Buzz

«Boyhood» πρεμιέρα: η Αθήνα ερωτεύεται την νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Boyhood», που οργάνωσε η UIP και παρουσίασε το Flix, γέμισε το Δαναό, γέμισε και τις καρδιές μας. Δείτε στιγμιότυπα από τη βραδιά και το μήνυμα-έκπληξη του Λινκλέιτερ στους αναγνώστες του Flix!

Flix Team
«Boyhood» πρεμιέρα: η Αθήνα ερωτεύεται την νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Χθες, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα (pun intended), οι πόρτες της αγαπημένης μας αίθουσας Δαναός 1 άνοιξαν για να υποδεχτούν την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Boyhood» («Μεγαλώνοντας»), που οργάνωσε η UIP μαζί με το Flix. Ηταν μεγάλη μας χαρά και πραγματική τιμή να παρουσιάσουμε πρώτοι στο κοινό της Αθήνας μία ταινία που μας ταιριάζει, μας αντιπροσωπεύει, την πιστεύουμε και την προτείνουμε.

Από τη στιγμή που είδαμε το «Boyhood» πέρσι στο Βερολίνο, όπου και βραβεύτηκε με την Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας, η συντακτική ομάδα του Flix, το ερωτεύτηκε. Για αυτό και μία τέτοια διοργάνωση δεν είχε το χαρακτήρα μίας τυπικής avant premiere, αλλά τη συγκίνηση που συνοδεύει όταν προτείνεις σε φίλους κάτι, σχεδόν προσωπικό.

presentation BOYHOOD

Η μεγαλύτερη μας ανταμοιβή: οι αντιδράσεις των ενθουσιασμένων θεατών στο τέλος. Η εξοδος σας στο φουαγιέ του Δαναού, αλλά και οι ένθερμες συζητήσεις στο πάρτι στον «Κύριο» στην πλατεία Μαβίλη ήταν αυτό που ονειρευόμασταν. Δεν μπορείς να αποτιμήσεις κάτι τόσο ειλικρινές και δυνατό, αλλά ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τα καλά σας λόγια και υποσχόμαστε να το επαναλάβουμε σύντομα.

Σας μεταφέρουμε λίγη από την ατμόσφαιρα της αίθουσας:

Της ταινίας προηγήθηκε μία έκπληξη που ετοιμάζαμε με επιμονή εδώ και μέρες: ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ενώ βρίσκεται σε φουλ προπαραγωγή της νέας του ταινίας και παρόλο του ιερού «Labor Day weekend», μάς έκανε την τιμή να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Flix και να στείλει ένα βίντεο-χαιρετισμό στο ελληνικό κοινό. Δείτε τον:


.

Ακολούθησε μία σύντομη παρουσίαση από το Flix με μερικά τρίβια για την ταινία:

  • Ο Λινκλέιτερ βρήκε τον μικρό πρωταγωνιστή του, Ελαρ Κόλτρεϊν, στο Χιούστον του Τέξας και του είπε: τι κάνεις για τα επόμενα 12 χρόνια της ζωής σου; Τότε ήταν 6 ετών και όταν ολοκληρώθηκε η ταινία είχε μόλις κλείσει τα 18.
  • O ντοκιμαντερίστας Μάικλ Απτεντ έχει κάνει το ίδιο με την σειρά «Up», που παρακολουθεί εδώ και 4 δεκαετίες μία ομάδα Βρετανών (από τα 14 τους μέχρι τα 56 τους χρόνια σήμερα). Ομως ο Λινκλέιτερ είναι ο πρώτος που γύρισε με αυτό τον τρόπο μία ταινία φιξιόν.
  • Η Πατρίτσια Αρκετ που παίζει την μαμά δέχτηκε με ενθουσιασμό, όπως και ο στενός συνεργάτης και φίλος τους Ιθαν Χοκ που ερμηνεύει τον πατέρα. Ο Χοκ μάλιστα ορκίστηκε στον Λινκλέιτερ να αναλάβει να ολοκληρώσει σκηνοθετικά το πρότζεκτ αν κάτι συνέβαινε του συνέβαινε μέσα σ' αυτά τα 12 χρόνια.
  • Μόνο την πιτσιρίκα που ερμηνεύει την αδελφή του μικρού του ήρωα δε χρειάστηκε να πείσει: η Λόρελαϊ Λινκλέιτερ είναι η κόρη του. Απαίτησε να παίζει στην ταινία του μπαμπά – μέχρι που φήμες τη θέλουν να βαριέται κάπου στην πορεία και να του ζητάει να σκοτώσει το χαρακτήρα της. Δεν της έγινε η χάρη.
  • Η ιδέα του Λινκλέιτερ ήταν να γυρίσει 12 μικρού μηκους, με γυρίσματα 1-2 εβδομάδες το χρόνο, που η κάθε μία θα περιέγραφε μία χρονιά από τη ζωή, το μεγάλωμα, το «Boyhood» του πιτσιρικά ήρωά του.
  • Το πρότζεκτ θα ονομαζόταν «12 Χρόνια». Ο σκηνοθέτης το άλλαξε σε «Boyhood» πέρσι, λίγο πριν την πρεμιέρα του - γιατί την ίδια χρονιά βγήκε το «12 Χρόνια Σκλάβος».
  • Κανείς από την ταινία δεν ήταν δεσμευμένος με συμβόλαιο, καθώς απαγορεύεται νομικά στην Αμερική να δεσμεύεις συνεργείο και ηθοποιούς για κάτι που θα κρατήσει πάνω από 7 χρόνια.

Οσοι δεν καταφέρατε να είστε μαζί μας μείνετε ήσυχοι: το «Boyhood» με ελληνικό τίτλο «Μεγαλώνοντας» θα βγει στις αίθουσες στις 11 Σεπτεμβρίου από την UIP και κάπου θα μας συναντήσετε να το ξαναβλέπουμε κι εμείς.

Ευχαριστούμε την UIP, τον Δαναό, τον «Κύριο», τον φίλο μας Σπήλιο Λαμπρόπουλο για τις μουσικές, τα νόστιμα Poppy's Gourmet Pop Corn και τις κρύες μπύρες Fisher.

Boyhood premiere guests 1a Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργης Χριστοδούλου (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 3a Νίκος Περάκης (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 4a Γιώργος Πυρπασσόπουλος (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 8a Bίκυ Βολιώτη (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 5a Mαρκέλλα Γιαννάτου, Λευτέρης Χαρίτος (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 6a Γιώργος Νανούρης (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Boyhood premiere guests 7a Τόνια Σωτηροπούλου (Φωτό: Χρήστος Δημακέας)

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Boyhood