Buzz

120 κινηματογραφικά χρόνια μέσα σε 7 λεπτά

στα 10

Ενας φοιτητής κινηματογράφου συλλαμβάνει σ' ένα 7λεπο βίντεο όλα τα φιλμ που καθόρισαν 120 χρόνια σινεμά. Δείτε το...

120 κινηματογραφικά χρόνια μέσα σε 7 λεπτά

To τμήμα «Cannes Classics» του 68ου Φεστιβάλ Καννών φέτος θα τιμήσει τα 120 χρόνια από την πρώτη ταινία των αδερφών Λιμιέρ, με μια επιλογή από το έργο τους θα θυμίσει πώς ακριβώς ξεκίνησαν όλα. Παράλληλα, θα απολαύσουμε ένα αφιέρωμα στον Ορσον Γουέλς (για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), με αποκαταστημένες κόπιες «Πολίτης Κέιν» (1941), «Τρίτος Ανθρωπος» του Κάρολ Ριντ (1949) και «The Lady from Shanghai» (1949) και μπόνους δύο ντοκιμαντέρ για τον Γουελς: το «Orson Welles, Autopsie d’une légende» της Ελίζαμπεθ Καπνίστ του 2015 και το «This Is Orson Welles» των Κλάρα και Τζούλια Κούπερμπεργκ του 2015. Φέτος, τιμώμενο πρόσωπο στο «Cannes Classics» θα είναι ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή του αποκατεστημένου «Z», 36 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στις Κάννες και το βραβείο της Επιτροπής που είχε κερδίσει τότε.

Διαβάστε τα πάντα για το φετινό «Cannes Classics»: Κάννες 2015: O Κώστας Γαβράς φέρνει με τιμές το αποκατεστημένο «Ζ» στην Κρουαζέτ

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα, βρήκαμε ένα βίντεο που συνοψίζει αυτά τα 120 χρόνια σινεμά μέσα σε 7 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Ο φοιτητής κινηματογράφου Γιόρις Φαλκόν Γκριμό μόνταρε μία επιλογή από τις πιο θρυλικές ταινίες-σταθμούς της ιστορίας του σινεμά, φιλμ που σημάδεψαν γενιές και γενιές δημιουργών και θεατών.

Απολαύστε το:


.

Δείτε ακόμα: