Buzz

Να γιατί το «Brooklyn» μπορεί να είναι το outsider που θα σαρώσει στα φετινά Οσκαρ!

στα 10

Από τις σελίδες του Κολμ Τόιμπιν στη μεγαλοπρέπεια ενός δράματος εποχής που φωτίζει από κάθε πλευρά η - επιτέλους - μεγάλη ερμηνεία της Σίρσα Ρόναν.

Να γιατί το «Brooklyn» μπορεί να είναι το outsider που θα σαρώσει στα φετινά Οσκαρ!

Στο βραβευμένο με το βραβείο Costa μυθιστόρημά του, ο Κολμ Τόιμπιν διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία διασχίζει τον Ατλαντικό για να αρχίσει μια καινούργια ζωή στη Νέα Υόρκη, μέχρι τη στιγμή που ένας θάνατος την αναγκάζει να επιστρέψει ξανά στη γενέθλια γη.

Τη σεναριακή διασκευή του «Brooklyn» υπογράφει ο Νικ Χόρνμπι, ενώ πίσω από την κάμερα κάθεται o με εμπειρία στο θέατρο και κινηματογραφικό εύσημο το «Boy A», Τζον Κρόουλι, ο οποίος εμπιστεύεται στη Σίρσα Ρόναν το ρόλο της ζωής της σε ένα μελόδραμα φτιαγμένο με τη γνώση και την τεχνική μιας μικρής κινηματογραφικής ιστορίας που γίνεται αυτόματα ένα οικουμενικό σχόλιο πάνω στο (αμερικάνικο) όνειρο, τη μετανάστευση και τον φεμινισμό.

Brooklyn 607

Brooklyn 607

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο (δείτε το εδώ) απέδειξε πίστη στο κείμενο του Κολμ Τόιμπιν και έδωσε αξία την οσκαρική ερμηνεία της Σίρσα Ρόναν. To δεύτερο που μπορείτε να δείτε παρακάτω έρχεται με τις δάφνες πως ναι, το «Brooklyn», θα είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς και γιατί όχι αυτό που θα σαρώσει στις υποψηφιότητες των Οσκαρ ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Αν διαθέτει έστω και μισή ψυχή από το βιβλίο του Τόιμπιν, άξια, συμπληρώνουμε εμείς.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Brooklyn Poster 607

Brooklyn 607 Poster