Buzz

Θα δούμε ποτέ κάποιο σίκουελ του «Ζουν Ανάμεσά Μας» από τον Τζον Κάρπεντερ;

στα 10

Σε μια συνέντευξή του ο Τζον Κάρπεντερ μίλησε για την αγαπημένη καλτ ταινία «Ζουν Ανάμεσά Μας» αλλά και το ότι ένα σίκουελ, ίσως, δεν είναι πολύ μακριά.

Θα δούμε ποτέ κάποιο σίκουελ του «Ζουν Ανάμεσά Μας» από τον Τζον Κάρπεντερ;

O Τζον Κάρπεντερ δεν είναι μόνο γνωστός για το «Halloween». Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’80 οι ταινίες του, όπως τα «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», «Κριστίν», «Χαμός στην Τσάιναταουν» αλλά και πολλές άλλες, κατάφεραν να επηρεάσουν μια ολόκληρη γενιά νέων κινηματογραφιστών.

Μια από αυτές ήταν και η καλτ ταινία του 1988 το «Ζουν Ανάμεσά Μας», η οποία ακόμα και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο κλασσικές του είδους της. Στη ταινία ένας άστεγος, ο Νάντα (Ρόντι Πάιπερ) βρίσκει κάποια γυαλιά ηλίου που, όταν τα φοράει, του δίνουν την δυνατότητα να δει τον «πραγματικό κόσμο» κάτω από αυτόν που γνωρίζουμε και βλέπουμε με τα μάτια μας. Εναν κόσμο όπου εξωγήινοι διοικούν τα πάντα και μας κάνουν να καταναλώνουμε ασύστολα, να αναπαράγουμε το είδος μας και να ζούμε σε υποτονικούς ρυθμούς.

Πρόκειται για μια εύστοχο κοινωνικό σχόλιο, με αρκετά καυστικό χιούμορ, για την τότε Αμερική του Προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, και για ολόκληρη την δεκαετία του ’80. Θέματα και μηνύματά που μοιάζουν να ισχύουν το ίδιο δυνατά και σήμερα, όπως και τότε. Και από ότι φαίνεται ο Κάρπεντερ, ίσως, ετοιμάζει την συνέχειά της.

Διαβάστε ακόμα: 40 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα «Νύχτα με τις Μάσκες»

they live 607

Σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, για την προώθηση της ταινίας «Halloween» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, όταν ρωτήθηκε το πως θα προσέγγιζε μια πιο μοντέρνα εκδοχή της ταινίας «Ζουν Ανάμεσά Μας», ο ίδιος είπε πως «λοιπόν, δεν θα σας μιλήσω για αυτό, γιατί ίσως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι νομίζετε». Και πρόσθεσε πως «το σίκουελ είναι… θα δείτε. Θα περιμένετε να δείτε.»

Ελπίζουμε μόνο ο Κάρπεντερ να τα εννοεί όλα αυτά και να μην τρολάρει, αν και δεν βρίσκουμε τον λόγο να το κάνει. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο Κάρπεντερ θα σκηνοθετήσει και το σίκουελ ή θα το παραδώσει κι αυτό σε κάποιον άλλον. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.


Διαβάστε ακόμα:

they live poster 607

they live poster 607