Buzz

Η Ελεν Μίρεν σταματά διαδηλώσεις όπως μία πραγματική Βασίλισσα...

στα 10

Πώς θα σας φαινόταν αν στην καθιστική σας διαδήλωση, όπου τυμπανιστές έδιναν τα συνθήματα στο κοινό, έβγαινε και σας έβριζε για τον θόρυβο η Ελεν Μίρεν; Eκτός εαυτού; Κυριολεκτικά: ντυμένη... Βασίλισσα!

Η Ελεν Μίρεν σταματά διαδηλώσεις όπως μία πραγματική Βασίλισσα...

Ενα περιστατικό αναστάτωσε το προηγούμενο Σάββατο τις απογευματινές παραστάσεις του «The Audience», του έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ελεν Μίρεν ως Βασίλισσα Ελισάβετ και παίζεται από τα μέσα Φεβρουαρίου στο Gielguld Theatre του West End του Λονδίνου: διαδηλωτές με τύμπανα μοίραζαν φυλλάδια, καλούσαν τον κόσμο να ενημερωθεί για τα γκέι δικαιώματα και να τους συναντήσει στο «As One in the Park» φεστιβάλ τους στις 26 Μαΐου.

Από ό,τι φαίνεται ο ήχος των τυμπάνων διαπερνούσε την μόνωση του θεάτρου και δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην παράσταση, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε διαλόγους της Ελισάβετ Β' με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας (το κείμενο υπογράφει ο οσκαρικός Πίτερ Μόργκαν και τη σκηνοθεσία ο Στίβεν Ντάλτρι). Η Ελεν Μίρεν δεν μπορούσε να ακούσει η ίδια τον εαυτό της - αδύνατον να ακουστεί στην πλατεία.

Με το που έγινε διάλειμμα, εξοργισμένη και αποφασισμένη, βγήκε από τα παρασκήνια, ανέβηκε τη σκάλα και όρμησε στο δρόμο και κατευθείαν στους διαδηλωτές. Κι εκεί τους είπε δύο, εκτός πρωτόκολλου, φωνήεντα. Οι περισσότεροι θεώρησαν το θέαμα εξαιρετικά αστείο: τη Βασίλισσα της Αγγλίας να απαιτεί να «βγάλουν τον γαμημένο σκασμό!»

Κάποιοι από τους διαδηλωτές θίχτηκαν, καθώς θεωρούν ότι αυτό που συνέβαινε στο δρόμο ήταν πολύ πιο σημαντικό από μία παράσταση. Αλλοι (κυρίως καταστηματάρχες της περιοχής) στήριξαν την Μίρεν για το τσαγανό της να τα βάλει με τον όχλο. Οι θεατές της παράστασης, όταν η πρωταγωνίστρια επέστρεψε και τους εξήγησε τι συνέβη, σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν.

Η ίδια η Μίρεν όμως, κι αυτό είναι το σπουδαίο, δεν άφησε το περιστατικό έτσι. Πιο ήρεμη κι όσο είχε το χρόνο να το ξανασκεφτεί, βγήκε ξανά το βράδυ και συνομίλησε με τους διαδηλωτές, ζήτησε συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε και άκουσε τα αιτήματά τους. Την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε στο θέατρο φορώντας το «As One in the Park» μπλουζάκι του φεστιβάλ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «φυσικά και στις 26 Μαΐου θα είναι στο πάρκο μαζί τους».

Απλή βρετανική ευγένεια; Καλές δημόσιες σχέσεις; Ή μια μεγάλη κυρία που ξέρει πώς να σταθεί στη ζωή της και δε χρειάζεται τα ρούχα για να είναι πραγματική βασίλισσα;

Δείτε τα βίντεο και διαβάστε περισσότερα για την παράσταση «The Audience» που από την αρχή είχε προκαλέσει σκάνδαλα...


.