Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Διασκευασμένο Σενάριο

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Διασκευασμένο Σενάριο

Η κατηγορία έχει αδιαφιλονίκητο φαβορί και τέσσερις ακόμη επιλογές - εκπλήξεις καθώς και μια ιστορική υποψηφιότητα που δείχνει τα νύχια της στο μέλλον της Ακαδημίας.


Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix



Molly's Game του Ααρον Σόρκιν

Τρίτη υποψηφιότητα για τον Ααρον Σόρκιν που εδώ εκτελεί και χρέη πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, ενώ είχε δικαιωματικά κερδίσει για το «Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2010. Δεν περιμένει τίποτα εκτός από το χειροκρότημα όταν ακουστεί το όνομά του.


Mudbound των Ντι Ρις και Βίρτζιλ Γουίλιαμς

Η (αδύναμη) υποψηφιότητα που στηρίζει την ταινία της Ντι Ρις θα μείνει στην υποψηφιότητα, αφού το σενάριο του «Mudbound» (βασισμένο στο best-seller της Χίλαρι Τζόρνταν) δεν είναι αυτό που λέμε το δυνατό του σημείο, αλλά σηματοδοτεί μια ακόμη μικρή νίκη της μαύρης κουλτούρας σε μια κατά τ' άλλα ολόλευκη κατηγορία.


Logan των Τζέιμς Μάνγκολντ, Σκοτ Φρανκ και Μάικλ Γκριν

Η υποψηφιότητα έκπληξη που έγραψε ιστορία. Πρώτη στα χρονικά για ταινία βασισμένη σε κόμικ, βρίσκει τον Τζέιμς Μάνγκολντ και τον Μάικλ Γκριν στην πρώτη τους υποψηφιότητα σεναρίου και τον Σκοτ Φρανκ στη δεύτερη, είκοσι χρόνια μετά το «Out of Sight» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.


The Disaster Artist των Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Χ. Βέμπερ

Απολαυστική διασκευή ενός βιβλίου (The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made των Γκρεγκ Σεστέρο και Τομ Μπίσελ) που αφηγείται μια απίστευτη αληθινή ιστορία. Δίκαιη υποψηφιότητα που θα συνοδευόταν ιδανικά από μια του Τζέιμς Φράνκο σε έναν από τους πολλαπλούς του ρόλους (του σκηνοθέτη ή του ηθοποιού). Θα άξιζε να απειλήσει το φαβορί.


Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου του Τζέιμς Αϊβορι

O 90χρονος Τζέιμς Αϊβορι δεν σκηνοθέτησε τελικά ένα έργο ζωής. Το ανέλαβε ο Λούκα Γκουαντανίνο πατώντας πάνω στο σενάριο του Αϊβορι που διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν. Στην πρώτη του υποψηφιότητα ως σεναριογράφος, ο Αϊβορι είναι κάτι παραπάνω από φαβορί, αφού έχει κερδίσει ήδη τα σημαντικότερα βραβεία στην κατηγορία του διασκευασμένου σεναρίου και θα εκπροσωπήσει και την ταινία με το μοναδικό της Οσκαρ στην 90ή απονομή.


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ