Buzz

Ο Τζον Κάρπεντερ βγαίνει παγανιά για μια ακόμα «Νύχτα με τις Μάσκες»!

στα 10

Ο μετρ του κινηματογραφικού τρόμου θα συμμετέχει στη δημιουργία μιας συνέχειας στο κλασικό φιλμ που τον έκανε διάσημο.

Ο Τζον Κάρπεντερ βγαίνει παγανιά για μια ακόμα «Νύχτα με τις Μάσκες»!

Είστε έτοιμοι για μια ακόμα συνέχεια στο κλασικό «Halloween» (ελληνιστί: «Η Νύχτα με τις Μάσκες»); Πριν βιαστείτε να πείτε όχι, ίσως αλλάξετε γνώμη αν σας αποκαλύψουμε ότι ο δημιουργός της πρωτότυπης ταινίας τρόμου του 1978 που άλλαξε την ιστορία του είδους θα συμμετέχει στο νέο φιλμ ως executive producer, με στόχο κάτι που θα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο πνεύμα της αρχικής ταινίας απ’ ότι στις πολυάριθμες (και ως επί το πλείστον μετριότατες) συνέχειές της. Και υπόσχεται την πιο τρομακτική ταινία στη ιστορία του σκιαχτικού franchise: «38 χρόνια μετά το πρωτότυπο “Halloween”, θα βοηθήσω στο να προσπαθήσουμε να κάνουμε το δέκατο σίκουελ το πιο τρομακτικό απ’ όλα».

«Πιθανότατα θα πάμε πίσω στις πρωτότυπες παραδόσεις με τις οποίες ξεκινήσαμε αρχικά. Κατά κάποιο τρόπο έχει χάσει λίγο το δρόμο του. Σκέφτηκα ότι ίσως τα ριμέικ ξεστράτισαν προς μια κατεύθυνση που δεν ήθελαν να πάρουν. Ο Μάικ Μάιερς δεν είναι χαρακτήρας. Είναι μια δύναμη της φύσης. Δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι κατά ένα μέρος υπερφυσικό, κατά ένα μέρος άνθρωπος. Είναι σαν τον άνεμο. Είναι ένας κακός άνεμος. Οταν αρχίζεις να ξεφεύγεις από αυτό και μπαίνεις στη διαδικασία να εξηγείς, τότε έχεις χαθεί. Ετσι, ευελπιστούμε να το οδηγήσουμε πίσω σε αυτή την κατεύθυνση» εξήγησε ο Κάρπεντερ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου.

Διαβάστε ακόμη: Τρέμε κόσμε! Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει ριμέικ της «Suspiria» με την Τίλντα Σουίντον

Mike Flanagan Ο Μάικ Φλάναγκαν στα γυρίσματα του «Oculus»

Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Κατά τα άλλα, δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερα πέραν του ότι οι παραγωγοί ελπίζουν να πείσουν τον Κάρπεντερ να συνθέσει και το soundtrack της ταινίας, στο πνεύμα της εμβληματικής μουσικής με τα συνθεσάιζερ που ο ίδιος δημιούργησε για το πρωτότυπο φιλμ. Κι εμείς ελπίζουμε ο Κάρπεντερ να εμφυσήσει έναν αέρα πραγματικής έμπνευσης στο πολύπαθο franchise, το οποίο ομολογουμένως έχει δεινοπαθήσει από τις συνεχόμενες αρπαχτές που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη γιγαντιαία επιτυχία μιας από τις πιο κερδοφόρες ανεξάρτητες ταινίες όλων των εποχών.

Οσο για τον άνθρωπο που θα αναλάβει να ενορχηστρώσει τις νέες ανατριχίλες, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αν και φήμες αναφέρουν ότι ο δημιουργός του «Oculus», Μάικ Φλάναγκαν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει καθήκοντα σκηνοθέτη. Αν όλα καλά, πάντως, η νέα «Νύχτα με τις Μάσκες» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα –πότε άλλοτε;– την ημέρα του Halloween του 2017.

Μέχρι τότε, ουρλιάξτε για ακόμα μια φορά με το τρέιλερ του πρωτότυπου «Halloween»...


Διαβάστε ακόμη