Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


απάχηδες

Οι Απάχηδες των Αθηνών του Δημήτρη Γαζιάδη

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Δημήτρη Γαζιάδη, σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία (1930), η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα από το 1921 και επί δεκαετίες θεωρείτο χαμένη. Η κόπια σε θετικό βρέθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία η οποία συνοδευόταν από συγχρονισμένη ηχογράφηση της μουσικής και των τραγουδιών. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας, όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης, ο Γιάννης Πρινέας κ.ά. αποτελεί έναν σημαντικό, χαμένο μέχρι σήμερα, κρίκο στην ιστορία του πρώιμου ελληνικού κινηματογράφου.

Η ΕΡΤ2, την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, στις 17:00, μεταδίδει την αποκατεστημένη κόπια της ταινίας «Οι Απάχηδες των Αθηνών» τoυ Δημήτρη Γαζιάδη.

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

avengers endgame main

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Με τον μισό πληθυσμό της Γης αποδεκατισμένο, οι εναπομείναντες Εκδικητές ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Χορταστικός, απενοχοποιημένος, διασκεδαστικός, συγκινητικός, αυτοσαρκαστικός, εντυπωσιακός, μελαγχολικός κι επικός όσο ποτέ, ο επίλογος των Εκδικητών είναι o πιο ιδανικός για ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μαζί για τα blockbuster όπως τα γνωρίζαμε (μέχρι σήμερα). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Cosmote Cinema 1

Shoplifters 607

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσίαζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

azor

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Ο Ιβάν, ένας κομψός, διακριτικός Ελβετός τραπεζίτης, επισκέπτεται με τη γυναίκα του, την Ινές, την Αργεντινή. Ο σκοπός του είναι να καθησυχάσει τους ανήσυχους πάμπλουτους πελάτες της τράπεζας εκεί. Η χρονιά είναι το 1980, η Αργεντινή βρίσκεται κάτω από το ζυγό της χούντας, οι «desaparecidos», οι αγνοούμενοι, ολοένα και πληθαίνουν. Ο προκάτοχος του Ιβάν, ο Κις, τον οποίο οι προύχοντες αγαπούσαν... υπερβολικά, έχει, επίσης, εξαφανιστεί μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω εκκρεμείς υποθέσεις, ένα άδειο διαμέρισμα και μια λέξη, «Λάζαρο».

Πρωτότυπο, ανατριχιαστικά ήσυχο πολιτικό θρίλερ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς στη χούντα της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale, την ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα τέλη Ιανουαρίου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

1332934705.jpg

Ο Υπουργός (L'Exercice de l' Etat) του Πιερ Σελέρ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σαν-Ζαν, ξύπνησε τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ενα λεωφορείο έχει ανατραπεί, οι νεκροί είναι πολλοί, κυρίως παιδιά. Ο Υπουργός αναγκάζεται αν πάει εκεί, να παραστεί και να μιλήσει στα media. Ετσι αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο, δυσλειτουργικό και εχθρικό κόσμο.

Η ανθρώπινη πλευρά ενός Υπουργού και του προσωπικού, ιδεαλιστικού αλλά και παρανοϊκού του αγώνα σε μια χώρα, μια Ευρώπη, έναν κόσμο που προτιμά να βλέπει τους πολιτικούς με εχθρικό τρόπο. Τρία βραβεία Σεζάρ και μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς