Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Αυτές είναι οι 16 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

στα 10

Ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για τα φετινά Οσκαρ. Λίγες εκπλήξεις και καλές, ένα μεγάλο φαβορί και τα υπέροχα outsiders είναι όλα εδώ.

Oscars 2016: Αυτές είναι οι 16 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να μην γράψουμε καν αυτό το νέο αφού οι πιθανότητες να χάσει το «Inside Out» το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων είναι... καμία.

Ο μοναδικός λόγος που μοιάζει ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι ταινίες που κατατέθηκαν ως υποψήφιες για μια υποψηφιότητα στην εν λόγω κατηγορία, είναι πως τα τελευταία χρόνια στην τελική πεντάδα (ή τριάδα) τρυπώνουν αναπάντεχες και όχι προφανείς επιλογές που φέτος συνοψίζονται στον εξής τίτλο: «Anomalisa».

Anomalisa

Το stop-motion animation του Τσάρλι Κάουφμαν έρχεται με διθυραμβικές κριτικές, βραβείο στη Βενετία και ενήλικη προσεγγίση πάνω στο είδος και εκτός απροόπτου θα δει τον εαυτό του να φιγουράρει στην τελική πεντάδα, φανταζόμαστε μαζί με το «The Peanuts Movie» (γιατί το αξίζει), το «Hotel Transylvania 2» (γιατί δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το box-office) και τα «Minions» (γιατί έτσι), αφήνοντας απέξω τόσο το υπέροχο «Shaun the Sheep» όσο και τον πολυδιαφημισμένο «Προφήτη» από το ομώνυμο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπράν.

(Και φυσικά ας μην ξεχάσει κανείς πως αυτή εδώ ήταν η κατηγορία στην οποία δεν προτάθηκε ποτέ το «The Lego Movie»)

Shaun the Sheep 607

Αυτές είναι οι 16 ταινίες που θα συναγωνιστούν για μια θέση στην πεντάδα της κατηγορίας του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων:

The Prophet 607

H 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Διαβάστε ακόμη: