Buzz

H Τζούλιαν Μουρ και η Ελεν Πέιτζ είναι το (κινηματογραφικό) ζευγάρι της χρονιάς!

στα 10

Η Τζούλιαν Μουρ και η Ελεν Πέιτζ πρωταγωνιστούν ως ζευγάρι στο «Freeheld» που ετοιμάζεται για την οσκαρική πρεμιέρα του στο Τορόντο. Και οι δύο τους μίλησαν στο περιοδικό OUT για τη σημασία του να είμαστε όλοι ίσοι - στη ζωή, την αγάπη και τον θάνατο.

H Τζούλιαν Μουρ και η Ελεν Πέιτζ είναι το (κινηματογραφικό) ζευγάρι της χρονιάς!

«Κρατούσαμε όλοι την αναπνοή μας, αναλογιζόμενοι. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη φορά πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει, τι θα σημαίνει για όλους μας ως έθνος; Δεν θες να κουβαλάς από το είδος ντροπής πια - είναι τρελό. Κάποιος στο Twitter μιλούσε για όλους εκείνους που διαδήλωναν στις νότιες πολιτείες λέγοντας πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά κάποιος είπε: "Παρατήστε το. Τέλειωσε. Εγινε". Νομίζω ότι υπήρξε μια αίσθηση ανακούφισης. Τελικά κάναμε το σωστό, σαν έθνος και σαν κουλτούρα.»

Η Τζούλιαν Μουρ μιλάει με πάθος για την ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκρινε νόμιμο τον γάμο των ομοφύλων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν το κάνει επειδή μιλάει στο διάσημο LBGT περιοδικό OUT, ούτε επειδή έτσι την έχουν δασκαλέψει οι ατζέντηδες που προωθούν το «Freeheld», τη νέα της ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Ελεν Πέιτζ στο ρόλο ενός λεσβιακού ζευγαριού που πίσω στο 2006 διεκδίκησε ίσο δικαίωμα στην απονομή σύνταξης και πέτυχε μια από τις πιο ιστορικές αποφάσεις στην ιστορία των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας.

Η Τζούλιαν Μουρ είναι εδώ και χρόνια μια ένθερμη υποστηρικτής των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, μια δυνατή φωνή της βιομηχανίας κατά των διακρίσεων, λεσβία ήδη δύο φορές στην οθόνη πριν από το «Freeheld» - στο «The Kids Are Alright» και στο «The Hours» και η μοναδική επιλογή στον κόσμο για να υποδυθεί την Λόρελ Εστερ σε ένα ρόλο που την οδηγεί ολοταχώς στο δεύτερο συνεχόμενο Οσκαρ της καριέρας της μετά από την περσινή νίκη της με το «Still Alice».

Διαβάστε ακόμη: H Τζούλιαν Μουρ είναι σίγουρη πως η ισότητα στο γάμο δεν είναι το τέλος του αγώνα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας

Freeheld 607

Το «Freeheld», όμως, ανήκει δικαιωματικά στην Ελεν Πέιτζ. Οχι γιατί είναι ο πρώτος λεσβιακός της ρόλος μετά το outing που έκανε το 2014, αλλά γιατί αυτή η ταινία στην οποία ενεπλάκη ήδη από την ηλικία των 21 ετών υπήρξε ο λόγος που η ηθοποιός αποφάσισε να διεκδικήσει δημόσια την ταυτότητά της.

«Σκεφτόμουν: "Ελεν, πως στο διάολο θα κάνεις αυτήν την ταινία και δεν θα έχεις κάνει outing;". Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το πόσο καιρός χρειάστηκε για να γίνει τελικά η ταινία και πως η εσωτερική μου διεργασία στο να δηλώσω δημόσια πως είμαι λεσβία έτρεχε παράλληλα. Η ιστορία της Στέισι και της Λόρελ είναι απίστευτα εμπνευστική και χρειάστηκε πολύ κουράγιο, ειδικά σε εποχές απίστευτης δυσκολίας. Με έκανε να πω στον εαυτό μου: "Φίλε, πες στον κόσμο πως είσαι γκέι. Τέλειωνε με τον εαυτό σου, ειλικρινά και υποστήριξε όσους δεν είναι τόσο προνομιούχοι. Είσαι γαμημένα προνομιούχα, οπότε κάνε κάτι γι' αυτό".»

Διαβάστε ακόμη: H Ελεν Πέιτζ κάνει outing την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Freeheld 607

Freeheld 607

Η Τζούλιαν Μουρ μιλάει με ενθουσιασμό για την Ελεν Πέιτζ: «Ηταν για μένα πολύ ενδιαφέρον, γιατί η Ελεν είχε κάνει το outing τόσο πρόσφατα όταν ξεκινήσαμε το γύρισμα. Και αυτό θα ακουστεί ηλίθιο και ελπίζω να μην την πληγώσει, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσα να καταλάβω πόσο επώδυνο μπορεί να είναι να κρύβεσαι. Εχω το πλεονέκτημα να είμαι ένας άνθρωπος που δεν χρειάστηκε ποτέ να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου, οπότε την ρωτούσα πολλές ερωτήσεις - ειλικρινείς ερωτήσεις - για το πώς νιώθει. Μου είπε ότι ένιωθε άβολα με το να φοράει όλα αυτά τα φορέματα και πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια. Ηταν τόσο απροστάτευτη. Με έκανε να νιώσω πολύ πιο ευαίσθητη στις αποχρώσεις του ρόλου μου.»

Διαβάστε ακόμη: Τρέιλερ για το «Freeheld»: H Τζούλιαν Μουρ και η Ελεν Πέιτζ διεκδικούν το δικαίωμα στη σχέση τους και ένα Οσκαρ!

Freeheld 607

«Ξέρετε τι θα ήταν πραγματικά καλό για αυτήν την ταινία;», συμπληρώνει η Τζούλιαν Μουρ. «Θα ήθελα να γίνει ένα μεγάλο, mainstream χιτ, γιατί πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στην κουλτούρα μας. Στη βιομηχανία του θεάματος, πολλοί λένε ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να αλλάξει. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε η αντανάκλασή του. Οταν υπάρχει μια τέτοια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι γιατί η κοινή γνώμη έχει ήδη αλλάξει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα ήταν υπέρ της ισότητας στο γάμο και το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε με αυτόν τον τρόπο. Και κοιτάξτε! Ξαφνικά, να μια ταινία που αντανακλά ακριβώς αυτό. Οπότε είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να πούμε: "Κοιτάξτε, να εδώ. Κοιτάξτε πόσο μακριά φτάσαμε και τι έχουμε καταφέρει".»

Freeheld 607

Το «Freeheld» του Πίτερ Σόλετ είναι μόνο μια από τις queer ταινίες που φιλοδοξούν να φτάσουν φέτος μέχρι τα Οσκαρ. Μερικές ακόμη είναι το «The Danish Girl» του Τομ Χούπερ, το «Carol» του Τοντ Χέινς, το «Stonewall» του Ρόλαντ Εμεριχ και το «About Ray» της Γκάμπι Ντελάλ.