Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Πρωτότυπο Σενάριο

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Πρωτότυπο Σενάριο

Στα πρωτότυπα σενάρια, υπάρχει και φαβορί και αουτσάιντερ και πολιτική επιλογή και απ' όλα. Κυρίως όμως υπάρχει η υποψηφιότητα του Μάρτιν ΜακΝτόνα που η απουσία του από την πεντάδα της σκηνοθεσίας, του δίνει τη μοναδική του ευκαιρία να πάρει ένα δικό του βραβείο και να μην δει μόνο την ταινία του να θριαμβεύει χωρίς αυτόν.


Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix



Ερωτας μετ' Εμποδίων (The Big Sick) της Εμιλι Β. Γκόρντον και Κουμάιλ Ναντζιάνι

Από τα ομορφότερα σενάρια της χρονιάς, επιπλέον επειδή βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ίδιου του Ναντζιάνι και της Γκόρντον, αλλά κυρίως επειδή γίνεται η πεμπτουσία της δραμεντί που δεν φοβάται να γελάσει με τα πιο πικρά πράγματα. Δεν θα κερδίσει, αλλά βρίσκεται εδώ δικαιωματικά.


Τρέξε! (Get Out) του Τζόρνταν Πιλ

Για πολλούς αυτός πρέπει να είναι ο νικητής της κατηγορίας. Ενα σενάριο ταινίας τρόμου γραμμένο από τον Τζόρνταν Πιλ σαν μια παραβολή πάνω στο σύγχρονο ρατσισμό, με εκπλήξεις, ανατροπές και μια γνήσια αίσθηση σάτιρας. Είναι η πολιτική επιλογή της πεντάδας και κανονικά το μεγάλο βραβείο που θα πάρει το «Τρέξε!», για να μην μείνει τελικά μόνο με τις υποψηφιότητές του.


Η Μορφή του Νερού (The Shape of Water) των Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Βανέσα Τέιλορ

Δεύτερη υποψηφιότητα για τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (μετά τον «Λαβύρινθο του Πάνα» του 2006) σε μια κατηγορία που δεν είναι το δυνατό του σημείο. Δεν απειλεί κανέναν, δεν θα κερδίσει παρά μόνο αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα.


Lady Bird της Γκρέτα Γκέργκουιγκ

Η πεμπτουσία του πρωτότυπου σεναρίου, αφού πάνω στο ίδιο (γνωστό και χιλιοειδωμένο) θέμα της ενηλικίωσης, η Γκέργκουιγκ αφαιρεί τα πάντα για να αφήσει στο χαρτί μόνο την ουσία. Το τι σημαίνει να νιώθεις σαν την Lady Bird από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας. Επίσης μοναδική ευκαιρία για το «Lady Bird» να κερδίσει κάτι στα φετινά Οσκαρ, οπότε απειλεί το «Τρέξε!» σχεδόν επί ίσοις όροις.


Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

H μεγάλη στιγμή ενός μεγάλου σεναριογράφου - ο οποίος ενδέχεται να δει τη ταινία του να κερδίζει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και τον ίδιο να μην βρίσκεται καν στην πεντάδα της σκηνοθεσίας. Το Οσκαρ σεναρίου θα τον αποζημιώσει κι όχι μόνο επειδή το αξίζει.


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ