Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


harmonium

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

terminator Genisys

Εξολοθρευτής: Γένεsys (Terminator: Genisys) του Αλαν Τέιλορ

Ο Τζον Κόνορ ηγείται της οριστικής μάχης που θα εξολοθρεύσει τη Skynet και την εξουσία των μηχανών. Μόνο που, δευτερόλεπτα πριν τη νίκη, η Skynet στέλνει έναν Εξολοθρευτή πίσω στο παρελθόν, στο 1984, για να σκοτώσει τη Σάρα Κόνορ κι έτσι ο γιος της να μην υπάρξει ποτέ. Ταυτόχρονα λοιπόν, ο Τζον θα στείλει στο ίδιο ταξίδι το πρωτοπαλίκαρό του, τον Κάιλ Ρις, για να προστατεύσει τη μητέρα του και να εξασφαλίσει τη σωτηρία του κόσμου. Ομως όταν ο Κάιλ θα συναντήσει τη Σάρα στο παρελθόν, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική απ' ό,τι περίμενε.

To είχε πει: «I'll be Back». Και το έκανε! Και, ναι, αν κάτι αξίζει αληθινά σ' αυτό το reboot / prequel, είναι και θα είναι ο Αρνι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Σκάι

nuestras madres main

Οι Μητέρες Μας (Nuestras Madres) του Σεζάρ Ντίαζ

Ο 30χρονος Ερνέστο δουλεύει σε ένα εγκληματολογικό ινστιτούτο που προσπαθεί να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τους χιλιάδες αγνοούμενους της γενοκτονίας που έγινε στην Γουατεμάλα, γνωστή και ως Γενοκτονία των Μάγια ή «σιωπηλό ολοκαύτωμα», τα χρόνια από το 1981 μέχρι και το 1983. Ενα στοιχείο θα οδηγήσει τον Ερνέστο στο να υποψιαστεί πως ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ο πατέρας του, ένας αντάρτης που χάθηκε την ίδια περίοδο και για τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα. Ετσι ξεκινάει την αναζήτησή του, κρυφά από τη μητέρα του και το αφεντικό του.

Ο Σεζάρ Ντίαζ βραβεύεται δίκαια στο Φεστιβάλ των Καννών για το καλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς, με μια ταινία που εκμηδενίζει τη συναισθηματική απόσταση ανάμεσα στις ανοιχτές πληγές μιας ολόκληρης χώρας και στην ιστορία ενός ανθρώπου που διεκδικεί την αλήθεια με κάθε κόστος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.00 στο Cosmote Cinema 2

persian lessons main

Μαθήματα Περσικών (Persian Lessons) του Βαντίμ Πέρελμαν

Τα «Μαθήματα Περσικών» υποστηρίζει ότι «είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα», ωστόσο το σενάριο του Ιλια Ζόφιν βασίζεται σε ένα διήγημα του θρυλικού Γερμανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βόλφγκανγκ Κόλχασε με τίτλο «Εφεύρεση μιας Γλώσσας» όπου ένας Εβραίος αιχμάλωτος, προκειμένου να παρατείνει τη φυλάκιση του και να εκμεταλλευτεί το χρόνο που περνά θα υποκριθεί ότι ξέρει περσικά, γλώσσα που θέλει να μάθει διακαώς ο Διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

O Βαντίμ Πέρελμαν («House of Sand and Fog») σκηνοθετεί τους Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ του «120 Χτύποι στο Λεπτό» και Λαρς Αΐντιγκερ σε μια ιστορία επιβίωσης και ελπίδας που δεν προσθέτει κάτι στον κινηματογραφικό αντίκτυπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά συγκινεί με την παραδοξότητα της «αλήθειας» της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.25 στο Nova Cinema 1

and tomorrow the entire world

Κι Αύριο ο Κόσμος Ολος (Und morgen die ganze Welt) της Γιούλια φον Χάιντς

Κεντρική ηρωίδα είναι η Λουίζα, όμορφη, φυσική, παθιασμένη, καθρέφτισμα πολλών νέων ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Η Λουίζα γυρίζει (ελαφρώς, μόνο) την πλάτη στην «καλή οικογένεια» από την οποία προέρχεται, εκείνη που απολαμβάνει το κυνήγι και τα πλούσια τραπεζώματα, μπαίνει στην antifa κι εγκαθίσταται σ' ένα κοινόβιο ακτιβιστών που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τους ανερχόμενους νεοναζί. Φοιτήτρια νομικής, μυαλό που προσπαθεί ν' αναζητήσει το δίκαιο, το νόμιμο, το ορθό πριν παρασυρθεί από την... αγέλη, παρασύρεται, ωστόσο, από τον απόλυτο Αλφα (σε μια μάλλον προφανή επιλογή ονόματος του ήρωα) αλλά κι από τον στοχαστικό, κυνικό Ντίτερ και καλείται ν' αποφασίσει: η βία δικαιολογεί τη βία; Δικαιούται κανείς να πολεμήσει με κάθε τρόπο εκείνο που ξέρει ότι απειλεί τη δημοκρατία;

Με δύναμη από το Φεστιβάλ Βενετίας, μια ιστορία για τις παγίδες κάθε εξουσίας, γεμάτη νεανική ορμή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

_Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 21 Οκτωβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. [Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.]

Η Νονά της Νύχτας (La Daronne) του Ζαν- Πολ Σαλομέ

H Πασιάνς Πορτφέ, είναι μία μεσήλικη χήρα, που φροντίζει τις δύο 20χρονες κόρες της, αλλά και την ιδιοσυγκρασιακή μητέρα της που πάσχει από άνοια και βρίσκεται σε γηροκομείο. Η αλγερινής καταγωγής Πασιάνς μιλάει άπταιστα αραβικά κι αυτό της επιτρέπει να εργάζεται ως μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών: συνοδεύει τους αστυνομικούς στις ενέδρες και τις συλλήψεις τους, ώστε να μεταφράζει επί τόπου, ή κάθεται με τις ώρες στο κομπιούτερ της και απομαγνητοφωνεί στα γαλλικά τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων που παρακολουθούνται με κοριούς από τις αρχές. Κι όμως. Εκείνη μπορεί να επενδύει τόσο χρόνο μεταφράζοντας, αλλά αυτή η σκληρή δουλειά δεν μεταφράζεται και σε έναν καλό μισθό: έχει μείνει πίσω στις πληρωμές του γηροκομείου. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν σε μια τηλεφωνική παρακολούθηση συνειδητοποιεί ότι το βαποράκι που μεταφράζει, ώστε οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν μέσα στην επόμενη ώρα, είναι ο γιος της γλυκιάς νοσοκόμας που περιποιείται την μητέρα της. Αυθόρμητα σαμποτάρει την επιχείρηση: ειδοποιεί την μητέρα του κι ο νεαρός ξεφορτώνεται και κρύβει 1 1/2 τόνο χασίς. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αναταραχή: οι Μαροκινοί βαρώνοι του κυκλώματος θέλουν το σταφ τους, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πιέζει για να ανακαλύψει το εμπόρευμα και να επανορθώσει για το φιάσκο της αποτυχημένης ενέδρας. Η Πασιάνς βρίσκεται στην μέση, αλλά όχι για πολύ. Αρπάζει την ευκαιρία για να λύσει το δικό της οικονομικό πρόβλημα. Ανακαλύπτει η ίδια που είναι κρυμμένα τα ναρκωτικά, τα μεταφέρει σπίτι της και οργανώνει πώς θα τα διοχετεύσει στην πιάτσα: κατασκευάζοντας μία περσόνα, την «Νονά», μεταμφιέζοντας τον εαυτό της -με μεταξωτά χιντζάπ μαντήλια, γυαλιά Jackie O και κόκκινο κραγιόν- σε πλούσια και ισχυρή Αλγερινή έμπορο, που ήρθε στο Παρίσι με πρώτης ποιότητας πραμάτεια και την αξιοποιεί με τους όρους της. Θα τα καταφέρει;

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ως Νονά του κυκλώματος ναρκωτικών στην κατάμαυρη κωμωδία του Ζαν Πολ Σαλομέ είναι μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr.

army of thieves

Army of Thieves του Ματίας Σβαϊγκόφερ

Σε αυτό το πρίκουελ το οποίο εξελίσσεται έξι χρόνια πριν τα γεγονότα του «Army of the Dead», ο Ντίτερ, ταμίας στην τράπεζα μιας μικρής πόλης, ζει την περιπέτεια της ζωής του, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα τον προσλαμβάνει για να συμμετάσχει στην ομάδα των πιο καταζητούμενων εγκληματιών της Ιντερπόλ, η οποία προσπαθεί να ληστέψει μια σειρά θρυλικών, αδιάβλητων χρηματοκιβωτίων σε όλη την Ευρώπη. Κι όλα αυτά εν μέσω του ξεσπάσματος μιας πανδημίας ζόμπι.

Αχρείαστο πρίκουελ του «Army of Dead». Ούτε heist, ούτε ζόμπι! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix από τις 29 Οκτωβρίου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.