Buzz

Από τις σελίδες του Κολμ Τόιμπιν στα Οσκαρ: Τρέιλερ για το «Brooklyn» του Τζον Κρόουλι

στα 10

To αριστουργηματικό best-seller του Κολμ Τόιμπιν μεταφέρθηκε στο σινεμά στην ταινία που ξεχώρισε περισσότερο απ' όλες για τις οσκαρικές της πιθανότητες του στο Φεστιβάλ του Sundance. Το τρέιλερ του «Brooklyn» επιβεβαιώνει και για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Από τις σελίδες του Κολμ Τόιμπιν στα Οσκαρ: Τρέιλερ για το «Brooklyn» του Τζον Κρόουλι

Στο βραβευμένο με το βραβείο Costa μυθιστόρημά του, ο Κολμ Τόιμπιν διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία διασχίζει τον Ατλαντικό για να αρχίσει μια καινούργια ζωή στη Νέα Υόρκη, μέχρι τη στιγμή που ένας θάνατος την αναγκάζει να επιστρέψει ξανά στη γενέθλια γη.

Τη σεναριακή διασκευή του «Brooklyn» υπογράφει ο Νικ Χόρνμπι, ενώ πίσω από την κάμερα κάθεται o με εμπειρία στο θέατρο και κινηματογραφικό εύσημο το «Boy A», Τζον Κρόουλι, ο οποίος εμπιστεύεται στη Σίρσα Ρόναν το ρόλο της ζωής της σε ένα μελόδραμα φτιαγμένο με τη γνώση και την τεχνική μιας μικρής κινηματογραφικής ιστορίας που γίνεται αυτόματα ένα οικουμενικό σχόλιο πάνω στο (αμερικάνικο) όνειρο, τη μετανάστευση και τον φεμινισμό.

Brooklyn 607

To τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω επιβεβαιώνει πως έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στις λέξεις του Τόιμπιν, καθώς το «Brooklyn» γίνεται το οσκαρικό αουτσάιντερ της χρονιάς και η Ρόναν φτάνει μάλλον δίκαια και με το υπερ-ταλέντο της στην πρώτη της υποψηφιότητα της για ένα Οσκαρ A' Γυναικείου Ρόλου -έχει ήδη μια υποψηφιότητα για Β Γυναικείου στην «Εξιλέωση».

H προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου του «Brooklyn» στην Αμερική είναι το Φθινόπωρο του 2015.


Διαβάστε ακόμη:

Brooklyn 607 Poster

Tags: Brooklyn