Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


κοράκια

Κοράκια του Τάκη Σπετσιώτη

Ερμούπολη Σύρου, 1895. Ένας Συριανός νοικοκύρης παρασυρμένος από τις προτροπές ενός συντοπίτη του βουλευτή, πουλάει την περιουσία του και αγοράζει βιομηχανικές μετοχές.Στη συνέχεια, μεταναστεύει στην Αθήνα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα και τα εφτά παιδιά του.Οι μέρες περνούν, τα χρήματα λιγοστεύουν και οι υποσχέσεις του βουλευτή αποδεικνύονται ψεύτικες. Πεινασμένος και άνεργος, έχοντας χάσει όλα του τα χρήματα, καταφέρνει να διοριστεί νεκροθάφτης στο κοιμητήριο της γειτονιάς του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

source code

Τα Τελευταία 8 Λεπτά (Source Code) του Ντάνκαν Τζόουνς

Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Μια γυναίκα του απευθύνει το λόγο, στην πραγματικότητα νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος και λίγο πριν το τρένο φτάσει στον προορισμό του μια βόμβα εκρήγνυται και τους σκοτώνει όλους. Τώρα ο Στίβενς πρέπει να επιστρέψει ξανά και ξανά προσπαθώντας μέσα στα 8 λεπτά πριν την έκρηξη να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή και να εμποδίσει την τραγωδία.

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει με μια ακόμη σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποδεικνύει πως το mainstream σινεμά μπορεί να συνοδεύεται, εκτός από ποπ κορν, και με περίσσευμα καρδιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.00 στον ΑΝΤ1

the last duel

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ήτοι την τελευταία μονομαχία που αποφασίστηκε ποτέ από τη Βουλή του Παρισιού ως μέσο δικαστικής επίλυσης διαφοράς δύο ευγενών το 1386, η ταινία αφηγείται σε τρία κεφάλαια τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή, με έναν Ρασομον-ικό τρόπο, αφιερώνοντας δηλαδή το κάθε κεφάλαιο σε ένα από τα τρία κεντρικά πρόσωπα του δράματος, για να καταδείξει όχι μόνο τον εντελώς υποκειμενικό τρόπο με τον οποία ερμηνεύονται κάθε φορά τα συμβάντα, αλλά κυρίως το πώς η ιστορική «αλήθεια», αυτό που μένει και αντηχεί στους αιώνες μέχρι τις μέρες μας, είναι τελικά το αποτέλεσμα των κυρίαρχων κι εξουσιαστικών πατριαρχικών δομών.

Γνήσια απόλαυση με αυθεντικό #metoo μήνυμα στη συσκευασία μιας μεσαιωνικής περιπέτειας που έγραψαν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Αφλεκ και η Νικόλ Χολοφσένερ και σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ με την άνεση ενός σοφού και την ζωηράδα ενός αιώνιου έφηβου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

heat pacino de niro

Ενταση (Heat) του Μάικλ Μαν

Η διαβόητη συμμορία του Νιλ ΜακΚόλεϊ που ληστεύει τράπεζες, αρχίζει να νιώθει τον κλοιό της αστυνομίας να σφίγγει γύρω της, όταν στην τελευταία της ληστεία αφήνει άθελά της ένα στοιχείο, που οδηγεί στα ίχνη τους. Καθώς στο παιχνίδι έχει μπει τώρα ο υπαρχηγός του αστυνομικού τμήματος, Βίνσεντ Χάνα, παθιασμένος με την σύλληψή τους, ένα άγριο παιχνίδι γάτας και ποντικού ξεκινά, και πολύ σύντομα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει πιο επικίνδυνα από όσο θα περίμενε κανείς.

Το αριστούργημα του Μάικλ Μαν που έφερε σε σύγκρουση (ή σε πλήρη αρμονία) τα δύο ιερά τέρατα Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο. Η σκηνή του diner είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Open

Raiders of the Lost Ark 607

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού (Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. αναθέτει στον αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς να ανακαλύψει με τη βοήθεια της πρώην συντρόφου του, της δυναμικής Μάριον Ράβενγουντ, τη μυθική Κιβωτό των Δέκα Εντολών. Καθώς όμως, είναι γνωστό ότι το πολύτιμο εύρημα εξασφαλίζει απεριόριστη στρατιωτική δύναμη στον κάτοχό του, το επιτελείο του Χίτλερ έχει ήδη ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση εντοπισμού της με επικεφαλής τον Ρενέ Μπελόκ, έναν Γάλλο αρχαιολόγο, που δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό προκειμένου να την αποκτήσει…

Η ταινία προβάλλεται στις 18.20 στο Cosmote Cinema 1

elemental

Στο Στοιχείο τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Ο τόπος είναι η Πόλη των Στοιχείων: εδώ, σ' ένα πολύπλοκο και μεγαλεπήβολο αστικό τοπίο, ζουν όλα μαζί τα στοιχεία, η φωτιά με ολοζώντανες φλογίτσες, ο αέρας με πολύχρωμα τροφαντά σύννεφα, το νερό με διάφανα πλάσματα που… δακρύζουν εύκολα, η γη με χωμάτινους, ολάνθιστους τύπους. Μαζί, παράλληλα, αλλά χωρίς να συγχρωτίζονται, γιατί στοιχείο με στοιχείο δεν σμίγει. Ωσπου η νεαρή, ατίθαση, ευέξαπτη Φλόγα, προσπαθώντας να διασώσει το πυρο-παντοπωλείο του μπαμπά της από καταστροφικές διαρροές νερού, γνωρίζει τον Νηρέα, υδάτινο ελεγκτή θετικότατων προθέσεων, διατεθειμένο να τη βοηθήσει. Και μοιραία πρόθυμο να την ερωτευτεί, παρότι οι δυο τους δεν μπορούν ν' αγγιχτούν.

Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται - εκτός αν το θέλουν πολύ! Η νέα ταινία της Pixar, από τον σκηνοθέτη του «Καλόσαυρου» και την παραγωγό του «Αυτοκίνητα 2», χαριτωμένη αλλά λιγότερο ουσιαστική απ' όσο μας έχει συνηθίσει το στούντιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the architect

The Architect

Οταν ένα έργο για την ανέγερση χιλίων διαμερισμάτων στο Οσλο δημοπρατείται, η αρχιτέκτονας Τζούλι έχει μια ιδέα, να μετατρέψει τους άδειους υπόγειους χώρους στάθμευσης σε κατοικίες. Μια σκοτεινή, εύστοχη, απολαυστική σάτιρα του... κοντινού μέλλοντος, η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων που τιμήθηκε με το βραβείο Berlinale Series στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV