Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


νανουκ του βορρα

Ο Νανούκ του Βορρά του Ρόμπερτ Φλάχερτι

Ένας χρόνος στη ζωή του Νανούκ, ενός Ινουίτ Εσκιμώου, και της οικογένειάς του, που ζουν στον Αρκτικό Κύκλο. Ανταλλαγές, κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις μίας ομάδας, που δεν τους έχει αγγίξει καθόλου η βιομηχανική ανάπτυξη.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

kiling them softly

Σκότωσέ τους Γλυκά (Killing Them Softly) του Αντριου Ντόμινικ

Ο Τζάκι Κόγκαν είναι ένας επαγγελματίας μπράβος, που φροντίζει ορισμένοι κανόνες της Μαφίας να παραμένουν σεβαστοί… απλά σκοτώνει οποιονδήποτε τους παραβιάζει. Οταν κάποιοι ληστεύουν ένα μεγάλο χαρτοπαιχτικό παιχνίδι, που διεξαγόταν υπό την προστασία της Μαφίας, ο Κόγκαν θα αναλάβει να τους εντοπίσει και να επαναφέρει την τάξη στην τοπική κοινωνία.

Τρίτη ταινία του Αυστραλού Αντριου Ντόμινικ, μετά το «Chopper» και το «The Assassination of Jesse James», το «Killing Them Softly», που έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, διασκευάζει το μυθιστόρημα «Cogan's Trade» του Τζορτζ Β. Χίγκινς και δίνει μια χωρίς λύτρωση σκοτεινή εικόνα της αμερικανικής πραγματικότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

Les Invisibles

Οι Αόρατες (Les Invisibles) του Λουί-Ζουλιέν Πετί

Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών ανακοινώνει ότι θα κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν»!

Τρυφερότητα και συγκίνηση, γέλιο και δάκρυ, σε μια συναισθηματικά γενναιόδωρη κινηματογραφική έκπληξη που ενθουσίασε μαζικά και δίκαια τη Γαλλία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Baby Driver 607

Baby Driver του Εντγκαρ Ράιτ

Eνας χαρισματικός, νεαρός οδηγός ληστειών αφήνεται στους ρυθμούς του δικού του soundtrack και γίνεται ο καλύτερος στην πιάτσα. Oταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του, ο Baby βλέπει την ευκαιρία να αποσυρθεί και αποτινάξει από πάνω του την εγκληματική ζωή, κλείνοντας μια για πάντα παλιούς λογαριασμούς. Αλλά μετά από μια συμφωνία για να δουλέψει δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό, θα τα ριψοκινδυνέψει όλα, αφού μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας θα απειλήσει την ζωή, την αγάπη και την ελευθερία του.
Αν το «La La Land» έφερε το μιούζικαλ ξανά στο προσκήνιο κι έδειξε πως ένα κλασικό κινηματογραφικό είδος μπορεί να βρει την θέση του σε μια διαφορετική εποχή, το «Baby Driver» του Εντγκαρ Ράιτ πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα κι εφευρίσκει ένα καινούριο genre που θα μπορούσες να περιγράψεις με τις απόλυτα αταίριαστες μεταξύ τους λέξεις, car chase musical, οι οποίες τοποθετημένες εδώ μαζί, μοιάζουν να γεννούν κάτι απόλυτα απολαυστικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Mega

wolfs

Wolfs του Τζον Γουάτς

Το «Wolfs» μας τοποθετεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν, σε έναν πολύ υψηλό όροφο ενός ουρανοξύστη. Η Μάργκαρετ (Έιμι Ράιαν) βγάζει κραυγές απελπισίας. Κλείνει βιαστικά τα στόρια για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Η μπλούζα της είναι γεμάτη αίματα και πατά στις μύτες των ποδιών για να αποφύγει σπασμένα γυαλιά. Η κάμερα προχωρά στο υπνοδωμάτιο, όπου ένας άνδρας αγνώστου ταυτότητας (Όστιν Έιμπραμς) κείται νεκρός. Η Μάργκαρετ, με τρεμάμενα χέρια, καλεί μια μυστηριώδη επαφή στο κινητό της. Στην οθόνη, ανάμεσα σε θραύσματα γυαλιού και κηλίδες αίματος εμφανίζονται δυο αγκύλες [ ] και η χαρακτηριστική, καθησυχαστική φωνή του Τζορτζ Κλούνεϊ ηχεί στην άλλη άκρη της γραμμής. Της λέει να μην κουνηθεί, να μην πειράξει τίποτα, να μην βάλει ποτό να πιεί, να μην τηλεφωνήσει σε κανέναν μέχρι να έρθει αυτοπροσώπως για να λύσει το πρόβλημα. Αφού τελειώσει, δε θα έχει λύσει απλώς το πρόβλημα, αλλά επί της ουσίας το πρόβλημα δεν θα έχει υπάρξει ποτέ. Λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, μας παρουσιάζεται το alter ego του, ένας από τους ελάχιστους άνδρες παγκοσμίως με παρόμοιες περγαμηνές, αντίστοιχο βεληνεκές και ανάλογο σεξαπίλ: ο Μπραντ Πιτ. Ο δεύτερος lone wolf είναι ταγμένος στην υπηρεσία της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, η οποία τα παρακολουθεί όλα από κρυμμένες κάμερες και υπόσχεται πλήρη εχεμύθεια, αρκεί ο δικός της fixer να λύσει το πρόβλημα.

Μια γοητευτική, παλαβιάρικη κωμωδία η οποία ραγίζει συνεχώς τον τέταρτο τοίχο πατώντας γερά στους ώμους των δύο πρωταγωνιστών της (Τζορτζ Κλούνεϊ & Μπραντ Πιτ) για να μας χαρίσει 100 λεπτά σασπένς και καθαρόαιμης χολιγουντιανής γοητείας κάτω από τις πυρακτωμένες λάμπες της αστικής μητρόπολης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

The Painted Bird 607

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά στομάχια, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

loving vincent main

Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, την μικρή επαρχιακή πόλη που αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι που ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Notorious Landlady

Η Μυστηριώδης Κυρία με τα Μαύρα (The Notorious Landlady) του Ρίτσαρντ Κουάιν

Όταν ο νεαρός Γουίλιαμ Γκρίντλέι (Μπιλ) φτάνει στο Λονδίνο για να εργαστεί υπό τον διπλωμάτη Φράνκλιν Αμπρούστερ στην Αμερικανική Πρεσβεία, νοικιάζει ένα διαμέρισμα από την όμορφη Κάρλι Χάρντγουικ - αγνοώντας ότι πολλοί άνθρωποι, η αστυνομία αλλά και το αφεντικό του την υποπτεύονται ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της. Η Σκοτλαντ Γιαρντ εκμεταλλεύεται το γεγονός της συγκατοίκησης του Μπιλ με την κ. Χαρντγουικ και του ζητάει να την παρακολουθεί, παρόλο που ο Μπιλ είναι πεπεισμένος για την αθωότητά της και κατά βάθος ερωτευμένος μαζί της. ‘Οταν ο χαμένος από καιρό σύζυγος της κ. Χάρντγουικ εμφανίζεται μυστηριωδώς και στη συνέχεια δολοφονείται στην πραγματικότητα, αρχίζουν οι κωμικές περιπλοκές.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Kiddo, Ζάρα Ντβίνγκερ, Ολλανδία

Η εντεκάχρονη Λου ζει σε ένα ανάδοχο σπίτι όταν εμφανίζεται απροσδόκητα η χαμένη μητέρα της Καρίνα και την πηγαίνει σε ένα άγριο οδικό ταξίδι με ένα τρελό σπορ αυτοκίνητο - μέχρι τη γιαγιά της στην Πολωνία. Η Λου ανακαλύπτει σύντομα ότι είναι όλα ή τίποτα με την Καρίνα όταν μπαίνει σε μια φαντασίωση που μοιάζει με την Μπόνι και τον Κλάιντ. Αλλά η πραγματικότητα έρχεται γρήγορα, αναγκάζοντάς τους να αποφασίσουν τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να μείνουν για πάντα μαζί.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Meta Stories