Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Πέντε από τις πέντε πιο επιτυχημένες, αν και ίσως όχι απαραίτητα κι από τις καλύτερες, ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς που πέρασε, φαίνεται πως μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της Ακαδημίας. Η Pixar ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλο ένα βραβείο στην συλλογή της, με την Ακαδημία να αγνοεί, σχεδόν επιδεικτικά, για άλλη μια χρονιά τις ταινίες Lego, αφήνοντας εκτός πεντάδας το υπέροχο «The Lego Batman Movie».


Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix


«Coco» των Λι Ανκριτς και Εϊντριαν Μολίνα


Μια από τις καλύτερες και πιο ώριμες ταινίες της Pixar, το «Coco» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας. Ανεβάζοντας τον πήχη του animation αρκετά ψηλά, ακόμα και για την ίδια, η Pixar συνδυάζει τις υπέροχες εικόνες από έναν πολύχρωμο Κόσμο των Νεκρών με μια ιστορία για τον θάνατο, την λήθη και την νίκη της μνήμης, δημιουργώντας έτσι ένα instant classic παραμύθι που σφύζει από ζωή.

«The Boss Baby» του Τομ ΜακΓκραθ


Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων της χρονιάς που πέρασε. Αλλά το animation της DreamWorks, για κάποιον μυστήριο λόγο, κατάφερε να κερδίσει την εύνοια της Ακαδημίας και να βρεθεί στην λίστα με την πεντάδα. Ισως να ήταν οι ιλιγγιώδης ρυθμοί του ή η νηπιακή του αφέλεια. Ισως πάλι απλά να τους μάγεψε ο Αλεκ Μπόλντγουιν που δανείζει στην φωνή του στο boss baby. Ισως πάλι τίποτα από αυτά. Δεν θα μάθουμε ποτέ…

«Ferdinand» του Κάρλος Σαλντάνα


Ο καλόκαρδος ταύρος των BlueSky Animation Studios, αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη στην πεντάδα, ναι ακόμα κι από αυτή του «The Boss Baby». Αποτελεί ίσως μια από τις πιο πετυχημένες, και καλύτερες ταινίες του στούντιο τα τελευταία χρόνια, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει και πολλά, αλλά η ζεστή καρδιά της και οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες της κατάφεραν να κερδίσουν την Ακαδημία, χαρίζοντας της έτσι μια υποψηφιότητα.


Διαβάστε ακόμη: Oscars 2018: Οι υποψηφιότητες

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ


«Loving Vincent» των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν


Μία κινηματογραφική ιμπρεσσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Μια ταινία animation ζωγραφισμένη καρέ καρέ με το χέρι η οποία μοιάζει σαν ένας ζωντανός πίνακας από τον ιδιόρρυθμο βασανισμένο ζωγράφο. Ηδη αυτό είναι ένα θαύμα από μόνο του, ικανό να κάνει το «Loving Vincent» να παίρνει επάξια την θέση του στην πεντάδα με τα καλύτερα animation της χρονιάς.

«The Breadwinner» της Νόρα Τουόμεϊ


Η Ιρλανδή σκηνοθέτης Νόρα Τουόμεϊ, συν-σκηνοθέτη του κλασικού πλέον «The Secret of Kells», το οποίο είχε προταθεί για Οσκαρ καλύτερου animation το 2010, επιστρέφει στην πεντάδα αυτή την φορά με το «Breadwinner». Πρόκειται για κάποιες από τις πιο indie παραγωγές που πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους στις υποψηφιότητες, αλλά το συγκεκριμένο κατάφερε να κερδίσει επάξια την θέση του κυρίως για το εμψυχωτικό του θέμα και τις υπέροχες εικόνες του. Εντάξει, και το ότι η Αντζελίνα Τζολί είναι παραγωγός φαίνεται να βοήθησε λιγάκι.

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ