Buzz

Τρέμε κόσμε! Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει ριμέικ της «Suspiria» με την Τίλντα Σουίντον

στα 10

Δεν είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό, αλλά ο σκηνοθέτης του «Io Sono l' Amore» και του «A Bigger Splash» μπορεί και να είναι ιδανικός για ένα φόρο τιμής στον Ντάριο Αρτζέντο.

Τρέμε κόσμε! Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζει ριμέικ της «Suspiria» με την Τίλντα Σουίντον

Ο Λούκα Γουαντανίνο συνεπήρε το καλλιτεχνικό κοινό το 2009 με την ταινία του «Io Sono l' Amore». Στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας, παρουσίασε το νέο του φιλμ, «A Bigger Splash», με το εκρηκτικό καστ των Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σχούναρτς και Ντακότα Τζόνσον, το οποίο περιμένουμε στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου. Η ταινία, φυσικά με το στίγμα του Γκουαντανίνο, είναι μια ελεύθερη διασκευή της «Πισίνας» του Ζακ Ντερέ. Αλλά τα κέφια του Γκουαντανίνο δε σταματούν στην ηλιόλουστη Παντελερία, προχωρούν σε μέρη αρκετά πιο ζοφερά.

Διαβάστε ακόμη: To ριμέικ του «Suspiria», έχει νέο σκηνοθέτη

suspiria 607

Το επόμενο πρότζεκτ του Γκουαντανίνο θα είναι η δική του «Suspiria»: η ταινία που ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε το 1977, η ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου και ειδικά στις ταινίες τζιάλο που δόξασε με τις αναφορές της. Τη «Suspiria», λοιπόν, ετοιμάζεται τώρα να διασκευάσει ο Γκουαντανίνο για τη μεγάλη οθόνη και, μάλιστα, έχει ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο 2016. Ακόμα καλύτερα, η Τίλντα Σουίντον κι η Ντακότα Τζόνσον, μετά το «A Bigger Splash», θα πρωταγωνιστούν και σ' αυτήν την ταινία. Η «Suspiria» βρίσκεται εδώ και χρόνια και στα σχέδια του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, αλλά κάτι μάς λέει ότι τώρα θα πάρει κι άλλη παράταση, εν όψει της ιταλικής πινελιάς.

Δείτε ακόμη: Η Τίλντα Σουίντον είναι ροκ στο τρέιλερ του «A Bigger Splash» του Λούκα Γκουαντανίνο