Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


απάχηδες 607

Οι Απάχηδες των Αθηνών του Δημήτρη Γαζιάδη

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Δημήτρη Γαζιάδη, σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία (1930), η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα από το 1921 και επί δεκαετίες θεωρείτο χαμένη. Η κόπια σε θετικό βρέθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία η οποία συνοδευόταν από συγχρονισμένη ηχογράφηση της μουσικής και των τραγουδιών. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας, όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης, ο Γιάννης Πρινέας κ.ά. αποτελεί έναν σημαντικό, χαμένο μέχρι σήμερα, κρίκο στην ιστορία του πρώιμου ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.00 στην ΕΡΤ2

about a boy

Για Ενα Αγόρι (About A Boy) των Κρις και Πολ Γουέιτζ

Η τύχη φαινομενικά είχε χαμογελάσει από πολύ νωρίς για τον Γουίλ Φρίμαν, έναν μοναχικό Λονδρέζο τριανταοκταχρονο εργένη. Όμορφος, γοητευτικός, με επιτυχίες στο γυναίκειο φύλο και ένα γενναίο σταθερό μηνιαίο εισόδημα προερχόμενο από τα πνευματικά δικαιώματα ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού που είχε γράψει ο πατέρας του, ώστε να του εξασφαλίζουν το ολοήμερο καθισιό στον καναπέ του σπιτιού του. Ο Γουίλ παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του θα αλλάξει, όταν μέσω της τελευταία του κατάκτησης θα γνωρίσει τον Μάρκους ένα δεκάχρονο προβληματικό αγόρι που μεγαλώνει έχοντας μόνη συντροφιά τη νευρωτική και συμπλεγματική μητέρα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

The Dark Knight Rises 607

Ο Σκοτεινός Ιππότης, Η Επιστροφή (The Dark Knight Rises) του Κρίστοφερ Νόλαν

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία βασιλεία του τρόμου στην Γκόθαμ, μια νέα απειλή, με επικεφαλής τον τρομοκράτη Μπέιν που απειλεί την ολοσχερή καταστροφή της, πνίγει την πόλη και προκαλεί την εμφάνιση του Μπάτμαν που για τόσο καιρό είναι αδρανής.

Ο Μπρους Γουέιν έχει κατάθλιψη. Απομονωμένος στην έπαυλή του, ως ερημίτης, προσπαθεί να ανταπεξέρθει στην ιδέα ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Μαζί του και οι άνθρωποι γύρω του, από τον πιστό Αλφρεντ μέχρι τον τελευταίο νεοϋορκέζο. Αυτή η μελαγχολία του τέλους διαπερνά ολόκληρη την ταινία – δε μιλάμε για το τέλος της θαυμαστής τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, μιλάμε για το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης όπως έχει εξελιχθεί ως σήμερα, που αλλάζει σε κάτι μη αναγνωρίσιμο και βαθιά ανησυχητικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

spider-man 607

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home) του Τζον Γουατς

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια. Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Ο Spider-Man επιστρέφει στην ταινία που συνεχίζει και ολοκληρώνει δίκαια και με αναπάντεχες εκπλήξεις την τρίτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Mega.

The Illusionist

Ο Μάγος Αϊζενχάιμ (The Illusionist) του Νιλ Μπέργκερ

Αρχές του 20ου αιώνα. Ο Aϊζενχαϊμ, ένας νεαρός μάγος, που εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων, πολλοί πιστεύουν ότι έχει σχέση με το διάβολο, ερωτεύεται παράφορα την πριγκίπισσα Σοφία. Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο. Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει. Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα

Ενδιαφέρουσα «συζήτηση» γύρω από την αιώνια πάλη της λογικής με τη... μαγεία, με τους Εντουαρντ Νόρτον και Πολ Τζιαμάτι να γεμίζουν τα κενά μιας κατά τα άλλα μετριοπαθούς ταινίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκαί

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά, δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

strange world

Παράξενος Κόσμος (Strange World) του Ντον Χολ

Η ταινία μας μεταφέρει στη μυθική χώρα της Αβαλόνια, όπου τρεις γενιές της θρυλικής οικογένειας εξερευνητών Κλέιντ βρίσκονται σε μια αχαρτογράφητη και επικίνδυνη περιοχή, όπου παραμονεύουν μυθικά πλάσματα. Οι διαφορές τους μπορεί να υπονομεύσουν την, αναμφίβολα, πιο κρίσιμη αποστολή τους.

H νέα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Disney είναι μια μεγάλη... περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.