Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Curious Case Of Benjamin Button

Η Απίστευτη Ιστορία Του Μπέντζαμιν Μπάτον (The Curious Case Of Benjamin Button) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία ενός όχι τόσο συνηθισμένου άντρα. Ξεκινώντας το 1918 από τη Νέα Ορλεάνη, στο τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και φτάνοντας μέχρι τον 21ο αιώνα, ο άντρας αυτός διαγράφει μία πορεία ζωής τόσο απρόβλεπτη, όσο θα μπορούσε να είναι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει νέα μέρη, βρίσκει και χάνει την αγάπη, τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

My Best Friend's Wedding 607

Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου (My Best Friend's Wedding) του Πι Τζέι Χόγκαν

Η Τζουλιάν Πότερ, λοιπόν, (Τζούλια Ρόμπερτς) έχει τα νεύρα της ή για να ακριβολογούμε κοντεύει να σκάσει από τη ζήλια της και το κακό της! Ο καλύτερός της φίλος και πρώην αγαπημένος της, ο Μάικλ Ο’ Νιλ, παντρεύεται! Τί το κακό θα σκεφθείτε! ‘Ομως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εννέα χρόνια πριν, η “άνετη” τότε Τζουλιάν έκανε μια συμφωνία με τον τότε αγαπημένο της Μάικλ: οι δυο τους θα παντρευτούν μαζί αν στην ηλικία των 28 χρόνων δεν έχουν βρει κάποιον άλλον να αγαπήσουν. Αλλά τώρα η ώρα έφτασε για τον Μάικλ, που κάνει την πρόταση γάμου σε κάποια άλλη. Την έξυπνη, όμορφη, ευαίσθητη, γλυκειά και πλούσια Κίμι. Και η Τζουλιάν μόλις τώρα αντιλαμβάνεται τί ακριβώς θέλει, αφού τον βλέπει να φεύγει από τη ζωή της. Και επιπλέον, έχει μόνο τέσσερις ημέρες για να “χαλάσει” το γάμο και να κερδίσει πίσω τον Μάικλ.

Η ταινία προβάλλεται στις 13.30 στο Mega

gone baby gone 607

Χωρίς Ιχνη (Gone Baby Gone) του Μπεν Αφλεκ

Όταν η τετράχρονη Αμάντα εξαφανίζεται μυστηριωδώς, η θεία της πείθει δύο τοπικούς ντετέκτιβ της Βοστόνης, τον Πάτρικ Κένζι και την Άντζι Τζενάρο, να αναλάβουν την υπόθεση. Παρά την αρχική άρνησή τους λόγω έλλειψης εμπειρίας σε τέτοιες υποθέσεις, θα ξεκινήσουν την έρευνα, καθώς γνωρίζουν καλά την περιοχή, όσο και τα παράνομα δίκτυά της. Σύντομα όμως θα βρεθούν μπροστά σε ένα ηθικό δίλημμα που απειλεί να τους διαλύσει όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν, η ταινία -που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπεν Άφλεκ- προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν προβλήθηκε, ενώ υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Riders of Justice

Οι Εκκεντρικοί (Riders of Justice) του Αντερς Τόμας Γιένσεν

Ο Μάρκους, σκληροτράχηλος και λιγομίλητος, είναι μισθοφόρος στρατιώτης στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα, η γυναίκα του, Εμα και η έφηβη κόρη τους, Ματίλντε, ζουν μια ημέρα έξω από τα συνηθισμένα: ένα τηλεφώνημα που τις στρεσάρει, ένα κλεμμένο ποδήλατο, μια παρόρμηση τις οδηγούν σε μια διαδρομή με το τρένο. Στο βαγόνι τους θα γίνει έκρηξη, η Εμα θα σκοτωθεί, η Ματίλντε θ' αναγκαστεί να βιώσει το πένθος με τον πατέρα της που δεν την καταλαβαίνει. Στο ίδιο βαγόνι βρισκόταν ο Οτο, εμμονικός στατιστικολόγος. Μαζί με τους δυο, εξίσου nerds, κολλητούς του, θα βαλθούν να πείσουν τον Μάρκους ότι η έκρηξη ήταν εγκληματική πράξη για λογαριασμό της τοπικής μαφίας. Οι τέσσερις άντρες, αταίριαστοι όσο κανείς, θα βαλθούν να πάρουν εκδίκηση, ενώ η Ματίλντε προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής της.

Αταξινόμητη μαύρη κωμωδία... υπερηρωικής δράσης, με μεταδοτικό χιούμορ, υπαρξιακή αγωνία και θαυμάσιο καστ. Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και τεράστια εμπορική επιτυχία στη Δανία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

από το μπαλκόνι main

Από το Μπαλκόνι του Αρη Καπλανίδη

Η μεσόκοπη κυρία Λίνα, εγκατεστημένη στο μπαλκόνι της, παρεμβαίνει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά. Περαστικοί, αλλά και γείτονες από τα απέναντι διαμερίσματα νιώθουν το βλέμμα της καρφωμένο επάνω τους, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να τους πετάξει επίδεσμο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να δώσει συμβουλές παρκαρίσματος και να ειδοποιήσει την αστυνομία εντοπίζοντας μια διάρρηξη. Κάποιοι την αντιμετωπίζουν με απορία και θαυμασμό, όμως οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Ώσπου, η Λίνα χάνει τον γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. Όλοι διαπιστώνουν ότι, τώρα πια, τίποτα στη γειτονιά δεν είναι όπως παλιά.

Το πολυβραβευμένο μικρού μήκους animation του Αρη Καπλανίδη. Δώδεκα λεπτά, ένας ολόκληρος κόσμος, ένα συνεχόμενο χαμόγελο και μια στιγμή μελαγχολικής ενδοσκόπησης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη το ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.