Buzz

For your eyes only! Ενα supercut που σας κοιτάζει στα μάτια!

στα 10

Τα χρησιμοποιείς για να βλέπεις σινεμά, γι αυτό όταν σε κοιτάζουν από την μεγάλη οθόνη, το βλέμμα τους αποκτά μεγαλύτερη ένταση...

Flix Team
For your eyes only! Ενα supercut που σας κοιτάζει στα μάτια!

Δεν είμαστε σίγουροι αν τα μάτια είναι παράθυρα στην ψυχή όπως θέλει το κλισέ, αλλά αναμφίβολα υπάρχει κάτι που συμβαίνει ότι κοιτάζεις βαθιά σε ένα ζευγάρι μάτια.

Κι όταν εκείνα σε κοιτάζουν, από την πλευρά της μεγάλης οθόνη, συμβαίνει κάτι ακόμη πιο δυνατό, μια σχεδόν υπαρξιακή αντανάκλαση την οποία το σινεμά αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς.

Από το πλάνο ενός δακρυσμένου ματιού, μέχρι το βλέμμα αγωνίας σε ένα θρίλερ, από τα μάτια που δεν μπορούν να κλείσουν στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», μέχρι άλλα που παραμένουν ερμητικά κλειστά κι ως τα «Big Eyes» του Τιμ Μπάρτον, πρωταγωνιστούν σε μια σειρά από πλάνα που έχουν μείνει κλασσικά.

Το παρακάτω βίντεο συγκεντρώνει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πλάνα με μάτια στο σινεμά, όπως τα είδαμε σε ολόκληρη την γκάμα του, από ταινίες τρόμου μέχρι φιλμ του βωβού σινεμά και τα μοντάρει σε ένα γοητευτικό αποτέλεσμα υπό τους ήχους του «Doctor my Eyes» του Τζάκσον Μπράουν.

Ρίξτε μια ματιά!


Δείτε ακόμη: