Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



If Anything Happens I Love You των Γουίλ ΜακΚόρμακ και Μάικλ Γκόβιερ

Το ταξίδι του θρήνου δύο γονιών μετά το χαμό του παιδιού τους σε μια επίθεση με όπλο στο σχολείο του. Ενα από τα πέντε υποψήφια μικρού μήκους για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Θα σας ραγίσει την καρδιά.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix


Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles της Σαντάλ Ακερμάν

Τρεις μέρες από τη ζωή της βελγίδας Ζαν Ντιλμάν, μιας χωρισμένης μητέρας που μοιάζει να αγαπάει τη ρουτίνα της. Από μαγείρεμα, καθάρισμα και τη φροντίδα του παιδιού, περνάει στην πορνεία για να συντηρήσει αυτήν και τον γιο της. Αλλά και η πορνεία είναι για αυτήν ρουτίνα, όπως όλα τα άλλα. Τη δεύτερη ημέρα, όμως, η ρουτίνα σπάει από μικρά πράγματα, που δείχνουν ότι ίσως κάτι πάει να αλλάξει. Το αριστούργημα της Σαντάλ Ακερμάν από το 1975, απόσταγμα του φεμινιστικού σινεμά που αναδείχθηκε κινηματογραφικά μέσα από το απαράμιλλο στιλ της Βελγίδας σκηνοθέτη, ένα μοναδικό μείγμα τεκμηρίωσης, μυθοπλασίας και σμιλέματος του χρόνου.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο πρόγραμμα «50/50» για τα 50 χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.


Πλανητάριο της Ρεμπεκά Ζλοτοφσκί

Παρίσι, τέλη τις δεκαετίας του ’30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου, δύο αδερφές και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμα τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη. Η Νάταλι Πόρτμαν και η Λίλι Ρόουζ Ντεπ σε ένα σαγηνευτικό (αν και κατά στιγμές υπερφορτωμένο) παιχνίδι μυστικισμού, έρωτα, πολέμου και την ίδιας μαγείας του σινεμά. Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Πλανητάριο».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2


Ο Τελευταίος Παρτιζάνος του Ανδρέα Χατζηπατέρα

Το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα που ολοκλήρωθηκε το 2018, όταν ο θρυλικός Μανώλης Γλέζος, γνωστός ως ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη το 1941, ευρωβουλευτής και ζωντανός θρύλος ήταν 92 ετών. Η κάμερα τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του, τις αφηγήσεις του, την άρνησή του να να συζητήσει το «περιστατικό με τη σημαία». Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Τελευταίο Παρτιζάνο». Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ2


Ο Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο του Μπιλ Κόντον

Το 2010 μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία πληροφοριοδοτών φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, με τα οποία δίνει άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών. Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ- Μπεργκ να συνεργάζονται με σκοπό την μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Oταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία - και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις; Η άνοδος και η πτώση του Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks σε μια ταινία για την ανεξέλεγχτη δύναμη της πληροφορίας και της εξουσίας στην ψηφιακή εποχή. Δυστυχώς δεν είναι κάθε μέρα του «Social Network». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο STAR


When Hitler Stole Pink Rabbit της Καρολίνε Λινκ

Η 9χρονη Ανα, παιδί Εβραϊκής οικογένειας, δεν είναι σίγουρη ποιος ακριβώς είναι αυτός ο Χίτλερ. Αλλά, όταν μια μέρα η οικογένειά της αναγκάζεται να αφήσει την Γερμανία, συνειδητοποιεί ότι ο άνδρας από τις αφίσες ετοιμάζεται να αλλάξει ολόκληρη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τον δικό της μικρόκοσμο… Χωρίς ούτε μία σκηνή από τις φρικαλεότητες του πολέμου, η ταινία αποδίδει μέσα από τη ματιά της μικρής τι σημαίνει ξεριζωμός, αλλά και πόσο ευεργετική είναι η αγάπη και ο πολιτισμός.... Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Τζούντιθ Κέρ, διάσημης σήμερα εικονογράφου παιδικών βιβλίων από τη βραβευμένη με Οσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους Καρολίνε Λίνκ. Πρώτη προβολή για την Ελλάδα.

Η ταινία προβάλλεται στο NOVACINEMA 1HD στις 22.00


Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ του Φιλίπ Φαλαρντό

O κύριος Λαζάρ, από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο του Καναδά. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές δύναμη της απώλειας, κατευνάζοντας τις παιδικές ψυχές αλλά και τους δικούς του δαίμονες. Ωστόσο, κανείς απ’τους συναδέλφους, γονείς, ακόμη κι απ’τα παιδιά δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινιάς – Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο – Βραβείο Κοινού και Variety Piazza Grande Award στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Η ταινία προβάλλεται χωρίς συνδρομή από τη StraDa Films


Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Η εικόνα της μεγαλοαστικής πυρηνικής οικογένειας που διαμένει σε μια πολυτελή βίλα έξω από την Αττική υπονομεύεται από την αρχή. Υπάρχει κάτι το αδιόρατα απειλητικό παντού: τόσο στη γυναίκα που τρέχει κλαίγοντας και λαχανιάζοντας μέσα στο δάσος, όσο και στον άνδρα που καθαρίζει την πισίνα και παίζει με τον σκύλο, όσο ένας γείτονας τον παρατηρεί διερευνητικά. Η χαλασμένη αυτόματη πόρτα της εισόδου είναι άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι οι υποψίες του θεατή βγαίνουν αληθινές. Η οικογένεια δεν κατοικεί κανονικά στη βίλα, αλλά ο σύζυγος δουλεύει εκεί ως φροντιστής-οικονόμος κι εκμεταλλεύεται την απουσία της πλούσιας ιδιοκτήτριας για να μένει στα κρυφά με τη σύζυγο και το παιδί τους. Κάθε φορά που εκείνη έρχεται για να μείνει στο σπίτι της μαζί με τους δύο τεράστιους γερμανικούς ποιμενικούς της, τους συμπεριφέρεται ευγενικά, αλλά με την υπεροψία ενός αφεντικού απέναντι στους υφισταμένους της. Εκείνοι φροντίζουν να σβήνουν κάθε ίχνος της παράνομης διαμονής τους κι επιστρέφουν στο μίζερο διαμέρισμά τους. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μικρά Ομορφα Αλογα».

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κλείσετε τα εισιτήριά σας και θα στηρίξετε την καμπάνια «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας»


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς