Φεστιβάλ / Βραβεία

Η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

στα 10

Ζούμε μαζί κάθε δευτερόλεπτο της 90ής τελετής των βραβείων Οσκαρ.

Flix Team
Η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

Κάντε refresh στο κείμενο για να διαβάζετε και να βλέπετε όσα συμβαίνουν, λεπτό προς λεπτό!

Δείτε εδώ αναλυτικά το photo album από το κόκκινο χαλί των Οσκαρ 2018


Ξεκινάμε! Ο Τζίμι Κίμελ στη σκηνή, έτοιμος για τον μονόλογό του

Αυτοσαρκάζεται: «Φέτος, αν ακούσετε το όνομά σας, μη σηκωθείτε αμέσως, δώστε μας λίγο χρόνο να σιγουρευτούμε...»

oscars 2018 607

Ο Κίμελ τιμά τη βραδιά, που είναι η 90ή χρονιά των Οσκαρ: ο ίδιος ο Οσκαρ, είναι ο άντρας που χρειαζόμαστε: τα χέρια του είναι στη σωστή θέση, πέος δεν φαίνεται πουθενά. Αναφέρεται στον Χάρβεϊ Γουάινστιν που διαγράφηκε από την Ακαδημία (μόνο άλλο ένα μέλος της Ακαδημίας είχε την ίδια ποινή, επειδή... έδινε τα screeners του)! Προτρέπει το Χόλιγουντ να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική παρενόχληση, ώστε οι γυναίκες να έχουν ν' ασχοληθούν ν' αυτήν μόνο... σ' όλα τα υπόλοιπα πεδία της ζωής, σ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Επισημαίνει την επιτυχία της «Wonder Woman» και του «Black Panther», την ξεχωριστή θέση των γυναικών στις υποψηφιότητες, τον Τζόρνταν Πιλ που από το Comedy Central βρίσκεται με τον θρίαμβο της χρονιάς στην Αμερική, το «Get Out!». Αναφέρεται σε πολλούς από τους υποψήφιους, χαριτωμένα αλλά όχι στ' αλήθεια ανατρεπτικά.

«Γκιγέρμο, θα θυμόμαστε αυτή τη χρονιά ως τη χρονιά όπου οι γυναίκες αισθάνθηκαν τόσο κακομεταχειρισμένες, που άρχισαν να βγαίνουν με ψάρια!»

Για όποιους είναι σύντομοι στο λόγο του, ο Τζίμι Κίμελ έχει ένα δώρο, ένα τζετ-σκι που παρουσιάζει στη σκηνή η... Ελεν Μίρεν!

oscars 2018 607

Κι είμαστε έτοιμοι για το πρώτο βραβείο.

Στη σκηνή η Βαϊόλα Ντέιβις, για να παρουσιάσει το Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου. Το βίντεο που συνοδεύει την παρουσίαση, εμφανίζει, όπως θα κάνουν και τα υπόλοιπα προφανώς, νικητές της κατηγορίας από τα περασμένα 90 χρόνια.

Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου: στον Σαμ Ρόκγουελ για το Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι


Βιάζεται για να κερδίσει το τζετ-σκι! Ευχαριστεί τους συνυποψήφιούς του. Θυμάται πώς οι γονείς του του μετέφεραν την αγάπη τους για το σινεμά, ευχαριστεί τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Γούντι Χάρλεσον, όλους τους συνεργάτες της ταινίας, όποιον έχει κοιτάξει ποτέ μια πινακίδα! Στη σύντροφό του, «you light my fire!»


Διάλειμμα για διαφημίσεις. Θυμηθείτε: «The Shape of Water»: 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ κι ένας δονητής

Η Γκαλ Γκαντότ και ο Αρμι Χάμερ - τι συγκλονιστικά όμορφοι κι οι δυο - στη σκηνή, για ν' απονείμουν το Οσκαρ Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Οσκαρ Μακιγιάζ και Κομμώσεων: H Πιο Σκοτεινή Ωρα, Καζουχίρο Τσούτζι, Ντέιβιντ Μαλινόφσκ, Λούσι Σίμπικ

The Darkest Hour 607

Αφιερώνουν, φυσικά κι ευχαριστούν τον Γκάρι Ολντμαν, με τον οποίο μοιράζονταν ένα οκτάωρο την ημέρα. Και τις γάτες τους!

Στη σκηνή, τόσο συγκινητική, η Εβα Μαρί Σεντ. «Μόλις το συνειδητοποίησα, είμαι πέντε μήνες πιο μεγάλη από την Ακαδημία. Συνεχίστε όπως είστε!» Στα χέρια της, ο φάκελος για το Οσκαρ Κοστουμιών. Είναι κομψότατη, γεμάτη ενέργεια και γοητεία.

oscars 2018 607

Οσκαρ Κοστουμιών: Αόρατη Κλωστή, Μαρκ Μπρίτζες

Phantom Thread 607

Ευχαριστεί τον Πολ Τόμας Αντερσον, τους συνεργάτες της ταινίας, την ομάδα του στο Λονδίνο, την Ακαδημία.

Διαβάστε ακόμη: «Wings» | Αυτή ήταν η πρώτη ταινία που πήρε Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Στη σκηνή δυο υπέροχες γυναίκες, η (υποψήφια) Γκρέτα Γκέργουιγκ και η Λόρα Ντερν (με γυαλιά, θαυμάσια), για να παρουσιάσουν το βραβείο Ντοκιμαντέρ. Τονίζουν πόση σημασία έχουν τα ντοκιμαντέρ επειδή επενδύουν στην αλήθεια, την ώρα που σπανίζει τόσο στα media και στον κόσμο.

Βραβείο Ντοκιμαντέρ: Icarus, Μπράιαν Φόγκελ και Νταν Κόγκαν

icarus 607

Συγκινημένοι οι δημιουργοί ευχαριστούν το Netflix, συνεργάτες, γονείς. Ελπίζουν το ντοκιμαντέρ να δώσει έναυσμα όχι μόνο για μια καλύτερη γνώση της πραγματικότητας στη Ρωσία, αλλά και της αλήθειας σ' όλο τον κόσμο.

Εκπληξη που δεν βραβεύτηκε το Faces Places, των Ανιές Βαρντά και JR.

Στη σκηνή η Ταράζι Χένσον, για να παρουσιάσει το τραγούδι «Mighty River» από το Mudbound, των Μέρι Τζέι Μπλάιτζ, Ραφαέλ Σαντίκ, Τόρα Στίνσον. Η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ, με κόκκινο φόρεμα, το τραγουδά ζωντανά.

oscars 2018 607

Oscars 2018: Ακούστε τα πέντε τραγούδια που διεκδικούν το Οσκαρ!

Ο Τζίμι Κίμελ κάνει το χορατό του: Θα σας πω το πρώτο αστείο που ακούστηκε, στην πρώτη οσκαρική τελετή, από τον Ντάγκλας Φέρμπανκς. Ο Κρίστοφερ Πλάμερ είναι ο νεότερος υποψήφιος της χρονιάς!

Ο Ανσελ Ελγκορτ και η Εϊζα Γκονζάλες στη σκηνή, για τα βραβεία ήχου.

Οσκαρ Μοντάζ Ηχου: Δουνκέρκη, Ρίτσαρντ Κινγκ, Αλεξ Γκίμπσον

Dunkirk 607

Ευχαριστούν τους συνεργάτες τους και... τις οικογένειές τους που για τόσο καιρό υπέστησαν τις δοκιμές με τις σειρήνες στο σπίτι!

Οσκαρ Μιξάζ Ηχου: Δουνκέρκη, Γκρεγκ Λάντακερ, Γκάρι Α. Ρίζο, Μαρκ Γουάινγκαρτεν

Ευχαριστούν τους πάντες και μοιάζουν να τα περνούν χάρμα. Η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν είναι η πρώτη ταινία της βραδιάς που κερδίζει ένα δεύτερο βραβείο. Είναι, βέβαια, θέμα timing και σειράς των κατηγοριών.

Στο διάλειμμα για διαφημίσεις, διαβάστε αυτό: Oscars 2018: 21 trivia αφιερωμένα στις 21 υποψηφιότητες της Μέριλ Στριπ

Στη σκηνή ο Κουμέιλ Ναντζιάνι και η Λουπίτα Νιόνγκ'ο. «Είμαστε οι ηθοποιοί των οποίων τα ονόματα ποτέ δεν ξέρετε πώς να προφέρετε. Κι είμαστε κι οι δυο μετανάστες. Και ονειροπόλοι. Τα όνειρα είναι τα θεμέλια του Χόλιγουντ και τα θεμέλια της Αμερικής.» Ετοιμοι για το βραβείο καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Οσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: H Μορφή του Νερού, Πολ Ντέναμ Οστερμπερι, Σέιν Βιό, Τζέφρι Α. Μέλβιν

Πρώτο βραβείο της βραδιάς για το «The Shape of Water», να δούμε πόσα θα γίνουν ως το τέλος. Ευχαριστούν τροχάδην, φαίνεται ότι όλοι θέλουν να διεκδικήσουν το τζετ-σκι.

Στη σκηνή ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και οι Μιγκέλ και Ναταλία Λαφουρκάδε τραγουδούν το «Remember Me» από το Coco, με την υπογραφή Κρίστεν Αντερσον-Λόπεζ, Ρόμπερτ Λόπεζ

oscars 2018 607

Στη σκηνή, χορεύοντας με απαράμιλλο στιλ, η Ρίτα Μορένο - η αίθουσα χειροκροτά όρθια. Μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου, των ιστοριών της για την ανθρώπινη κατάσταση. Θα παρουσιάσει το Ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας: Μια Φανταστική Γυναίκα του Σεμπάστιαν Λέλιο (Χιλή)

oscars 2018 607

Στη σκηνή ο Σεμπαστιάν Λέλιο κι η Ντανιέλα Βέγα και οι παραγωγοί της ταινίας. Ο Λέλιο ευχαριστεί την Ντανιέλα Βέγα ως έμπνευσή του. Η Βέγα είναι υπέρκομψη με ροζ σκούρο μακρύ φόρεμα, η στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική.

Στη σκηνή, ο περσινός νικητής Β' Ανδρικού Ρόλου, Μαχερσάλα Αλι, για να παρουσιάσει το Οσκαρ Β' Γυναικείου.

Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου: Αλισον Τζάνεϊ για το Εγώ, η Τόνια

Ι, Tonya 607

«Τα έκανα όλα μόνη μου,» αστειεύεται η υπέροχη Αλισον Τζάνεϊ. Ευχαριστεί την «οικογένεια της ταινίας», όλους τους συνεργάτες της, την Τζόαν Γούντγουερντ που της έδωσε κουράγιο παλιότερα. Ιδιαίτερα ικανοποιητική στιγμή για μια εξαιρετική ηθοποιό που φέτος αναγνωρίζεται η δουλειά της σε δεκάδες εκπληκτικούς ρόλους στην καριέρα της.

Διάλειμμα για διαφημίσεις, διαβάστε αυτό: Oscars 2018: Το απαράμιλλο στιλ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο κόκκινο χαλί

Στη σκηνή, ο Τζίμι Κίμελ συναντά τον 6χρονο εαυτό του, φαν του «Star Wars», για να παρουσιάσουν το καστ του «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi», από τον Μαρκ Χάμιλ ως τον BB8, που θα απονείμουν το βραβείο animation μικρού μήκους.

Οσκαρ Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Dear Basketball, Γκλεν Κιν και Κόμπι Μπράιαντ

oscars 2018 607

Δαβάστε κι αυτό: Η (περίπου) πιο ευτυχισμένη μέρα στην κινηματογραφική ζωή του Κόμπι Μπράιαντ

Και συνεχίζουν με το...

Οσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Coco

Coco 607

«Το "Coco" είναι η απόδειξη ότι όλοι χωράμε σ' αυτόν τον κόσμο, αν κάνουμε τον κόπο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο». Αναμενόμενη αλλά και άξια η νίκη για την Pixar. Πολλές αναφορές στο Μεξικό, στον πολιτισμό του και στη σημασία του. Ακριβώς τη στιγμή που η λατινική Αμερική διεκδικεί τα δικαιώματά της δυνατά στη Βόρεια Αμερική. Viva Mexico!

Και τώρα, στη σκηνή η Ντανιέλα Βέγα: «Σας ευχαριστώ τόσο γι' αυτή τη στιγμή. Ανοίξτε την καρδιά σας». Παρουσιάζει το τραγούδι «The Mystery of Love» από το Να Με Φωνάζεις Με το Ονομά Σου. Ο Σούφιαν Στίβενς, με σακάκι ριγέ ροζ μαύρο με κάτι σαν ψάρια ή πουλιά, στο όριο του πολύ κακόγουστου, είναι, ωστόσο, ρομαντικός και καθηλωτικός.

oscars 2018 607

Κι όσο ο Σούφιαν τραγουδά, να σημειώσουμε ότι, σε πάνω από μιάμιση ώρα τελετής, τα πράγματα δείχνουν... φλατ. Ο Κίμελ δεν είναι ούτε κακός αλλά ούτε δυνατός, οι ομιλίες είναι αστραπιαίες και μάλλον αδύναμες, η ώρα κυλά χωρίς να μένουν εντυπώσεις.

Ακούστε εδώ: Oscars 2018: Ακούστε τα πέντε τραγούδια που διεκδικούν το Οσκαρ!

Στη σκηνή η Τζίνα Ροντρίγκες κι ο Τομ Χόλαντ, για να παρουσιάσουν το βραβείο Οπτικών Εφέ.

Οσκαρ Οπτικών Εφέ: Blade Runner 2049, Τζον Νέλσον, Γκερντ Νέφζερ, Πολ Λάμπερτ, Ρίτσαρντ Ρ. Χούβερ

Blade Runner 2049 607 2

Να δούμε αν αυτό θα είναι το μόνο βραβείο της ταινίας, ή αν ο φωτογράφος Ρότζερ Ντίκινς έχει ακόμα ελπίδες.

Ευχαριστούν τον Ντενί Βιλνέβ, τον Ντίκινς κι όλους τους συνεργάτες της ταινίας, γλυκύτατοι και οι πρώτοι τους οποίους κόβει η μουσική.

Στη σκηνή, ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ παρουσιάζει τους υποψήφιους για καλύτερο μοντάζ.

Οσκαρ Μοντάζ: Δουνκέρκη, Λι Σμιθ

Dunkirk 607

Ο Λι Σμιθ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Κρίστοφερ Νόλαν που, ενώ μοντάρει κι ο ίδιος, ευτυχώς για τον Σμιθ, δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό! Ευχαριστεί συνεργάτες και οικογένεια. «Δεν μπορώ να μιλήσω πιο γρήγορα, θα έπρεπε να μπορώ να το κάνω αυτό!»

O Τζίμι Κίμελ κάνει το δικό του... διαδραστικό κολπάκι. Στο Chinese Theatre βρίσκονται θεατές, ανύποπτοι, στους οποίους ο Κίμελ, μαζί με τη Λουπίτα Νιόνγκ'ο, την Γκαλ Γκαντότ, τον Αρμι Χάμερ, τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, τη Μάργκο Ρόμπι, θα κάνουν επίσκεψη-έκπληξη μέσα στην αίθουσα!

Στα Oscars 2018: Κερδισμένοι και χαμένοι θα φάνε μενού... 24 καρατίων

Μπαίνουν, λοιπόν, στην αίθουσα, με σνακς στα χέρια για να μοιράσουν, οι θεατές ενθουσιάζονται, η μία αίθουσα (του Chinese Theatre) βλέπει την άλλη (του Kodak Theatre) στη οθόνη και οι διάσημοι ευχαριστούν τους «κανονικούς ανθρώπους», το κοινό, που πηγαίνει σινεμά.

Κι ένας φανταστικός τύπος από το κοινό, με μακρύ κόκκινο μούσι, παρουσιάζουν την Τίφανι Χαντίς και τη Μάγια Ρούντολφ στη διπλανή σκηνή. Οι κυρίες, κρατώντας τα τακούνια τους στο χέρι γιατί τις κούρασαν, αστειεύονται με το ότι, ίσως, τα Οσκαρ έχουν γίνει... too black. «Μην ανησυχείτε, ήμασταν στα παρασκήνια, είναι πάαααααρα πολύ οι λευκοί που θα εμφανιστούν ακόμα!» Οι δυο τους παρουσιάζουν τα βραβεία μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.

Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Heaven Is a Traffic Jam on the 405, Φρανκ Στίφελ

«Η πηγή αυτής της ταινίας, είναι ό,τι πήγε καλά στη ζωή μου τελευταία, η γυναίκα μου». Αφιερώνει στην ηρωίδα της ταινίας του.

Οσκαρ Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας: The Silent Child, Κρις Οβερτον, Ρέιτσελ Σέντον

oscars 2018 607

Η πανέμορφη κι εκπληκτική Ρέιτσελ Σέντον, ευχαριστεί και στη νοηματική.

Στη σκηνή, ο Ντέιβ Σαπέλ παρουσιάζει το τραγούδι «Stand up for Something» από το Marshall, Νταϊάν Γουόρεν, Λόνι Ρ. Λιν. Ο Common ραπάρει και τραγουδάει, μαζί με την Αντρα Ντέι.

Πριν τις καλύτερες, διαβάστε για τις... χειρότερες ταινίες της χρονιάς

Στη σκηνή, η Ασλεϊ Τζαντ, η Σάλμα Χάγιεκ και η Αναμπέλα Σιόρα εκφράζουν τη μαχητικότητά τους υπέρ της προστασίας των γυναικών, ενάντια στην κακοποίηση, υπέρ του κινήματος #metoo. Ενα βίντεο, το πιο ενδιαφέρον της βραδιάς, έχει γυναίκες και άνδρες του αμερικανικού σινεμά, που μιλά για τα στερεότυπα των φύλων στον κινηματογράφο και στη ζωή, αλλά και για τη διαφορετικότητα και την τόλμη.

Στη σκηνή, η Μάργκο Ρόμπι και ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, για να παρουσιάσουν τα βραβεία σεναρίου.

Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου: Τζέιμς Αϊβορι για το Να Με Φωνάζεις Με το Ονομά Σου

call me by your name 607

Ο Τζέιμς Αϊβορι, στα 89 του, είναι, μαζί με την Ανιές Βαρντά, ο γηραιότερος οσκαρικός υποψήφιος. Εχει υπάρξει υποψήφιος, Σκηνοθεσίας ωστόσο, άλλες τρεις φορές, για τα «Δωμάτιο με Θέα» (1985), «Howards End» (1992) και «Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας» (1993).

Η αίθουσα χειροκροτά όρθια. Ο πρώτο ςμου κανόνας είναι να ευχαριστώ τον συγγραφέα και ο Ασιμάν είναι εδώ απόψε. Ολοι περνάμε τον πρώτο έρωτα, ελπίζω κι επιβιώνουμε. Ευχαριστώ τον λογικό κι ευαίσθητο σκηνοθέτη μας, Λούκα Γκουαντανίνο. Ευχαριστώ τους συναισθηματικούς ηθοποιούς μου και τους συντρόφους μου που δεν είναι πια εδώ, Ρουθ Πράουερ Τζαμπβάλα και Ισμαήλ Μέρτσαντ.

H Νικόλ Κίντμαν παρουσιάζει το...

Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου: Τζόρνταν Πιλ για το Τρέξε!

oscars 2018 607

«Σταμάτησα 20 φορές να γράφω αυτή την ταινία, γιατί θεώρησα ότι δεν θα γινόταν, αλλά κάπως πίστεψα ότι αν γινόταν, ο κόσμος θα την έβλεπε». Ευχαριστεί κοινό, συνεργάτες και τη μαμά του, που τον έμαθε να δείχνει αγάπη, ακόμα και μπροστά στο μίσος.

Μικρό βιντεοαφιέρωμα - πραγματικά, για ποιο λόγο; - στις πολεμικές ταινίες των 90 χρόνων, προς τιμήν των στρατιωτών που πολεμούν σ' όλο τον κόσμο. Ναι, υπάρχουν εκπληκτικές πολεμικές ταινίες - το «Dunkirk» είναι μία από αυτές, αλλά ποιος ο λόγος να γκρουπαριστούν εδώ ως ευχαριστήριο στους Αμερικανούς στρατιώτες;

Στη σκηνή, η Σάντρα Μπούλοκ για να παρουσιάσει το Οσκαρ Φωτογραφίας: «μπορείτε να ντιμάρετε λίγο τα φώτα, για να επιστρέψω στα 40 μου;»

Οσκαρ Φωτογραφίας: Ρότζερ Ντίκινς για το Blade Runner 2049

oscars 2018 607

Στη 14η υποψηφιότητά του, πρώτη νίκη για τον Ρότζερ Ντίκινς. Διαβάστε εδώ: Ο Ρότζερ Ντίκινς είναι ένας loser

«Αγαπώ τη δουλειά μου, κυρίως χάρη στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω. Με κάποιους δουλεύω 30 χρόνια, άλλους τους γνώρισα σ' αυτήν την ταινία. Αφιερώνω το βραβείο μου σ' αυτούς, γιατί είμαστε μία ομάδα.»

Στη σκηνή, η Ζεντάγια παρουσιάζει την Κιάλα Σετλ που τραγουδά το «This is Me» από το The Greatest Showman, Μπεντζ Πασέκ, Τζάστιν Πολ

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν - ελαφρώς πεσμένος, αλλά με την ίδια συνταρακτική φωνή - ανεβαίνει για να παρουσιάσει την κατηγορία της μουσικής.

Οσκαρ Μουσικής: H Μορφή του Νερού, Αλεξάντρ Ντεσπλά

the shape of water 607

Δεύτερο Οσκαρ (μετά το «Grand Budapest Hotel»), έννατη υποψηφιότητα.

«Η μητέρα μου γίνεται επίσης 90 φέτος, νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως». Ευχαριστεί τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του. Αφιερώνει στις κόρες του.

Με τη σειρά τους, ο Λιν Μανουέλ Μιράντα και η Εμιλι Μπλαντ παρουσιάζουν το βραβείο τραγουδιού.

Οσκαρ Τραγουδιού: Remember Me από το Coco, Κρίστεν Αντερσον-Λόπεζ, Ρόμπερτ Λόπεζ

Coco

Ευχαριστούν τους συνεργάτες. Επισημαίνουν ότι η δική τους κατηγορία έχει και φυλετική ποικιλία και είναι μοιρασμένη σε γυναίκες και άντρες.

Και τώρα, η Τζένιφερ Γκάρνερ, ανανεωμένη και μ' ένα υπέροχο μπλε ελεκτρίκ φόρεμα, κάνει την εισαγωγή για το In Memoriam, το βίντεο που τιμά τη μνήμη όσων έφυγαν τη χρονιά που πέρασε. Ο Εντι Βέντερ τραγουδά το Room at the Top του Τομ Πέτι.

Στη σκηνή, η Εμα Στόουν για να δώσει το βραβείο, όχι Α' Ανδρικού, όπως θα φανταζόμασταν, μια και είναι η περσινή νικήτρια, αλλά σκηνοθεσίας.

Οσκαρ Σκηνοθεσίας: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για τo H Μορφή του Νερού

oscars 2018 607

Είμαι μετανάστης, σαν τον Αλεχάντρο, τον Αλφόνσο, τον Γκαέλ, τη Σάλμα και τα τελευταία 30 χρόνια ζω σ' ένα κόσμο που είναι παντού. Νομίζω το ωραιότερο πράγμα είναι να σβήνουμε τα όρια. Το 2014 είχα μια τρελή ιστορία και μια μακέτα και κάποιοι πίστεψαν ότι αυτή η ταινία ήταν σίγουρο στοίχημα. Ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου. Οπως είπε κάποτε ο Τζέιμς Κάγκνεϊ, η μητέρα μου σας ευχαριστεί, ο πατέρας μου σας ευχαριστεί, τ' αδέλφια μου σας ευχαριστούν κι εγώ σας ευχαριστώ.

Δυο Θεές στη σκηνή: Η Τζέιν Φόντα κι η Ελεν Μίρεν χέρι-χέρι, για να παρουσιάσουν μαζί (χαρούμενες που ο Οσκαρ είναι μεγαλύτερος από εκείνες) το Α' Ανδρικό. Εχουμε βιώσει τόσες αλλαγές και, όπως κι εσείς, κάποιες τις αγκαλιάσαμε, κάποιες τις πολεμήσαμε. Το σταθερό είναι ότι πάντα μας καθηλώνει μια σπουδαία ερμηνεία.

Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου: Γκάρι Ολντμαν για το H Πιο Σκοτεινή Ωρα

oscars 2018 607

«Τις ευχαριστίες μου στην Ακαδημία γι' αυτό το εξαίσιο βραβείο, που το χρωστάω σε πολλούς. Ζω χρόνια στην Αμερική κι είμαι ευγνώμων για τα δώρα που μου έδωσε. Το σπίτι μου, την οικογένειά μου και τώρα το Οσκαρ. Οι ταινίες έδωσαν ένα όνειρο σ' ένα αγόρι από του Σαουθάμπτον.» Ευχαριστεί τον Τζο Ράιτ, όλους τους συνεργάτες, αλλά και τον Γουίνστον Τσέρτσιλ που ήταν τόσο καλή παρέα σ' αυτή τη διαδρομή και τη μαμά του που γίνεται 99 χρόνων και τη στήριξε: βάλε νερό να βράζει για τσάι, φέρνω τον Οσκαρ.

Στη σκηνή, η Τζόντι Φόστερ με πατερίτσες και η Τζένιφερ Λόρενς για να παρουσιάσουν το βραβείο Α' Γυναικείου. Παριστάνουν ότι το πόδι της Φόστερ το έσπασε η Μέριλ Στριπ, ενώ για κάποιο λόγο η Τζένιφερ Λόρενς μοιάζει να το διπλάσιο ύψος.

Οσκαρ Α' Γυναικείου: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι

Oscars 2018

«Εχω κάποια πράγματα να πω. Ευχαριστώ τον Μάρτιν ΜακΝτόνα, δες τι έκανες. Είμαστε ένα μάτσο αναρχικοί, αλλά τα καταφέρνουμε καλά. Ευχαριστώ τους γιους μου, ξέρω ότι είστε περήφανοι για μένα κι αυτό μου δίνει χαρά.» Και καλεί όλες τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες απόψε, σε κάθε κατηγορία, να σηκωθούν. «Μη μας μιλάτε απόψε στο πάρτι, καλέστε μας στα γραφεία σας να μιλήσουμε για τη δουλειά μας. Κι έχω να σας πω δυο λέξεις: inclusion rider». (αυτός είναι ένας όρος στα κινηματογραφικά συμβόλαια που επιβάλλει τη φυλετική και κάθε είδους ποικιλία, στους συντελεστές μιας ταινίας).

Και τώρα - και πάλι, και πάντα - στη σκηνή η Φέι Ντάναγουεϊ και ο Γουόρεν Μπίτι, με την αίθουσα όρθια, για ν' απονείμουν, σωστά αυτή τη φορά, το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας!

Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας: H Μορφή του Νερού

Shape of Water 607

Η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, με 13 υποψηφιότητες, κέρδισε 4 Οσκαρ, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. Ο ντελ Τόρο αναφέρει πώς, όταν ήταν παιδί, έβλεπε ταινίες του κλασικού σινεμά. Κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ του είπε, αν ανέβει απόψε στη σκηνή, να νιώσει μέρος αυτής της κληρονομιάς και να είναι περήφανος. Αφιερώνει το βραβείο στους νέους που μας δείχνουν πώς γίνονται τα πράγματα, σε όλες τις χώρες. Μεγαλώνοντας στο Μεξικό, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό. «Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία για να μιλήσετε για την αλήθεια, κάντε το. Αυτή είναι μια πόρτα, μπείτε μέσα.»

Και, παρά τα συγκινητικά λόγια του ντελ Τόρο, η μουσική αναγκάζει την ομάδα της ταινίας να σταματήσει να μιλά, για να... μπει μέσα το τζετ-σκι του Τζίμι Κίμελ με τον νικητή του. Γιατί αυτά είναι τα Οσκαρ και κάπου μέσα σ' όλη τη σαχλαμάρα και, φέτος, την παράδοξη σιωπή γύρω απ' ό,τι ηχηρό, κρύβονται και στιγμές ουσίας και μαγείας.


Δείτε εδώ αναλυτικά το photo album από το κόκκινο χαλί των Οσκαρ 2018

Ολο το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, αλλά ειδικά προς τα μεσάνυχτα της Κυριακή 4 προς ξημερώματα Δευτέρας 5 Μαρτίου οι δρόμοι οδηγούν ή στο Kodak Theatre του Χόλιγουντ ή για όλους τους υπόλοιπους στο Flix.gr.

Η ομάδα του Flix ανανεώνει συνεχώς το ειδικό stream που έχει φτιαχτεί ειδικά για τα φετινά Οσκαρ με όλες τις προβλέψεις, τα προγνωστικά και τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν στην λαμπερή τελετή και από το βράδυ της Κυριακής μέχρι... θα βρισκόμαστε μαζί για να σχολιάσουμε τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της βραδιάς, να χειροκροτήσουμε τους νικητές, να χειροκροτήσουμε ακόμη πιο δυνατά τους χαμένους και να γίνουμε μέρος της μαγείας που λέγεται Οσκαρ.

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Συντονιστείτε και στη σελίδα μας στο Facebook και στο λογαριασμό μας στο Twitter για ακόμη περισσότερα live σχόλια όλη την οσκαρική νύχτα.

Oscars 2018

Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ