Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Μαρτίου

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

Turn your body to the sun

Στρέψε το Σώμα σου στον Ηλιο (Turn Your Body to the Sun) της Αλιόνα φαν ντερ Χορστ

Η απίστευτη ιστορία ενός Σοβιετικού Τατάρου αιχμαλώτου πολέμου, ο οποίος μεταφέρεται σ’ ένα από τα απάνθρωπα στρατόπεδα του Στάλιν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκεί ο έρωτας του για ένα άγνωστο κορίτσι γίνεται η σανίδα σωτηρίας του. Εξήντα χρόνια αργότερα, η κόρη του, η Σάνα, ιχνηλατεί το δρόμο του απρόσιτου πατέρα της.

Η Σάνα προσπαθεί να καταλάβει τι ήταν αυτό που διαμόρφωσε τον άντρα που γνώρισε στην παιδική της ηλικία, μέσα από τα ημερολόγιά του, από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια αρχεία ή και κρατικά μητρώα. Συνοδεύοντας την κόρη σ’ αυτό της το ταξίδι, η σκηνοθέτις κάνει τη δική της ανασκαφή σε κινηματογραφικά αρχεία, αναζητώντας τα ίχνη των εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που βρέθηκαν σε διασταυρωμένα πυρά ανάμεσα σε δυο δικτάτορες, που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά εκτοπίστηκαν από το αφήγημα του πολέμου.

Δείτε την ταινία εδώ κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις online προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται από τις 10 μέχρι τις 20 Μαρτίου εδώ.

The Girl in the Fog 607

Το Κορίτσι στην Ομίχλη (La Ragazza Nella Nebbia) του Ντονάτο Καρίσι

Με φόντο ένα απομονωμένο ορεινό χωριό των ιταλικών Αλπεων, το φιλμ ξετυλίγει με μάλλον φλύαρους ρυθμούς το μυστήριο της εξαφάνισης ενός 16χρονου κοριτσιού που μοιάζει να χάθηκε ένα βράδυ από προσώπου γης, χωρίς να αφήσει πίσω της κανένα ίχνος. Ενας έμπειρος και διάσημος για τη χειραγώγηση των media επιθεωρητής καταφτάνει για να αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση που έχει αναστατώσει τη μικρή κοινότητα – και σύντομα θα καταφέρει να την αναστατώσει ακόμα περισσότερο με τις έρευνές του.

Ο Τόνι Σερβίλο δεν αρκεί για να δώσει βαρύτητα σε ένα ατμοσφαιρικό αλλά επιτηδευμένο αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, γεμάτο απίθανες ανατροπές, που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου ιταλικού best-seller. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στην ΕΡΤ 2

The Magnificent Seven 607

Και οι 7 Ηταν Υπέροχοι (The Magnificent Seven) του Αντουάν Φουκουά

Βρισκόμαστε στο γυμνό, σκονισμένο κι απολίτιστο Ρόουζ Κρικ του 1879, εκεί όπου το κεφάλαιο κάνει κουμάντο: Ο σαδιστής ιδιοκτήτης του τοπικού ορυχείου, που υποδύεται με ανατριχιαστικό μεράκι ο Πίτερ Σάρσγκαρντ, κρατά στα χέρια του τις ζωές και το βιος των κατοίκων. Οταν, όμως, η όμορφη (και σταθερά με πλούσιο ντεκολτέ), Εμα δει τον άντρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της, θα ζητήσει εκδίκηση. Σε βοήθειά της θα έρθει, με το αζημίωτο, ένας περιβόητος κυνηγός επικηρυγμένων που θα συγκροτήσει μια ομάδα επτά υπέροχων αντρών κι άλλο τόσο άξεστων, βίαιων, άριστων στο σημάδι. Είναι τα χρόνια μετά τον εμφύλιο και η επτάδα συμπυκνώνει όλες τις πλευρές της έντασης στην Αμερική: βόρειους, νότιους, Μαύρους, Ινδιάνους, Μεξικανούς, αλκοολικούς κι εγκληματίες. Οι πιο απρόβλεπτοι επιλαχόντες καλούνται να υπερασπιστούν το νέο αμερικανικό όνειρο που τους έχει καταστήσει απόβλητους.

Μ' ένα συναρπαστικό ανδρικό καστ, ο Αντουάν Φουκουά δίνει δική του πνοή και fun στο γουέστερν που έκαναν κλασικό, πρώτα ο Ακίρα Κουροσάουα κι έπειτα ο Τζον Στέρτζες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1

azor

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Ο Ιβάν, ένας κομψός, διακριτικός Ελβετός τραπεζίτης, επισκέπτεται με τη γυναίκα του, την Ινές, την Αργεντινή. Ο σκοπός του είναι να καθησυχάσει τους ανήσυχους πάμπλουτους πελάτες της τράπεζας εκεί. Η χρονιά είναι το 1980, η Αργεντινή βρίσκεται κάτω από το ζυγό της χούντας, οι «desaparecidos», οι αγνοούμενοι, ολοένα και πληθαίνουν. Ο προκάτοχος του Ιβάν, ο Κις, τον οποίο οι προύχοντες αγαπούσαν... υπερβολικά, έχει, επίσης, εξαφανιστεί μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω εκκρεμείς υποθέσεις, ένα άδειο διαμέρισμα και μια λέξη, «Λάζαρο».

Πρωτότυπο, ανατριχιαστικά ήσυχο πολιτικό θρίλερ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς στη χούντα της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale, την ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα τέλη Ιανουαρίου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

1332934705.jpg

Ο Υπουργός (L'Exercice de l' Etat) του Πιερ Σελέρ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σαν-Ζαν, ξύπνησε τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ενα λεωφορείο έχει ανατραπεί, οι νεκροί είναι πολλοί, κυρίως παιδιά. Ο Υπουργός αναγκάζεται αν πάει εκεί, να παραστεί και να μιλήσει στα media. Ετσι αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο, δυσλειτουργικό και εχθρικό κόσμο.

Η ανθρώπινη πλευρά ενός Υπουργού και του προσωπικού, ιδεαλιστικού αλλά και παρανοϊκού του αγώνα σε μια χώρα, μια Ευρώπη, έναν κόσμο που προτιμά να βλέπει τους πολιτικούς με εχθρικό τρόπο. Τρία βραβεία Σεζάρ και μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς