «Captain Phillips», ο Πολ Γκρίνγκρας περνά στο ανατολικό Βερολίνο του ‘80

Με το «Captain Phillips» του 2013 να συγκέντρωσε πέρσι 6 υποψηφιότητες για Οσκαρ, δεν είναι παράξενο που ο Πολ Γκρίνγκρας ετοιμάζεται ολοταχώς για την επόμενη ταινία του, ξανά, βέβαια, πολιτικό θρίλερ, όχι ξανά, ελπίζουμε, με διδακτικό ύφος. Η ταινία θα λέγεται «The Tunnels» και βασίζεται στο προσχέδιο ενός βιβλίου που γράφει αυτόν τον καιρό ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκρεγκ Μίτσελ. Ο τίτλος αναφέρεται στα «τούνελ του τρόμου» που συνέδεαν, ψυχροπολεμικά, το δυτικό με το ανατολικό Βερολίνο υπόγεια.

Η ταινία θα αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας μεγάλης απόδρασης πριν την πτώση του τείχους το 1989, όταν μια ομάδα Δυτικογερμανών προσπάθησε να φυγαδεύσει οικογένεια και φίλους από το Ανατολικό Βερολίνο, με την απρόσμενη βοήθεια αμερικανικών δικτύων ειδήσεων που χρηματοδότησαν το σχέδιο. Ορκο δε δίνουμε, αλλά κάτι μας λέει ότι κάπου στο μεγάλο καστ της ταινίας θα χωρέσει κι ένας Τομ Χανκς που πήγε γούρι την προηγούμενη φορά. Πάντως, ο Πολ Γκρίνγκρας απέδειξε και με το παραπάνω στο «The Bourne Supremacy» (και λιγότερο στο «The Bourne Ultimatum») ότι το Βερολίνο… του πάει κινηματογραφικά.

Διαβάστε ακόμη: