Φεστιβάλ / Βραβεία

«Bill Murray Day»: επιτέλους, κάποιος το σκέφτηκε!

στα 10

Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοίνωσε ότι η 5η Σεπτεμβρίου θα είναι «Η Μέρα Μπιλ Μάρεϊ» - αφιερωμένη σε προβολές κλασικών ταινιών του ηθοποιού και η παγκόσμια πρεμιέρα του «St. Vincent». Μήπως να καθιερώσουμε την 5η Σεπτεμβρίου ως «Bill Murray Day» κάθε χρόνο;

«Bill Murray Day»: επιτέλους, κάποιος το σκέφτηκε!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στην 39η έκδοσή του είχε μία εξαιρετική ιδέα: με αφορμή την νέα ταινία του Μπιλ Μάρεϊ «St. Vincent» που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 5 Σεπτεμβρίου, γιατί να μην οργανώσουν προβολές κλασικών cult επιτυχιών του υπέροχου κωμικού κατά τη διάρκεια όλης της μέρας; Γιατί να μην ονομάσουν την 5η Σεπτεμβρίου «Bill Murray Day»; Ετσι κι έκαναν: η 5/9 θα είναι αφιερωμένη στο απαράμιλλο ταλέντο και την μοναδική προσωπικότητα του Μπιλ Μάρεϊ στη σύγχρονη κωμωδία.

Από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι προβολές στο TIFF Bell Lightbox, με πρώτη ταινία το «Stripes» («Δυο τρελοί τρελοί κομάντος», 1981), ενώ θα ακολουθήσουν τα «Η Μέρα της Μαρμότας» και «Ghostbusters». Η τιμητική μέρα στον Μάρεϊ θα ολοκληρωθεί με την πρεμιέρα του «St. Vincent».

Bill Murray

«Μακάρι να μπορούσαμε να επαναλαμβάνουμε την Bill Murray Day αλά ''Μέρα της Μαρμότας''. Ομως ακόμα και για μία μόνο χρονιά, η Bill Murray Day θα τα σπάσει» δήλωσαν οι διοργανωτές του Τορόντο.

Και αποκάλυψαν ότι έχουν κι άλλες προσφορές για τους φανς του Μάρεϊ: 50 άτομα που θα παρακολουθήσουν και τις τρεις ταινίες του αφιερώματος θα κερδίσουν προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα του «St. Vincent». Φήμες θέλουν τον ίδιο τον Μάρεϊ να ανεβαίνει στη σκηνή και να συμμετέχει σε Q&A με το κοινό μετά το τέλος της πρεμιέρας.

To «St. Vincent», σε σκηνοθεσία Τεντ Μέλφι, ακολουθεί ένα 12χρονο αγόρι που χτίζει μια απρόσμενη, στενή φιλία με τον γείτονά του, βετεράνο στρατιωτικό, ο οποίος και θα τον μυήσει στον κόσμο της τράπουλας, του στριπ-τιζ και της αναζήτησης του νοήματος της ζωής. Στο ρόλο του «γειτόνα» ο Μπιλ Μάρεϊ σε ένα tour de force από αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε εν ζωή ηθοποιό αυτή τη στιγμή στον πλανήτη: να είναι ταυτόχρονα ο χειρότερος και ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισες ποτέ.

Happy Bill Murray Day everyone!

.

Περισσότερος Μπιλ Μάρεϊ: