Industry

10 χρόνια Flix | Αυτά ήταν τα πιο διαβασμένα της δεκαετίας

στα 10

Από το Οσκαρ του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ως τον Αγιο Νεκτάριο και από τις Ελληνίδες παραγωγούς στις Κάννες ως τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αυτά είναι τα άρθρα του Flix που διαβάσατε περισσότεροι, τη δεκαετία που πέρασε.

10 χρόνια Flix | Αυτά ήταν τα πιο διαβασμένα της δεκαετίας

Δέκα χρόνια Flix, δέκα χρόνια σινεμά και τηλεόραση και παρέα και οθόνες, μεγάλες και μικρές και άνθρωποι. Από περιέργεια δική μας, ανατρέξαμε στα... google analytics για να δούμε ποια ήταν τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο μέσα σ' αυτή τη δεκαετία. Διατρέχοντας τα χρόνια θυμηθήκαμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει, ή που θα θέλαμε να έχουμε ξεχάσει, αλλά συναντήσαμε κι εκπλήξεις, όχι μόνο για το σινεμά, όχι μόνο για το Flix, αλλά και, κυρίως, για τις προτιμήσεις και τις απόψεις του κοινού. Να, λοιπόν, μερικά fun στατιστικά και τα πιο διαβασμένα θέματα της δεκαετίας.


Κατ' αρχάς, το λήμμα με τα περισσότερα impressions για ολόκληρη τη δεκαετία ζωής του Flix είναι... η αίθουσα Γαλαξίας Cinepolis Λαμία! Ευχαριστούμε τη Λαμία για την προτίμηση και καλές προβολές!

γαλαξίας λαμία

Το Flix βγήκε στον αέρα τον Απρίλιο του 2011. Τα πρώτα θέματα που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κόσμος που μας διαβάζει (δηλαδή συγκέντρωσαν λίγες εκατοντάδες impressions), ήταν:

ακαδημία 2011

Οι υποψήφιοι των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που μίλησαν στο Flix σ' ένα βίντεο που δεν ξεχνιέται, με τίτλο Θέλουν να ευχαριστήσουν τη μαμά τους. «Ενα βίντεο χαράς, γιατί κόντρα σε όλα, κάνουμε ταινίες. Σινεμά που σπάει τα όρια και τα σύνορά μας. Μία συγκινητική μέρα γυρισμάτων, που η συνεύρεση των δημιουργών στο πατάρι του Booze, το γέλιο και η αλληλοϋποστήριξη τους μας έκαναν να ονειρευόμαστε το μέλλον. Κι όχι μόνο του σινεμά μας.» Δείτε το βίντεο [εδώ](https://flix.gr/articles/8eloyn-na-eyxaristhsoyn-thn-mama-toys-gnwriste-toy.html.

Θύμιος Μπακατάκης

Ο Θύμιος Μπακατάκης που πρόκειται να ξαναβρεθεί (μετά τον «Κυνόδοντα») στο Φεστιβάλ Καννών με διαγωνιζόμενη ταινία, το «Porfirio». Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Flix εδώ.

trier persona non grata 607

Και φυσικά... ο Λαρς φον Τρίερ που γίνεται persona non grata στο Φεστιβάλ Καννών για τις θεωρούμενες ως φιλοναζιστικές δηλώσεις του, στη συνέντευξη Τύπου του «Melancholia». Πριν ο δημιουργός και το Φεστιβάλ φιλιώσουν ξανά. Εδώ η hot επικαιρότητα εκείνης της ημέρας, από την αποστολή του Flix στις Κάννες.


Αλλά... για να πάρουμε τα πιο διαβασμένα χρονιά-χρονιά

2011

νήσος 2

Γυρίσματα: «Νήσος 2 - Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» Μακριά από την αβεβαιότητα των καθοριστικών πολιτικών εξελίξεων και κάτω από τη σιγουριά του καλοκαιρινού ήλιου της Σίφνου, το Flix συνάντησε τους κατοίκους της «Νήσου», που επιστρέφουν δύο χρόνια μετά, στο ίδιο σημείο που τους είχαμε αφήσει: μικροί καθημερινοί ήρωες μιας κωμωδίας που, όπως και στη ζωή, απαιτεί μερικές φορές το...σίκουελ της.

λάνθιμος

Ο Γιώργος Λάνθιμος μας ξεναγεί στις «Αλπεις» Η ταινία του ήταν μια από τις πλέον αναμενόμενες στο φεστιβάλ της Βενετίας και μετά την πρώτη προβολή της, έγινε και μια από τις πιο συζητημένες. Ανάμεσα στα φαβορί για τα βραβεία, ο Γιώργος Λάνθιμος, μίλησε από εκεί, αποκλειστικά στο Flix, για τις «Αλπεις».

παραγωγοί

5 Eλληνίδες παραγωγοί στις Κάννες Τα ονόματά τους μπορεί να μην είναι γνωστά στους περισσότερους, οι ταινίες όμως που υπογράφουν, με την ιδιότητα του παραγωγού, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές που ορίζουν ό,τι μπορεί να αποκαλείται σήμερα ως νέο ελληνικό σινεμά.


2012

game of thrones

Game of Thrones: κάτι για κάθε (ενήλικο) γούστο Η νέα παραγωγή του HBO εξελίσσεται στον Μεσαίωνα, αλλά αντί για ιππότες και φεουδάρχες είναι γεμάτη πάθη, δολοπλοκίες και σεξ. Η ενήλικη φαντασία βρήκε τη σειρά της!

twilight breaking dawn pt 2

Το Λυκόφως: Χαραυγή Μέρος 2 | Κριτική Το επικό φινάλε της κινηματογραφικής μεταφοράς των young adult μυθιστορημάτων της Στέφανι Μέγιερ σας περιμένει σ' ένα χιονισμένο ξέφωτο. Η Μπέλα και ο Εντουαρντ βάζουν την τελευταία νότα στην 5χρονη - και αιώνια! - σχέση τους με τον έρωτα και... με τα ταμεία!


2013

nymphomaniac

Το πρώτο τρέιλερ του «Nymph()maniac» είναι εδώ. Και φυσικά είναι αυστηρώς ακατάλληλο! Μετά από τις περιλήψεις όλων των κεφαλαίων της νέας ταινίας του Λαρς φον Τρίερ, το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ. Πιο αυστηρώς ακατάλληλο από όσο φανταζόσασταν.

gravity

Βενετία 2013: Το «Gravity» είναι ένα αριστούργημα. Do you copy? To «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν είναι μια από τις πιο όμορφες, τρομακτικές, συγκινητικές και ελπιδοφόρες ταινίες για την ανθρώπινη επιβίωση που είδαμε ποτέ. Διαβάστε τις πρώτες εντυπώσεις του Flix από την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

lustlands

Ελληνικό Σινεμά 2012-2013: Το αντίθετο της κρίσης! Aν ο κινηματογραφικός χάρτης μιας εθνικής παραγωγής δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της ίδιας της χώρας της, τότε η λίστα που ακολουθεί με τις ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, γυρίζονται, ολοκληρώνονται ή περιμένουν να βγουν στις αίθουσες καθρεφτίζουν μια Ελλάδα που αντιστρόφως ανάλογα με την πλήρη αδράνεια σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της, συνεχίζει να δημιουργεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Πάρτε ολόκληρη την εικόνα του ελληνικού σινεμά στις αρχές της δεκαετίας εδώ.

la vie d' adele 607

Κάννες 2013: Το «La Vie d' Adèle» είναι η πιο hot ταινία του φεστιβάλ Συζητιόταν ήδη πριν δούμε έστω κι ένα πλάνο του. Για τις καυτές ερωτικές σκηνές ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες του, για την τρίωρη διάρκειά του. Αμέσως μετά το τέλος της προβολής που κυριολεκτικά «άναψε» την αίθουσα, όλοι μιλούσαν για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε πώς τα περάσαμε με τα κορίτσια.


2014

django

Best of 2013: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες του Flix Είδατε, ψηφίσατε, μετρήσαμε... Ας αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2013 με τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς όπως τις αποφασίσατε εσείς, οι αναγνώστες του Flix. Εσείς ψηφίσατε: το «Django ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο!

Selfie Oscars 2014

Oscars 2014: Η Απονομή Στιγμή προς στιγμή, βραβείο με βραβείο, τραγούδι με χορευτικό, γέλιο με δάκρυ, διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix. Ποιος κέρδισε; Το «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος» και... η σέλφι της Ελεν ΝτεΤζένερις!

Ανεμιστήρας 607

Ελληνικό Σινεμά 2013 - 2014: Επίθεση κατά παντός υπευθύνου Παραμένοντας για ακόμη μια χρονιά το σημαντικότερο πολιτιστικό προϊόν μιας Ελλάδας που καταρρέει, το ελληνικό σινεμά συνεχίζει να παράγει με τους ίδιους ρυθμούς που ταξιδεύει και διακρίνεται στο εξωτερικό, έτοιμο να επιτεθεί με ακόμη περισσότερες ταινίες σε όποιον τολμήσει να ανακόψει την ορμή του. Είναι η χρονιά όπου το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ που έχει αφήσει μεγάλο μέρος της κινηματογραφίας χρεωμένο... Θυμηθείτε περισσότερα εδώ.


2015

boyhood

Best of 2014: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το Rolling Stone O Πίτερ Τράβερς του Rolling Stone ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του για το 2014. Ναι, το «Boyhood» είναι στο νούμερο 1. Διαβάστε και τα υπόλοιπα, για να θυμηθείτε τι βλέπαμε πριν μια πενταετία+.

Μηνάς Χατζησάββας

Το τεράστιο «κεφάλαιο» που άκουγε στο όνομα Μηνάς Χατζησάββας Στα 67 του χρόνια πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κεφάλαιο γραμμένο με ταλέντο, αφοσίωση και πίστη σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Στις 30 Νοεμβρίου 2015, με μεγάλη συγκίνηση.

Lanthimos Awards Cannes 2015

Κάννες 2015: Τα βραβεία To Flix μεταδίδει ζωντανά την τελετή λήξης του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών από το Palais des Festivals. Από το κόκκινο χαλί, μέχρι το Βραβείο της Επιτροπής στο «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμού και τον Χρυσό Φοίνικα στον Ζακ Οντιάρ για το «Dheepan»!

Furious 7

Μαχητές των Δρόμων 7 - Κριτική To έβδομο και ίσως το καλύτερο μέρος της saga του «Fast & Furious» - με την τελευταία εμφάνιση του Πολ Γουόκερ να ανεβάζει εκτός από την αδρεναλίνη και το συναίσθημα. Συγκινηθείτε μαζί μας.


2016

dicaprio oscars

Βραβεία Oσκαρ 2016, Live Blog: Ζήστε κάθε λεπτό των Οσκαρ μαζί με το Flix To Flix φοράει τα καλά του και μεταδίδει ζωντανά την 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, με live blogging, σχόλια, ενημέρωση και πλούσιο παρασκήνιο. Από τα πιο διαβασμένα κείμενα σε όλη την ιστορία του Flix, το... Οσκαρ του Λεονάρντο!

Νίκος Τριανταφυλλίδης

Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1966 - 2016: Από εμάς, μόνο αγάπη Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ήταν πάντα «μεγαλύτερος κι απ' τη ζωή». Γι' αυτό είναι τόσο παράξενο που δεν υπάρχει πια μέσα σ' αυτή. Και μας λείπει ακόμα... Διαβάστε όλους τους λόγους.Suntan INTERVIEWS

«Suntan»: Οταν η κάμερα του Flix βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου To Flix βρέθηκε κάτω από τον καυτό ήλιο των γυρισμάτων του «Suntan» και μίλησε με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τους ηθοποιούς του. Οταν η δουλειά και η διασκέδαση κάνουν μαζί βόλτα με μηχανάκι.


2017

oscars 2017

Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ - ανάμεσά τους ο «Αστακός» για Πρωτότυπο Σενάριο! Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη λίστα και τα σχόλια του Flix. Με υποψηφιότητες σε «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου και «4,1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη.

Μαίρη Τσώνη

Ενα αντίο στη Μαίρη Τσώνη Πρωταγωνίστρια στον «Κυνόδοντα», η Mary του The Boy, ένα αυθεντικό ταλέντο που έφυγε νωρίς. Το αντίο μας εδώ.

Julia Roberts 50 years MAIN

Αν είναι έτσι τα 50, πατήστε το fast forward! Η Τζούλια Ρόμπερτς φωτογραφίζεται στα γενέθλιά της Η Τζούλια Ρόμπερτς αποδεικνύει ότι τα 50 είναι ένα απλό νούμερο παραμένοντας το ίδιο αγέραστο αστέρι που την ξεχωρίζει από τις πλαστικές πρωταγωνίστριες. Φτου της λοιπόν...

got 707

Ο Δράκος, ο Λύκος και τα παρά λίγο 80 λεπτά του φινάλε του 7ου κύκλου του «Game of Thrones» Ανακοινώθηκαν ο τίτλος και η διάρκεια του μεγάλου φινάλε του 7ου κύκλου του «Game of Thrones». Γιατί τότε, ακόμα, περιμέναμε το επεισόδιο #707 με αγωνία!

tarantino weinstein

To tweet του Κουέντιν Ταραντίνο για τον φίλο του Χάρβεϊ Γουάινστιν Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποφάσισε να κάνει μια δήλωση μέσω ενός tweet από τον λογαριασμό της φίλης του, Αμπερ Τάμπλιν, για όλα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του επί σειρά χρόνων φίλο και συνεργάτη του Χάρβεϊ Γουάινστιν, πριν βγει να μιλήσει δημόσια. Μετά τις αποκαλύψεις, πριν τη δίκη.


2018

misfits main

Αποκαλύφθηκε η γυμνή σκηνή της Μέριλιν Μονρό από τους «Αταίριαστους», κρυμμένη σ' ένα συρτάρι για 57 χρόνια Θα ήταν το πρώτο γυναικείο γυμνό στο mainstream αμερικανικό σινεμά, αν δεν το εμπόδιζε ο Τζον Χιούστον. Απόδειξη ότι οι αναγνώστες του Flix αγαπούν και το κλασικό. Ή απλώς τη Μέριλιν.

Piracy

Η πειρατεία πέθανε! Ζήτω το σινεμά! (Ή μήπως όχι;) To Flix ανοίγει τον φάκελο «πειρατεία» με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Διαβάστε το γύρο συνεντεύξεων.

Sharon Stone Interview

Η δεύτερη ευκαιρία της Σάρον Στόουν Η Σάρον Στόουν επιστρέφει με έναν μεγάλο ρόλο στη μικρή οθόνη. Και μας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Από εμάς, όσες θέλει.


2019

captain marvel main

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2019 Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του νέου έτους. Από τις αγαπημένες λίστες που ξαναδιαβάζεις για... επαλήθευση!

Ετερος Εγώ

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το «Ετερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές» Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της πρώτης τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας της COSMOTE TV και «προδίδουμε» (χωρίς spoilers) όσα θα σας βάλουν πιο βαθιά στον κόσμο του εκκεντρικού καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη. Αποκαλύψεις εδώ...

Παπαφλέσσας 607

Camp ή Θάνατος! Οταν το ελληνικό σινεμά έγραψε ξανά την Επανάσταση του 1821 Γυρισμένες οι πιο χαρακτηριστικές κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οι ελληνικές ταινίες που εξυμνούν τον ηρωισμό των αγωνιστών του 1821, παραμένουν τα σημάδια μιας (αθέλητης) cult ιστορίας που γράφτηκε με φουστανέλες, φέσια και επίπεδα παραγωγής που τερματίζουν το camp! Η λίστα μας εδώ, ένδοξη.

birdbox

Με τα Μάτια Κλειστά | Bird Box | Κριτική To μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ της Σουζάνε Μπίερ με την Σάντρα Μπούλοκ υπολείπεται σε ατμόσφαιρα, ένταση και σεναριακό ιστό καταλήγοντας ασθενικό τόσο σε ανατριχίλες όσο και στην αλληγορία που νιώθεις ότι έχεις... ξαναδεί. [Η ταινία προβάλλεται στο Netflix από τις 21 Δεκεμβρίου]. Τότε χαμός, τώρα θα το ξανάβλεπες μόνο με τα μάτια κλειστά.


2020

οικονομίδης λεξ

«Ελλάδα, ευχαριστούμε για την έμπνευση»: Γιάννης Οικονομίδης & ΛΕΞ μιλάνε στο Flix για κινηματογραφικές και μουσικές μπαλάντες Με αφορμή την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», ο ράπερ (και δηλωμένος φαν) ΛΕΞ συζητά με τον Γιάννη Οικονομίδη, όσο ο φακός του Flix καταγράφει. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου, η ταινία βγήκε στις 5 Μαρτίου, μια ανάσα πριν κλείσουν οι αίθουσες λόγω πανδημίας.

tree of life

Το Flix ψηφίζει τις 20 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας 2010-2019 Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από τη δεκαετία που μόλις τελειώνει. Και στο #1... το «Δέντρο της Ζωής» του Τέρενς Μάλικ.

once upon a time in hollywood

O Κουέντιν Ταραντίνο ομολογεί: «Ο Μπραντ Πιτ γυμνός στην ταράτσα ήταν ό,τι πιο κοντινό στο να γυρίσω τσόντα» Kάποιος έπρεπε να το πει: καθόλου τυχαίο ότι ο Μπραντ βγάζει το πουκάμισό του και δουλεύει γυμνός στην ταράτσα του «Κάποτε... στο Χόλιγουντ». Διαβάστε ξανά, έστω και μόνο... για τις φωτογραφίες!


Ετσι κάπως διαμορφώθηκαν τα «πιο διαβασμένα» του Flix για την πρώτη του δεκαετία. Στη φετινή χρονιά, το 2021 που σε πολύ λίγο τελειώνει, διάφορα θέματα συναγωνίζονται για την πρωτιά. Από την κριτική του «Ανθρώπου του Θεού» και... του «After 3: Μετά την Πτώση», συνδυασμός αχτύπητος, ως τα μέτρα για τους κλειστούς κινηματογράφους που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο και τη λίστα μας με τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του σινεμά - αν το σκεφτείς, αυτό είναι όντως ένας αχτύπητος συνδυασμός. Αλλά γι' αυτά θα τα πούμε, με το καλό, σε δέκα ακόμα χρόνια.


Διαβάστε ακόμη: 10 χρόνια Flix | Οι ταινίες που σημάδεψαν τη δική μας δεκαετία


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2021, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο.