Buzz

«Τι είναι ο άνθρωπος;»: Πανέμορφο τρέιλερ για το «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν

στα 10

Το πρώτο τρέιλερ του «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν έρχεται να επιβεβαιώσει την ομορφιά που κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινη πράξη. Μικρή, μεγάλη, stop-animation ή μελαγχολικά αφοπλιστική - όσο αυτή η ταινία.

«Τι είναι ο άνθρωπος;»: Πανέμορφο τρέιλερ για το «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν

Ενας χαρισματικός και διάσημος ηγέτης ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αλλάζοντας τις ζωές των ανθρώπων. Η δική του ζωή, όμως, έχει αρχίσει να μοιάζει κενή και χωρίς νόημα. Μοιάζει με μια μονότονη ύπαρξη όπου όλοι οι άνθρωποι γύρω του του φαίνονται ίδιοι. Ξαφνικά, μια μέρα, η φωνή ενός κοριτσιού τρυπάει το τίποτα της ζωής του. Και τον κάνει να νιώσει ξανά «ζωντανός». Τόσο που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και την οικογένεια του, προκειμένου να δραπετεύσει μαζί της προς μια... καλύτερη ζωή.

Αυτή είναι περίπου η επίσημη σύνοψη του «Anomalisa», του stop-motion animation που υπογράφουν ο Τσάρλι Κάουμφαν στη σκηνοθεσία και ο Νταν Χάρμονς και ο Ντίνο Σταματόπουλος του «Community» στην παραγωγή. Μια ταινία που συνεχίζει την εξερεύνηση στην ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι όπως ανέκαθεν έκανε ο Τσάρλι Κάουφμαν στα σενάρια («Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», «Adaptation», «Eternal Sunshine of the Spotless Mind») και στις ταινίες του («Synecdoche, New York»), εδώ σε μια από τις πιο ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς, που όπως εύστοχα σχολιάζει μια από τις διθυραμβικές κριτικές για την ταινία «δεν περιλαμβάνει ούτε έναν άνθρωπο».

Anomalisa

Μετά από μια επιτυχημένη καμπάνια crowdfunding στο Kickstarter και την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, το «Anomalisa» φτάνει στις αμερικανικές αίθουσες τον Δεκέμβριο και ταυτόχρονα μέχρι εκεί όπου μόνο ο Τσάρλι Κάουφμαν θα τολμούσε - προκειμένου να μιλήσει με τον πιο όμορφο τρόπο για την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής και τους λόγους για τους οποίους ο καθένας από εμάς είναι ένα «ξεχωριστό» ον.

Το πρώτο τρέιλερ του «Anomalisa» είναι τρυφερό, μελαγχολικό, σουρεαλιστικό και πανέμορφο. Λόγοι ικανοί για να μιλάει κανείς για μια από τις ταινίες της χρονιάς που αναμένουμε να δούμε αν θα φτάσει και στις ελληνικές αίθουσες.


Διαβάστε ακόμη: