Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Alien: Covenant main

Alien: Covenant του Ρίντλεϊ Σκοτ

Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία και φορτίο περίπου δύο χιλιάδες εποίκους, το πλήρωμα του διαστημικού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες στην πολυαγαπημένη σάγκα τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του «Alien», αλλά το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο του hype που το συνοδεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

alaska main

Storia d' Amore (Alaska) του Κλαούντιο Κουπελίνι

Η Ναντίν είναι, απλώς, πάρα πολύ όμορφη: κάνει οντισιόν για να γίνει μοντέλο, γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί πολλές άλλες εναλλακτικές για τη ζωή της. Στο πολυτελές παριζιάνικο ξενοδοχείο όπου γίνεται η επιλογή, γνωρίζει τον Φάουστο, έναν Ιταλό που δουλεύει ως γκαρσόνι αλλά ονειρεύεται να γίνει εστιάτορας, έναν νεαρό γεμάτο ένταση, νευρώδη και διεκδικητικό. Οι δυο τους θα ερωτευτούν σ' αυτήν την πρώτη τους, τυχαία συνάντηση και θα συνεχίσουν την ανορθόδοξη ερωτική διαδρομή τους, διανύοντας χώρες και χρόνια, αγκαλιάζοντας τη μοναδική πιθανότητα ευτυχίας που τούς έφερε η μοίρα και που ταυτόχρονα τούς καταστρέφει και τους δυο.

Σκοτεινό, ρομαντικό μελόδραμα που κινείται ανάμεσα στο Παρίσι και το Μιλάνο, με δυο αισθαντικούς πρωταγωνιστές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

into the spider-verse 607

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse) των Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσεϊ, Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Αντλώντας εικαστικά από την Χρυσή Εποχή των comics αλλά παρουσιάζοντας αφηγηματικά μια σύγχρονη ιστορία σε έναν ετερόκλιτο και πολυπολιτισμικά κόσμο, το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» μπορεί να μην αφορά τον Σπάιντι που όλοι ήδη γνωρίζουν, αναδεικνύεται όμως με χαρακτηριστική άνεση ως η καθοριστική ιστορία του ήρωα για μια νέα γενιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

monster

Monster της Πάτι Τζένκινς

Μια βασανισμένη γυναίκα με τραυματικά βιώματα που έχει φτάσει στο σημείο να πουλά το κορμί της για να επιβιώσει, βρίσκεται χαμένη στην άκρη μιας αφιλόξενης λεωφόρου της Φλόριντα, όταν γνωρίζει μια μοναχική κοπέλα, τη Σέλμπι. Οι δύο γυναίκες θα έρθουν πολύ κοντά και θα αποφασίσουν να μείνουν μαζί, αναζητώντας μια διέξοδο στις ζωές τους. Όμως η επιστροφή στην πορνεία και ένα απρόβλεπτο γεγονός, θα προκαλέσουν μια αιματηρή σειρά δολοφονιών. Η Σαρλίζ Θερόν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου το 2004, τη Χρυσή Σφαίρα και μια σειρά από βραβεία για την εντυπωσιακή ερμηνεία της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς