Γυρίσματα

Γυρίσματα: «Νήσος 2 - Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»

στα 10

Μακριά από την αβεβαιότητα των καθοριστικών πολιτικών εξελίξεων και κάτω από τη σιγουριά του καλοκαιρινού ήλιου της Σίφνου, το Flix συνάντησε τους κατοίκους της «Νήσου», που επιστρέφουν δύο χρόνια μετά, στο ίδιο σημείο που τους είχαμε αφήσει: μικροί καθημερινοί ήρωες μιας κωμωδίας που, όπως και στη ζωή, απαιτεί μερικές φορές το...σίκουελ της.

Γυρίσματα: «Νήσος 2 - Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»

«Η ιδέα γεννήθηκε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, τελειώνοντας τα γυρίσματα της “Νήσου 1”. Εκεί καταλάβαμε, και εγώ και οι σεναριογράφοι μας, πως το υλικό που είχαμε στα χέρια μας ήταν πολύ δυνατό. Και έτσι γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιδέα να του δώσουμε μια συνέχεια. Η επιτυχία της ταινίας στις αίθουσες, ήταν λογικό, έκανε την ιδέα να ωριμάσει ακόμη περισσότερο. Χρειαστήκαμε ωστόσο δύο χρόνια για να οργανώσουμε το σίκουελ, γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κανω μια αρπαχτή. Είναι ένα στοίχημα πολύ σοβαρό το να μπει ο κόσμος μέσα στην αιθουσα και όταν βγει να μην πει ότι η “Νήσος 2” είναι καλή σαν την “Νήσο 1” αλλά να πει ότι είναι πολύ καλύτερη».

Διαβάστε ακόμη : Τα νησιά του ελληνικού σινεμά #24 - Η Σίφνος στη «Νήσο» του Χρήστου Δήμα

Ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης είναι σαφής. Η «Νήσος 2» είναι μια καινούρια ταινία. Με τους ίδιους σεναριογράφους, αλλά με καινούριο σενάριο. Με τους ίδιους ηθοποιούς, αλλά σε νέες περιπέτειες. Με την ίδια ομάδα στην παραγωγή (Black Orange) και τη διανομή (Village Films), αλλά με ακόμη περισσότερη όρεξη από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι αυτή η ταινία ακόμα καλύτερη και να γίνει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την πρώτη, η οποία τερμάτισε δεύτερη πιο εμπορική ταινία του 2010 πίσω από το «Αvatar». Στο ίδιο νησί, τη Σίφνο, αλλά σε μια Ελλάδα που βιώνει στο πετσί της την οικονομική κρίση. Με άλλο σκηνοθέτη (ο Αντώνης Αγγελόπουλος του «Στο Παρα Πέντε», αντί του Χρήστου Δήμα), αλλά με την ίδια επιθυμία: να μην επιβεβαιωθεί η αντίληψη που θέλει τα σίκουελ να επαναλαμβάνουν απλά τον εαυτό τους.

Κάντε like στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook για να ενημερώνεστε συνεχώς για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό και διεθνές σινεμά.

Οσο για τον «χαμένο θησαυρό» που όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα, ανατρέποντας για ακόμη μια φορά τις ισορροπίες στην μικρή κοινότητα της «Νήσου», αυτός μοιάζει να έχει βρεθεί ήδη. Σε όλα όσα κάνουν τους πρωταγωνιστές της να είναι σίγουροι πως μια κωμωδία μπορεί να μην είναι η λύση σε όσα ζούμε, αλλά σε κάθε περίπτωση καλύτερα να γελάς με μια κωμωδία παρά με πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν γέλιο!


Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

Υπόθεση / Τον Δεκέμβριο του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Στο τέλος, κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι το εγκατέλειψαν. Πέντε χρόνια μετά ο Μπάμπης, ο Αγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένο σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη πεθαίνει. Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Αγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του ενώ η Αφροδίτη εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας και του Οττο, ενός μυστηριώδη Γερμανού. Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας.

Παραγωγή: Black OrangeΣκηνοθεσία: Αντώνης ΑγγελόπουλοςΣενάριο: Ελενα Σολωμού, Κωστής ΠαπαδόπουλοςΔιεύθυνση Φωτογραφίας: Τάσος ΖαφειρόπουλοςΠρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Πάυλος Ορκόπουλος, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου, Κωνσταντίνος Δανίκας, Σόλωνας Τσούνης, Πόπη Χριστοδούλου, Νίκος Γεωργάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αγγελική Λάμπρη και ο Κώστας Βουτσάς.

Ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες: 26 Ιανουαρίου 2012 από τη Village Films

Δείτε εδώ περισσότερα γυρίσματα ελληνικών ταινιών.

Κάντε like στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook για να ενημερώνεστε συνεχώς για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό και διεθνές σινεμά.