Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Η κορύφωση του 71oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η αποκάλυψη του νυφικού της Αντζελίνα Τζολί, ο θάνατος της Τζόαν Ρίβερς. Αν όμως είχε κάτι η εβδομάδα που πέρασε, αυτό ήταν η πρεμιέρα του «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που μοιράστηκε το Flix και η UIP με αναγνώστες και φίλους στο Δαναό.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτή την εβδομάδα ζήσαμε την τελική ευθεία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας - τις τελευταίες μέρες, τις τελευταίες προβολές που έφεραν στα βενετσιάνικα κανάλια τον Τζόσουα Οπενχάιμερ και το «The Look of Silence» τον Λάρι Κλαρκ με το νέο «τολμηρό» του «The Smell of Us», τους Εϊμπελ Φεράρα και Γουίλεμ Νταφό για το πολυαναμενόμενο «Pasolini», τους Φατίχ Ακίν και Ταχάρ Ραχίμ για το «The Cut», τον αγαπημένο μας Ρόι Αντερσον σε μια ακόμη ταινία για το τι «σημαίνει να είσαι άνθρωπος» [«A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence»] και φυσικά το team του Λαρς Φον Τρίερ (με τον ίδιο απόντα) για την παρουσίαση του «Nymph()maniac:Director's Cut».

Hungry hearts premiere Venice 2014 Oι Ανταμ Ντράιβερ και Αλμπα Ρορβάχερ έφυγαν με τα βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας για το «Hungry Hearts» του Σαβέριο Κοστάντζο

Μετά από 10 γεμάτες μέρες κινηματογραφικών προβολών, συνεντεύξεων, φωτογραφίσεων, αντιπαραθέσεων, δηλώσεων, απογοητεύσεων και μαγείας, η Μόστρα έριξε χθες το βράδυ την αυλαία της με την τελετή απονομής του Χρυσού Λέοντα και των υπόλοιπων βραβείων. Μεγάλος νικητής ο Ρόι Αντερσον, ενώ ανάμεσα στους βραβευμένους το φαβορί «The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, οι συμπρωταγωνιστές Ανταμ Ντράιβερ και Αλμπα Ρορβάχερ για το «Hungry Hearts», και η καλύτερη τουρκική ταινία του διαγωνιστικού τμήματος που δεν ήταν του Φατίχ Ακίν. Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Boyhood Linklater video message to Greece

«Boyhood» πρεμιέρα: η Αθήνα ερωτεύεται την νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ Πίσω στα δικά μας, με λιγότερους προβολείς κι επισημότητα, αλλά με κατάμεστη την αίθουσα του Δαναού και τους αναγνώστες και φίλους μας μαζί μας, η UIP και το Flix παρουσιάζουν στο αθηναϊκό κοινό το «Boyhood», την νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Το κοινό φεύγει συγκινημένο και ενθουσιασμένο, όπως κι εμείς όταν την πρωτοείδαμε στο Βερολίνο και ξαφνικά τα πρωτοβρόχια δεν ψυχοπλακώνουν πια, αλλά υπόσχονται: θα δούμε υπέροχες ταινίες αυτό το χειμώνα. Η έκπληξη της βραδιάς: ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στέλνει με βίντεο χαιρετισμό στο κοινό της Αθήνας και τους αναγνώστες του Flix. Δείτε το εδώ και διαβάστε τα πάντα για την πρεμιέρα του Boyhood.

Joan Rivers

Στα 81 της χρόνια πεθαίνει η Τζόαν Ρίβερς, μια από τις πιο θρυλικές κωμικούς της Αμερικής, η πρώτη γυναίκα που είχε δικό της σόου στην τηλεόραση και μια από τις πιο μισητές γυναίκες στο Χόλιγουντ. Τα socia media διχάζονται και το κοινό αντιδρά με διθυράμβους για τα επιτεύγματα της ατρόμητης γυναίκας κωμικούς μέσα σε 5 δεκαετίες καριέρας, ή με κατάρες για όσα είχε τελευταία δηλώσει για την Παλαιστίνη. Η ίδια είχε από καιρό διακωμωδήσει το πώς θέλει να είναι η κηδεία της (η οποία μαθαίνουμε ότι είχε red carpet). «Οταν πεθάνω (και, ναι, Μελίσα, αυτή η μέρα θα έρθει και, ναι, Μελίσα έχω γράψει τα πάντα στο όνομά σου), θέλω η κηδεία μου να είναι ένα μεγάλο σοου μπιζ θέαμα με φώτα, κάμερες, δράση... Θέλω παπαράτσι και θέλω ατζέντηδες να κάνουν σκηνές! Θέλω να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο "Χόλιγουντ". Δεν θέλω κάποιον ιερέα να ψελλίζει βλακείες. Θέλω τη Μέριλ Στριπ να κλαίει με πέντε διαφορετικές προφορές. Δεν θέλω ευλογίες. Θέλω τον Μπόμπι Βίντον να με πιάσει από το κεφάλι και να τραγουδήσει το "Mr. Lonely". Δεν θέλω να δείχνω πιο όμορφη νεκρή απ' ότι ήμουν ζωντανή. Θέλω να θαφτώ με μια τουαλέτα του Valentino και θέλω και έναν τεράστιο ανεμιστήρα ώστε τα μαλλιά μου να ανεμίζουν ακριβώς όπως της Beyonce». Διαβάστε το αφιέρωμα του Flix στην Τζόαν Ρίβερς.

Zoe Saldana Guardians of the Galaxy interview

To Flix συνομιλεί με το σκηνοθέτη και τους «Φύλακες του Γαλαξία» Μάθαμε πώς ο Τζέιμς Γκαν δεν ήθελε τον Κρις Πρατ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οτι ο Βιν Ντίζελ μπορεί να πει τρεις λέξεις με πολλούς τρόπους. H Ζόι Σαλντάνα μάς έδειξει πώς μπορείς να είσαι και πράσινη και σέξι. Και άλλα πολλά, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

George Clooney portrait 607

O Tζορτζ Κλούνεϊ ανακοινώνει ότι ετοιμάζει νέα ταινία που θα διερευνά το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε άνω κάτω τον επιχειρηματικό και show biz κόσμο της Μ. Βρετανίας. «Σαν γιος δημοσιογράφου, ο Τζορτζ έχει οξυμένο ενδιαφέρον για το ρόλο που η δημοσιογραφία παίζει στη ζωή όλω μας - είτε είναι για καλό, όπως στο "Καληνύχτα και Καλή Τύχη", είτε για κακό...» δηλώνει ο Μάικλ Ντε Λούκα της Columpia Pictures. «Με το "Hack Attack", o Τζορτζ θα εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά αυτού του κόσμου, όπου όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφίας παραβιάζονται σε μια κούρσα για εύκολο και ολοένα μεγαλύτερο μεροκάματο.» Περισσότερα για την νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ εδώ.

Nymphomaniac all posters banner 607

Τελείως ακατάλληλο! Το τρέιλερ του «Nymph()maniac:Director's Cut» είναι εδώ! Πώς τα καταφέρνει ο Τρίερ να είναι πάντα το επίκεντρο των συζητήσεων, ακόμα κι όταν ο ίδιος απουσιάζει. Με αφορμή την προβολή του Director's Cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac» στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα teaser τρέιλερ ελευθερώνει ό,τι πιο ακατάλληλο περιέχεται στην uncut εκδοχή της ταινίας του Λαρς φον Τρίερ και γίνεται το talk of the town της εβδομάδας. Δείτε το εδώ.

Bill Murray Day TIFF2014 mask 607

O Mπιλ Μάρεϊ αποδεικνύει ξανά και ξανά και ξανά ότι είναι ένας μικρός θεούλης: Ξεκινά την εβδομάδα με ένα αυθόρμητο χάπενινγκ στο γήπεδο της μικρής ανεξάρτητης ομάδας μπέιζμπολ των St. Paul Saint της Μινεσότα, όπου ο Μπιλ Μάρεϊ έκανε τα πάντα: από έλεγχο εισιτηρίων μέχρι το να ρίξει την πρώτη μπαλιά, σε ένα one man show που έκανε τον γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας πως παραμένει ένας από τους πιο απίθανους ανθρώπους on earth. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Bill Murray Day TIFF2014 607

Και ολοκλήρωσε την εβδομάδα χθες, με την «Bill Murray Day» που του αφιέρωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Ηταν εκεί από το πρωί, μιλούσε με τους φαν, υπέγραφε αυτόγροφα, απάντησε σε Q & A, δεν κώλωσε ούτε με την καταρρακτώδη βροχή. Διαβάστε για την «Bill Murray Day».

angelina jolie brad pitt wedding 607

Ναι, ήταν ο γάμος της χρονιάς για το Χόλιγουντ οπότε το νυφικό της Αντζελίνας είχε τη θέση του στην ειδησιογραφία της εβδομάδας. Είδαμε λοιπόν φωτό και μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την λιτή, σχεδόν χειροποίητη, και υπόθεση ολόκληρης της πολυμελούς οικογένειας Τζολί-Πιτ, τελετή. Ξεφυλλίστε το γαμήλιο άλμπουμ εδώ.

Animasyros 7.0 Villa Antropoff 607

To Flix ανακοινώνει τον ετήσιο μεγάλο του διαγωνισμό για το αniμasyros 7.0 Από τις 2 ως τις 5 Oκτωβρίου, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο, το αniμasyros 7.0, θα συγκεντρώσει στο νησί την αφρόκρεμα του κινηματογραφικού animation. Κι ένας από τους αναγνώστες του flix.gr θα είναι καλεσμένος! Διαβάστε λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή εδώ.