Buzz

H Ελεν Μίρεν ξεκινάει νωρίς την οσκαρική της καμπάνια για το «Γυναίκα από Χρυσό»!

στα 10

Με το που κέρδισε το βραβείο Tony για την ερμηνεία της (ξανά) ως βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Audience», ξεκίνησαν και τα όργανα για το «σπρώξιμό» της για τα Οσκαρ για το - όνομα και πράγμα - «Γυναίκα από Χρυσό».

H Ελεν Μίρεν ξεκινάει νωρίς την οσκαρική της καμπάνια για το «Γυναίκα από Χρυσό»!

Ξεκινώντας την οσκαρική κούρσα ήδη από Ιούνιο μήνα, η Weinstein Company που ζει για να βλέπει τις ταινίες της να μαζεύουν χρυσά αγαλματάκια, βάζει ήδη την Ελεν Μίρεν στο παιχνίδι, με μια έντυπη διαφήμιση που «υπενθυμίζει» την ερμηνεία της στο μάλλον αδιάφορο «Γυναίκα από Χρυσό» του Σάιμον Κέρτις, στο ρόλο της «αληθινής» ηλικιωμένης Εβραίας, Μαρία Αλτμαν, η οποία κίνησε μια ολόκληρη νομική διαδικασία προκειμένου να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί.

Woman in Gold 607

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Γυναίκα από Χρυσό».

Φρέσκια από το βραβείο Tony που κέρδισε για το «The Audience» - στο οποίο υποδύεται και πάλι την Βασίλισσα Ελισάβετ (για να μην ξεχνιόμαστε, είναι η μόνη ηθοποιός που έχει κερδίσει Οσκαρ, Emmy και Tony υποδυόμενη τη Βασίλισσα), η Ελεν Μίρεν απεικονίζεται στην εν λόγω διαφήμιση, η οποία γράφει: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ TONY! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΟΣΚΑΡ! Η Ελεν Μίρεν κέρδισε ένα TONY για την ευφυή ερμηνεία της στο "The Audience". Φέτος, οι κριτικές είναι ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΕΣ για την ΟΣΚΑΡΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ στο "Γυναίκα από Χρυσό". Υ.Σ. Δεν ξεχνάμε τον Ράιαν και την Τατιάνα.»

Ο «Ράιαν» και η «Τατιάνα» δεν είναι άλλοι από τους συμπρωταγωνιστές της Μίρεν στο φιλμ, Ράιαν Ρέινολντς και Τατιάνα Μασλάνι, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να παρατηρήσεις κανείς στην παραπάνω ανακοίνωση. Οι κριτικές για το «Γυναίκα από Χρυσό» υπήρξαν κάθε άλλο παρά διθυραμβικές, αν και όλοι οι κριτικοί ξεχώρισαν την ερμηνεία της Ελεν Μίρεν, σίγουρα όχι ως την καλύτερη της καριέρας της. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, πάντως, ενίσχυσε τις αίθουσες της ταινίας, η οποία δεν πήγε καθόλου κακά σε εισπράξεις (βρίσκεται στα 32 εκατομμύρια δολάρια), γοητεύοντας μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και φανατικούς θαυμαστές της Ελεν Μίρεν.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελεν Μίρεν είναι μια Κυρία. Ακόμα κι όταν μιλάει έχοντας ρουφήξει ένα μπαλόνι ήλιο!

Helen Mirren Oscar Campaign Woman in Gold

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα, αφού ούτε όσες ερμηνείες φτάνουν στα Οσκαρ βρίσκονται απαραίτητα σε καλές ταινίες, ούτε υπάρχει ο οποιοσδήποτε που θα έφερνε αντίρρηση πως η Ελεν Μίρεν θα μπορούσε άνετα να προσθέσει ακόμη ένα Οσκαρ στη συλλογή της. Θα προτιμούσαμε σε μια καλύτερη ταινία...

Το «Γυναίκα από Χρυσό» βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Απριλίου, αλλά δεν παίζεται πλέον σε καμία αίθουσα.

Woman in Gold 607

Διαβάστε ακόμη: