Buzz

To «The Breadwinner» είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα φτάσει ως τα Οσκαρ

στα 10

Κι όχι επειδή η Αντζελίνα Τζολί είναι ανάμεσα στους παραγωγούς της.

To «The Breadwinner» είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα φτάσει ως τα Οσκαρ

Βασισμένο σε ένα διάσημο βιβλίο για παιδιά, το οποίο όμως δεν ζαχαρώνει την πραγματικότητα το «The Breadwinner», αφηγείται την ιστορία της Παρβανέ ενός εντεκάχρονου κοριτσιού το οποίο μεγαλώνει κάτω από το άγρυπνο μάτι των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν του 2001.

Οταν ο πατέρας της θα κατηγορηθεί αδίκως για ένα έγκλημα και θα συλληφθεί, η Παρβανέ θα μεταμφιεστεί σε αγόρι προκειμένου να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά της. Κι αντλώντας δύναμη από τις ιστορίες που ο πατέρας της της έλεγε, θα διακινδυνεύσει τα πάντα για να ανακαλύψει αν εκείνος είναι ακόμη ζωντανός.

Δείτε ακόμη: «Isle of Dogs»: το πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Γουές Αντερσον είναι εδώ και εμείς κουνάμε την ουρά μας από χαρά!**

the breadwinner 607

Σκηνοθετημένο από την Ιρλανδή Νόρα Τουόμεϊ, συν-σκηνοθέτη του κλασικού πλέον «The Secret of Kells», το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο με διθυραμβικές κριτικές κι από τότε κερδίζει διακρίσεις όπου κι αν προβάλλεται.

the breadwinner 607

Με την έξοδό του στις αμερικανικές αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου, την υποστήριξη της Αντζελίνα Τζολί, μα κυρίως το εμψυχωτικό του θέμα και τις υπέροχες εικόνες του, μοιάζει ήδη σαν ένας από τους βασικούς διεκδικητές μιας θέσης στην πεντάδα των υποψήφιων για Οσκαρ ταινιών animation.

the breadwinner 607

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ.


Δείτε ακόμη: