Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the pursuit of love 607

«The Pursuit of Love»

Η Λίντα (Λίλι Τζέιμς) και η Φάνι (Εμιλι Μπίτσαμ) είναι νέες, αριστοκράτισσες, ξαδέλφες και στενές φίλες, έχουν όλα τα φόντα για να ζήσουν τη ζωή τους στα όρια, στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου. Και το κάνουν, όπως εμπνεύστηκε η Νάνσι Μίτφορντ στο πρώτο βιβλίο της best selling τριλογίας της, του 1945, στο οποίο βασίστηκε η μίνι-σειρά. Σκηνοθετεί (κρατώντας κι ένα μικρό ρόλο), η Εμιλι Μόρτιμερ που αγαπήσαμε εξίσου στο «Matchpoint» ή στο «Newsroom». Συμπρωταγωνιστούν ο ανεξάντλητος Ντόμινικ Γουεστ, o για-πάντα-Μοριάρτι Αντριου Σκοτ, αλλά και ο Ασάντ Μπουάμπ, ο love to hate Ισάμ του «Dix pour cent».

Τα δύο από τα τρία επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα στην on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

The Woman in the Window 607

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» του Τζο Ράιτ

Η Aνα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά όταν η Aνα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

la boum 607

«La Boum» του Κλοντ Πινοτό

Η έφηβη Βικ ζει τον πρώτο της έρωτα - κάτω από τη μύτη των χωρισμένων γονιών της και με την υποστήριξη της τρελογιαγιάς της. Dreams are my reality στη γαλλική ρομαντική κομεντί που σημάδεψε τη γενιά που μεγάλωνε το '80 κι ανέδειξε σε σταρ την, επίσης έφηβη τότε, Σοφί Μαρσό.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στη 13.00.

the china syndrome

«Το Σύνδρομο της Κίνας» του Τζέιμς Μπρίτζες

Ενας ρεπόρτερ ανακαλύπτει ότι υπάρχει επικίνδυνο κενό στην ασφάλεια ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας. Ο Τζακ Λέμον, η Τζέιν Φόντα κι ο νεότατος Μάικλ Ντάγκλας σ' ένα συναρπαστικό πολιτικο-κοινωνικό θρίλερ, επίκαιρο το 1979, όταν έκανε πρεμιέρα, αλλά και προφητικό ακόμα και για σήμερα.

Η ταινία προβάλλεται στη Nova Cinema 2 στις 18.25.

undergound railroad 607

«The Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς»

O υπόγειος σιδηρόδρομος υπήρξε, στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για του μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο Νότο και να φτάσουν στις Πολιτείες όπου μπορούσαν να είναι ελεύθεροι, ή στον Καναδά. Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία - μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

wolverine 607

«The Wolverine» του Τζέιμς Μάνγκολντ

Μια νεαρή Γιαπωνέζα εντοπίζει τον Λόγκαν στον Καναδά και τον πείθει να την ακολουθήσει στο Τόκιο. Εκεί τον περιμένει ο Γιασίντα, ο άνθρωπος που έσωσε το 1945, την ημέρα της έκρηξης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, για να του προσφέρει τη θνητότητα που επιθυμεί και να του ζητήσει να προστατεύσει από τη γιαπωνέζικη μαφία την εγγονή και κληρονόμο του, Μαρίκο. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix και δείτε την ταινία αν έχετε όρεξη για περιπέτεια και για τους κοιλιακούς του Χιου Τζάκμαν.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.50.

halston 607

«Halston» του Ράιν Μέρφι

Ηταν ο σχεδιαστής που σημάδεψε την αμερικανική μόδα του '70, όχι μόνο με τις δημιουργίες του, αλλά και με το ίδιο του το lifestyle - όταν τότε (και τώρα) κάποιος μιλούσε για το στιλ Halston, εννοούσε λιτές, δυναμικές, flowing γραμμές, υφάσματα υψηλής ποιότητας (μεταξωτά και κασμίρ) ή μοντέρνας επινόησης (σαν το συνθετικό ultrasuede) και τρελό partying. Ο Halston, που γεννήθηκε ως Ρόι Χάλστον Φρόγουικ, έστησε το όνομα και την αυτοκρατορία του, τη στιγμή που περνούσε τα βράδια του στο Studio 54 κι έκανε παρέα με την Αντζέλικα Χιούστον, την Μπιάνκα Τζάγκερ, τη Λάιζα Μινέλι, χωρίς την οποία σπάνια εμφανιζόταν. Την τεράστια δόξα του που έφτασε και στα μέσα του '80, διαδέχτηκαν οικονομικά προβλήματα, τα οποία ο Χάλστον δυναμικά πολέμησε αλλά έχασε τον οίκο του, την ίδια εποχή που προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS. Τώρα, σε σενάριο του Σαρ Γουάιτ του «The Affair» και σκηνοθεσία του Νταν Μίναχαν του «American Crime Story», ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, εδώ και ως παραγωγός, δίνει μια ευκαιρία στο περιβόητο στιλ του Halston να ξαναλαμψει, σε σειρά για το Netflix. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ολα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.