Buzz

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ ετοιμάζει ταινία για τη σχέση του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο

στα 10

Σύμφωνα με τις φήμες, ο σκηνοθέτης του «Big Little Lies» και του «Sharp Objects» απέρριψε την πιθανότητα να σκηνοθετήσει τον Bond 25 για χάρη αυτής της ταινίας.

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ ετοιμάζει ταινία για τη σχέση του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο

Επειτα από ένα σερί τηλεοπτικών επιτυχιών («Big Little Lies», «Sharp Objects»), ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ («Dallas Buyers Club», «Wild», «Demolition») ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σινεμά με το πιο φιλόδοξο (κι εκείνο που αναμενόμενα θα προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις) κινηματογραφικό σχέδιο της καριέρας του.

Ο Καναδός δημιουργός θα σκηνοθετήσει την «επική ιστορία αγάπης» του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο, και έχει ήδη συναντηθεί με την Ονο, η οποία έχει συνεργαστεί στο σενάριο και θα κρατά και ρόλο παραγωγού στο φιλμ.

Διαβάστε ακόμη: O «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ζωντανεύει στο Netflix

Jean-Marc Vallée 607 Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Οσκαρ σεναριογράφος («Η Θεωρία των Πάντων») Αντονι ΜακΚάρτεν, έμπειρος σε βιογραφικές ταινίες, καθώς βρίσκεται επίσης πίσω από την «Πιο Σκοτεινή Ωρα», αλλά και το επερχόμενο «Bohemian Rhapsody».

Το σχέδιο για τη συγκεκριμένη ταινία βρισκόταν για χρόνια στα σκαριά, όμως οι παραγωγοί Μάικλ Ντε Λούκα και Τζος Μπράτμαν ήθελαν να εξασφαλίσουν πρώτα την έγκριση της Γιόκο Ονο (και προφανώς και τα απαραίτητα σχετικά μουσικά δικαιώματα για το σάουντρακ του φιλμ). Η ενεργή συμμετοχή της Γιόκο Ονο στο πρότζεκτ ίσως αποδειχθεί ελαφρώς προβληματική για την αντικειμενικότητα της ταινίας, έχει ωστόσο σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί, κι αν μη τι άλλο, ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν να ερμηνεύσουν τους περιζήτητους ρόλους.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο Βαλέ βρισκόταν στη λίστα των υποψήφιων σκηνοθετών για να αναλάβει τα ηνία της επόμενης, 25ης κινηματογραφικής περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, μετά την αποχώρηση του Ντάνι Μπόιλ, όμως ο ίδιος ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του όταν το συγκεκριμένο πρότζεκτ εμφανίστηκε στον ορίζοντα.

Διαβάστε ακόμη