Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Michelangelo Antonioni

Μικελάντζελο Αντονιόνι (Michelangelo Antonioni)

Ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι βασισμένο σε συνεντεύξεις του.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Western 607

Γουέστερν (Western) της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ

Μία ομάδα Γερμανών θα πάει στη Βουλγαρία για να φτιάξει ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Εκεί, στη συμβίωσή τους με τους ντόπιους, θα δημιουργηθούν εντάσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν τόσο με την αντίθεση Ανατολής και Δύσης όσο και με τις μνήμες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πολυταξιδεμένη και πολυβραβευμένη - ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ είναι οτιδήποτε άλλο από ένα κλασικό γουέστερν, τοποθετημένο στα νέα σύνορα μιας Ευρώπης που αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Touch 607

Η Επαφή (The Touch) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στο νοσοκομείο μιας μικρής σουηδικής πόλης εκτυλίσσεται ένα δράμα (και θ' ακολουθήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο). Ο Ντέιβιντ, ένας Αμερικανός αρχαιολόγος που βρίσκεται στην περιοχή για να μελετήσει μια (φυσικά) εκκλησία μ' ένα σημαντικό άγαλμα της Παναγίας, νοσηλεύεται. Εκεί θα γνωρίσει την Κάριν που πενθεί τη μητέρα της που μόλις έχασε - θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Η Κάριν είναι παντρεμένη με τον Αντρέας, γιατρό στην κλινική και πατέρα των παιδιών της. Ο Ντέιβιντ θα γίνει φίλος με τον Αντρέας, θα γίνει παθιασμένος εραστής της Κάριν. Η επαφή τους, το πάθος τους, θ' αλλάξει και θα αλλοιώσει μια ζωή που έμοιαζε τόσο ασφαλής και τόσο τετριμμένη.

H μοναδική αγγλόφωνη ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, θα μπορούσες να πεις μια ωδή στον... Κασαβέτη! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Ballad of a White Cow 607

Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας (Ballad of a White Cow) των Μπεχτάς Σαναέχα, Μαριάμ Μογκαντάμ

Μετά την εκτέλεση του θανατοποινίτη συζύγου της, η Μίνα προσπαθεί να επιβιώσει στο σημερινό Ιράν μαζί με την κωφή κόρη της, αντιμέτωπη με την έλλειψη χρημάτων, την απειλή της οικογένειας του συζύγου της ότι θα της πάρουν την επιμέλεια του παιδιού και κυρίως με μια κοινωνία που θεωρεί την θανατική ποινή «ανθρώπινο δικαίωμα» και που στην οποία, όπως εύγλωττα αναφέρει ένας μεσίτης όταν η Μίνα μετά από μια άδικη έξωση ψάχνει απεγνωσμένα ένα καινούριο διαμέρισμα: «χήρες, ιδιοκτήτες σκύλων και γατών και ναρκομανείς δεν είναι δεκτοί». Οταν θα μάθει ότι ο άνδρας της εκτελέστηκε άδικα ενώ ήταν αθώος, η Μίνα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια επίσημη συγγνώμη από το διάτρητο δικαστικό σύστημα και ακριβώς τη στιγμή που κάθε ελπίδα της για μια αξιοπρεπή ζωή εξαλείφεται, θα εμφανιστεί στο δρόμο της ο Ρέζα, ένας άνδρας που θα τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και με τον οποίο την δένει ένα μυστικό που δεν πρέπει να μάθει ποτέ.

Ιρανικό σινεμά με πολιτική άποψη και θέση στη μορφή ενός θρίλερ με ανατροπές και σασπένς. Ατελές αλλά συναρπαστικό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spider-man 607

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home) του Τζον Γουατς

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια. Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Ο Spider-Man επιστρέφει στην ταινία που συνεχίζει και ολοκληρώνει δίκαια και με αναπάντεχες εκπλήξεις την τρίτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

dune

Dune: Μέρος Δεύτερο (Dune: Part 2) του Ντενί Βιλνέβ Ντενί Βιλνέβ

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη (ο Τίμοθι Σαλαμέ σε ένα ρόλο που γεννήθηκε για να παίξει), τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι (Ζεντάγια) και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει... Για τους μη μυημένους στο σύμπαν των έργων του Φρανκ Χέμπερτ, η ταινία συνεχίζει ακριβώς από εκεί όπου σταμάτησε το πρώτο μέρος και καλύπτει, μέσα στις 2 ώρες και 45 λεπτά που διαρκεί, το υπόλοιπο μισό πρώτο βιβλίο «Dune». Μοιάζει σαν τους «Δυο Πύργους» του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», το μεσαίο εκείνο κεφάλαιο που προσπαθεί όχι μόνο να καλύψει ένα μεγάλο έδαφος για την πλοκή και τους χαρακτήρες του, αλλά και να προετοιμάσει εκείνο το έδαφος για το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς (μεταφέροντας το βιβλίο «Messiah»).

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στον Αράκις δικαιώνει το λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και τη θέση του Ντενί Βιλνέβ στην κορυφή της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV