Buzz

O «Προφήτης» του Χαλίλ Γκιμπράν ζωντανεύει σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων σκέτο ποίημα!

στα 10

Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως, ο «Προφήτης» του Χαλίλ Γκιμπράν μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό κόσμο animation, συστήνοντας έναν οδηγό ζωής και σκέψης σε ακόμη περισσότερες γενιές.

O «Προφήτης» του Χαλίλ Γκιμπράν ζωντανεύει σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων σκέτο ποίημα!

«Ο Τιερί Φρεμό με παρουσίασε ως Μεξικανή. Και έχει δίκιο. Ομως απόψε είμαι εδώ για να τιμήσω τον παππού μου, που υπεραγαπούσα. Να τιμήσω την λιβανέζική μου καταγωγή. Ημουν η αγαπημένη του και εκείνος μου πρωτοδιάβασε τον ''Προφήτη''. Ενα βιβλίο που κατάλαβα, όταν το ξανάπιασα στα χέρια μου πολύ μεγαλύτερη. Αυτό που συμβαίνει απόψε εδώ, είναι ένα όνειρο ζωής....»

Ετσι είχε προλογίσει η Σάλμα Χάγιεκ στο 67ο Φεστιβάλ Καννών τoν «Προφήτη», την ταινία κινουμένων σχεδίων που ζωντανεύει το αειθαλές βιβλίο του Χαλίλ Γκιμπράν δίνοντας την ευκαιρία σε μεγάλους καλλιτέχνες του animation να βυθιστούν μέσα σε ένα σύμπαν από θρύλους και δοξασίες με αφορμή τα ποιήματα που έχουν διαβάσει μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: O «Μικρός Πρίγκιπας» έχει την ταινία που του αξίζει!

The Prophet 607

Οι σκηνοθέτες που συνεισφέρουν στο εγχείρημα είναι η Νίνα Πάλεϊ («Sita Sings the Blues»), ο Ζοάν Σφαρ («The Rabbi's Cat»), ο Τομ Μουρ (υποψηφιότητα για Οσκαρ για το «Secret of Kells»), ο θρυλικός Μπιλ Πλίμπτον, ο Μοχάμεντ Σαέντ Χαρίμπ («Freej»), η Τζόαν Γκρατς («Mona Lisa Descending a Staircase»), ο Μισάλ Σότσα («Chick») και οι Πολ και Γκετάν Μπρίτζι («Fantasia 2000»), όλοι υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη του «The Lion King», Ρότζερ Αλερς σε έναν συνδυασμό computer και χειροποίητου animation. Αφηγητής της ταινίας είναι ο Λίαμ Νίσον, ενώ επίσης δανείζουν τις φωνές τους οι Τζον Κραζίνσκι, Σάλμα Χάγιελ και Κουαβενζανέ Γουόλις. Τη μουσική υπογράφει ο Γκάμπριελ Γιάρεντ, ενώ πρωτότυπα κομμάτια έχουν συνθέσει για το φιλμ ο Ντάμιεν Ράις και ο Γκλεν Χάνσαρντ.

The Prophet 607

H ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2014, κυκλοφορεί τώρα το πρώτο της αμερικάνικο τρέιλερ εν όψει της εξόδού της στις αίθουσες στις 7 Αυγούστου και δίνει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει πάνω στο βιβλίο του Χαλίλ Γκιμπράν με διαφορετικές τεχνοτροπίες animation για κάθε διαφορετικό ποίημα.

Το φιλμ κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια και η Σάλμα Χάγιεκ υπήρξε ακούραστη και περήφανη παραγωγός για να το φέρει εις πέρας μέχρι και την τελευταία του εικόνα.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: The Prophet