Buzz

Θαυμαστές της Ανα ντε Αρμας μηνύουν την Universal για παραπλανητικό μάρκετινγκ στην ταινία «Yesterday»

στα 10

Κάποιοι είδαν την ντε Αρμας στο τρέιλερ της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ, την νοίκιασαν, δεν την είδαν να παίζει σε καμία σκηνή και τώρα ζητούν αποζημίωση από το στούντιο.

Θαυμαστές της Ανα ντε Αρμας μηνύουν την Universal για παραπλανητικό μάρκετινγκ στην ταινία «Yesterday»

Τα τρέιλερ πολλές φορές μπορούν είναι παραπλανητικά. Πόσες φορές έχουμε δει κάποιο τρέιλερ μιας πολυαναμενόμενης ταινίας που στο τέλος αποδείχτηκε πως ελάχιστα από αυτά που έδειξε ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα;

Κάτι τέτοιο ίσχυε και με το τρέιλερ της ταινίας «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ στο οποίο έδειχνε να πρωταγωνιστεί και η Ανα ντε Αρμας μόνο που στην ταινία δεν εμφανίζεται πουθενά. Αυτό δεν φαίνεται πως δεν το ανέχτηκαν καθόλου δυο φανατικοί θαυμαστές της και τώρα ζητούν αποζημίωση από την Universal.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζόνι Ντεπ θα είναι ο Λουδοβίκος 15ος στη νέα ταινία της Μαϊγουέν

yesterday

Σύμφωνα με άρθρο του Variety δυο κάτοικοι των Η.Π.Α., ο Κόνορ Γουλφ από το Μέριλοντ και ο Πίτερ Μάικλ Ρόζα από την Καλιφόρνια, κατηγορούν την Universal για παραπλανητικό μάρκετινγκ και ετοιμάζονται να την πάνε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τους ίδιους είδαν το τρέιλερ της ταινίας του Μπόιλ και έπειτα πλήρωσαν 3.99 δολάρια στο Amazon Prime για να την νοικιάσουν, περιμένοντας να δουν την ντε Αρμας στην ταινία μόνο που ίδια δεν εμφανίζεται πουθενά. Υποστηρίζουν μέσω ομαδικής αγωγής ότι το στούντιο συμμετείχε σε «ψευδή, παραπλανητική και παραπλανητική» διαφήμιση παρουσιάζοντας την ντε Αρμας στο τρέιλερ παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται στην ταινία. Η αγωγή τους σημειώνει επίσης ότι οι streaming υπηρεσίες όπως το Amazon Prime έχουν σχεδιαστεί με τρέιλερ στην ίδια οθόνη με την επιλογή αγοράς «έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να λάβουν άμεσα αποφάσεις για την αγορά ή την ενοικίαση μιας ταινίας, χωρίς να συμβουλεύονται άλλες πηγές». Οι δυο τους ζητούν 5 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό οποιουδήποτε καταναλωτή που μπορεί να έχει επηρεαστεί παρόμοια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατηγορεί κάποιο στούντιο του Χόλιγουντ για κάτι παρόμοιο. Το 2011 κάποιος έκανε μήνυση στο στούντιο FilmDistrict για το τρέιλερ της ταινίας «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, λέγοντας πως το τρέιλερ έδειχνε περισσότερη δράση από ό,τι είχε η ταινία. Η δίκη κράτησε για πάνω από πέντε χρόνια και μάλιστα εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο με έναν από τους δικηγόρους να φτάνει σε σημείο να κατηγορεί την ταινία για αντισημιτισμό.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπονγκ Τζουν-χο ετοιμάζει νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον

yesterday 607

Πάντως ο σεναριογράφος της ταινίας «Yesterday» Ρίτσαρντ Κέρτις είχε δηλώσει παλιότερα πως η χημεία της ντε Αρμας μαζί με τον Χίμις Πατέλ ήταν πραγματικά δυνατή. αλλά το κοινό που είδε την ταινία σε κάποια test screenings δεν τους άρεσε πως ο χαρακτήρας του Πατέλ είχε μάτια για άλλη γυναίκα πέρα από αυτή της Λίλι Τζέιμς, κι έτσι την αφαίρεσαν από την ταινία.

Περιμένουμε να δούμε το πως θα εξελιχθεί όλο αυτό και για το πόσο, κι αν, θα επηρεάσει την κινηματογραφική βιομηχανία για το πως θα διαφημίζει τις ταινίες της από εδώ και στο εξής. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που τα άρχισε όλα.