Buzz

«Nothing Lasts Forever»: Δείτε τη χαμένη ταινία στην οποία ο Μπιλ Μάρεϊ οδηγεί ένα λεωφορείο μέχρι το φεγγάρι!

στα 10

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία της, μια χαμένη ταινία του 1984 κυκλοφορεί ελεύθερη για να δικαιώσει τον Μπιλ Μάρεϊ που τη θεωρούσε πάντοτε ως μια από τις αγαπημένες του. Δείτε την ολόκληρη εδώ.

«Nothing Lasts Forever»: Δείτε τη χαμένη ταινία στην οποία ο Μπιλ Μάρεϊ οδηγεί ένα λεωφορείο μέχρι το φεγγάρι!

«Ενας νεαρός άντρας, που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης, επιστρέφει στο Μανχάταν για να ανακαλύψει πως η πόλη βρίσκεται υπό κατάληψη και αναγκάζεται να εργαστεί ως υπηρέτης για λογαριασμό ενός παρανοϊκού αφεντικού. Η καλοσύνη που θα δείξει σε ένα ζητιάνο θα τον οδηγήσει σε ένα υπόγειο δίκτυο. Εκεί θα μάθει πως οι ζητιάνοι της πόλης ελέγχουν τη μοίρα όλων των πόλεων του πλανήτη και μετά από απαίτησή τους θα ταξιδέψει στο φεγγάρι με ένα λεωφορείο, με αποστολή να φέρει την ειρήνη πίσω στον κόσμο.»

Το «Nothing Lasts Forever» γυρίστηκε το 1984, ακριβώς την εποχή όπου ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Νταν Ακρόιντ ζούσαν την επιτυχία του «Ghostbusters». Στη σκηνοθετική καρέκλα καθόταν ο Τομ Σίλερ, γνωστός από τη δουλειά του στο «Saturday Night Live», ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώει «το περίεργο φιλμ που πάντα ήθελα να κάνω», έτοιμο για κυκλοφορία το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

2

Η MGM θα ανέβαλε επ' αόριστον την προβολή του με αποτέλεσμα να μην βγει ποτέ επίσημα στις αίθουσες, να μην έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε VHS, DVD ή οποιαδήποτε άλλη εκδοχή Home Cinema και να αποτελεί για χρόνια μια από τις πιο διάσημες «χαμένες» ταινίες των 80s. Ο Σίλερ πιστεύει ακράδαντα πως η αιτία ήταν πως η MGM θεώρησε σίγουρη την αποτυχία της ταινίας, ενώ η επίσημη εκδοχή είναι τα νομικά προβλήματα που προκάλεσε η χρήση στο φιλμ αυθεντικού υλικού από τη δεκαετία του '30 που ήταν αδύνατον να «καθαριστούν» για τα πνευματικά τους δικαιώματα.

H ιστορία του «Nothing Lasts Forever» βρίσκεται ολόκληρη στο βιβλίο «Nothing Lost Forever: The Films of Tom Schiller» που κυκλοφόρησε το 2005, ενώ η ταινία, που μέσα στα χρόνια έτυχε μεμονωμένων προβολών, κυρίως μετά από προσωπική προσπάθεια του Μπιλ Μάρεϊ, κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια ελεύθερη στο YouTube και μπορείτε να τη δείτε παρακάτω:


Διαβάστε ακόμη: